Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πετρούνιας από… ατσάλι! «Σφίγγει τα δόντια» και παρά τον τραυματισμό θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο στο Κατάρ

Τελικά ο Λευτέρης Πετρούνιας τα κατάφερε και "έβγαλε" το πρόγραμμα στους κρίκους, σε αντίθεση με τον Βλάση Μάρα ο ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Έτσι αφήνει ελπίδες πως θα συμμετέχει στα προκριματικά παρά τον τραυματισμό του στον ώμο. Πάντως θα οδηγηθεί στο χειρουργείο αμέσως μετά την επιστροφή από το Κατάρ. Πλάι του θα αγωνιστούν οι Νίκος Ηλιόπουλος, Νίκος Κρανίτης, Αντώνης Τανταλίδης και Γιώργος Χατζηευσταθίου.

Ο ίδιος σε ποστ στο Instagram είναι μάλιστα σίγουρος: «Στις 5 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο το χειρουργείο μου... Εδώ όμως στο Παγκόσμιο αυτες τις ημέρες δοκίμασα τα όρια μου... Το συζήτησα με τον προπονητή μου και το ιατρικό team και αποφάσισα να σφίξω τα δόντια και να αγωνιστώ !! Ελπίζω να σας κάνω πάλι υπερήφανους. Πάμε δυνατά για την Ελλάδα μας»

Αντίθετα εκτός έμεινε ο Βλάσης Μάρας. Για τον πολυνίκη Έλληνα των τριών μεταλλίων στον θεσμό (δύο χρυσά και ένα χάλκινο), αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που δεν θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σε δηλώσεις του στον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης αλλά και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, αμέσως μετά την επίσημη προπόνηση, ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε ότι αισθάνεται δυνατός, παρά τον τραυματισμό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ

«Φυσικά έχω πόνους στον ώμο, αλλά αυτοί οι πόνοι υπάρχουν εδώ και δέκα μήνες και σκέφτηκα ότι τελικά μπορώ να τους αντέξω για άλλες δύο εβδομάδες. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης και ότι, εάν είμαι σε θέση να διαχειριστώ τον πόνο, μπορώ να αγωνιστώ. Θα το κάνω, επειδή αγαπώ το άθλημα και επειδή γεμίζω από συναισθήματα κάθε φορά που αγωνίζομαι για την ομάδα μου. Και επίσης, για να προσπαθήσω να πάρω τη νίκη ξανά», τόνισε ο 27χρονος πρωταθλητής και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι πιο δυνατός από ποτέ, αλλά δεν έχω ‘βγάλει’ πολλές φορές το πρόγραμμά μου. Το πρόβλημα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μετά δεν ήταν ο πόνος, αλλά ο χρόνος. Υπήρχε απόσταση μόνο δύο μηνών μεταξύ ευρωπαϊκού και παγκοσμίου. Τώρα που βρίσκομαι εδώ, θα τα καταφέρω. Έχω αυτοπεποίθηση». Παράλληλα, τόνισε ότι θα μπει στο χειρουργείο αμέσως μετά τη διοργάνωση, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, επειδή «είναι καλύτερα να διορθώσουμε το πρόβλημα τώρα, προκειμένου να είμαι καλά ενόψει της Ολυμπιακής πρόκρισης και του ‘Τόκιο 2020’».

Ο προκριματικός των ανδρών θα ξεκινήσει την Πέμπτη (25/10), αλλά η Εθνική ομάδα έχει κληρωθεί να αγωνιστεί τη δεύτερη και τελευταία ημέρα (Παρασκευή 26/10, 14:30 - 16:45 ώρα Ελλάδας), στον 8ο από τους συνολικά 10 ομίλους. Οι Έλληνες αθλητές θα περάσουν διαδοχικά από τους κρίκους, το άλμα, το δίζυγο, το μονόζυγο, το έδαφος και τον πλάγιο ίππο. Ο προκριματικός θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά, με σύστημα «5-4-3» (5 αθλητές ανά ομάδα, 4 από αυτούς αγωνίζονται σε κάθε όργανο, οι 3 καλύτερες βαθμολογίες λαμβάνονται υπόψη).

Send this to a friend