• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 20:13

Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αυτός ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος! «Το χαμόγελο ή το χειροκρότημα του κόσμου δεν μετριέται με χρήματα»

Μια από τις συνεντεύξεις του Παύλου Γιαννακόπουλου, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες, έμεινε στην ιστορία και λόγω του ότι δε μιλούσε συχνά ο ιστορικός πρόεδρος του μπασκετικού Παναθηναϊκού, αλλά και διότι σε αυτή τη συνέντευξη είχε περιγράψει τα σχέδια του για το γιγάντωμα του Παναθηναϊκού αλλά και είχε εκφράσει την αγάπη του για τον κόσμο.

Συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 1999 ο εμβληματικός παράγοντας του Παναθηναϊκού είχε φιλοξενηθεί από τον Λάμπη Ταγματάρχη σε τηλεοπτική εκπομπή της Nova και έλεγε χαρακτηριστικά:

«Όταν ο Τζόρνταν αποφάσισε να φύγει, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν αν θα μπορούσα και αν είχα τη δυνατότητα, όχι την οικονομική, να επικοινωνήσω μαζί του και να τον φέρω να παίξει σε έναν αγώνα του Παναθηναϊκού. Και τα έσοδα από αυτό το ματς θα τα έδινα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πραγματικά θα ήταν κάτι, μια μικρή προσφορά σε αυτούς τους ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα και έρχονται με κρύο, με βροχή και χιόνια να παρακολουθήσουν τον Παναθηναϊκό».

Και συνέχισε: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί ποτέ να έρθει. Οι αθλητές αυτοί δεν φεύγουν από την χώρα τους. Μακάρι να μπορούσα να το κάνω. Θα ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της αθλητικής μου ζωής!».

«O κόσμος του Παναθηναϊκού αξίζει για να κάνεις κάθε θυσία, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει περιορισμός. Το χαμόγελο ή το χειροκρότημα του κόσμου δεν μετριέται με χρήματα», ήταν η απάντησή του για τον λόγο που ξοδεύει τόσα χρήματα για τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα στην ερώτηση που του έγινε με το ποιο καλάθι έχει μείνει στο μυαλό του, ο Παύλος Γιαννακόπουλος απάντησε την τάπα του Βράνκβοβιτς στον τελικό του Final Four το 1996 στο Παρίσι, όπου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό. Συγκεκριμένα ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος είχε δηλώσει πως: «Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση που αν δεν ήταν η σύζυγός μου η Δέσποινα να με αγκαλιάσει, τότε θα είχα λιποθυμήσει».

Send this to a friend