Αθήνα

 

10 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

ap25015643381410 1
Εκεχειρία στη Γάζα: Τα βήματα της συμφωνίας – Το σχέδιο απελευθέρωσης των ομήρων, τι θα ισχύσει με την ανθρωπιστική βοήθεια
olympiacos gkos 061224

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Πιάνει» Παρί και «ρετιρέ» με νίκη στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός

«Τι γλυκό τι γλυκό, όταν είνα γαλλικό» θέλει να πει ο Ολυμπιακός, με τη λήξη του αγώνα του τη νύχτα της Παρασκευής (6/12, 21:15) απέναντι στην Παρί, στο πλαίσιο της 14ης αγωνισικής της Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες -ιδανικά- θα έχουν κάνει το δύο στα δύο απέναντι σε γαλλόφωνες ομάδες, μετά το «διπλό» επί της Μονακό, αυτή τη «διαβολοβδομάδα», την ώρα που το διακύβευμα είναι ακόμη μεγαλύτερο απέναντι στους Παριζιάνους… δηλαδή η πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα!

Αν η ομάδα του Πειραιά νικήσει την πρωτοπόρο Παρί, τότε την «πιάνει» στο ρετιρέ και θα έχει και το πάνω χέρι στην ισοβαθμία, αφού θα μετρά μία νίκη απέναντί της.

Διαιτητές του αγώνα Ολυμπιακός-Παρί ορίστηκαν οι Ούρος Νίκολιτς (Σερβία), Αρτούρας Σούκις (Λιθουανία) και Στιβ Μπίτνερ (Γερμανία).

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, μετά το «στραβοπάτημα» απέναντι στην Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, με «διπλό» στο Μόντε Κάρλο, επί της Μονακό του Βασίλη Σπανούλη.

Αν και ο Σάσα Βεζένκοφ αγωνίστηκε με αμυγδαλίτιδα και πυρετό και τραυματίστηκε στο ζυγωματικό κατά τη διάρκεια του ματς (σ.σ. του έγιναν ράμματα) εν συνεχεία, με μεγάλα σουτ έξω από τα 6.75 του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και του Σακίλ ΜακΚίσικ, αλλά και τον Εβάν Φουρνιέ πρώτο σκόρερ, είπε «όχι» στους… αφηνιασμένους παίκτες του πρώην αρχηγού του και θρύλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το αρνητικό, πάντως για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως σε αυτή τη «μάχη», κόντρα στην Παρί, πέρα από τον Σάσα Βεζένκοφ που δεν θα είναι στην καλύτερη κατάσταση (σ.σ. λαμβάνει και αντιβίωση για την αμυγδαλίτιδα) θα έχουν έναν μόνο σέντερ, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, αφού στους προσαγωγούς τραυματίστηκε στο ματς με τη Μονακό ο Μουσταφά Φαλ και δεν είναι σε θέση ν΄ αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα της πατρίδας του. Ήδη νοκ άουτ έχει τεθί ο τρίτος σέντερ του Ολυμπιακού Μόουζες Ράιτ.

Κάτι επίσης αρνητικό για τον Ολυμπιακό, το οποίο μάλιστα τόνισε και στις δηλώσεις του στη Media Day του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι πως η Παρί είχε τη δυνατότητα να ξεκουραστεί, αλλά και να προετοιμαστεί για τον αγώνα στο ΣΕΦ, για μία περισσότερη ημέρα. Η Παρί αγωνίστηκε την Τρίτη (3/12) με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι (81-93), ενώ οι Πειραιώτες είχαν ματς την Τετάρτη (4/12) με την Μονακό εκτός, πάντα στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Από την Παρί δεδομένη είναι η απουσία του Αμερικανού Ντόλτον Χομς, ο οποίος δεν έχει πατήσει παρκέ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Όσο για το ποια είναι η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού, Παρί, τα είπε όλα ο τεχνικός του Ολυμπιακού: «Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η Παρί δεν είναι μία αλλοπρόσαλλη ομάδα.

Αλλά μία ομάδα που έχει ξεκάθαρη δομή στο παιχνίδι της. Και αμυντικά και επιθετικά κάνει τα ίδια πράγματα και τα κάνει πάρα πολύ καλά. Τα κάνει μάλιστα παραπάνω από 1 χρόνο, ίσως 2 ή 3.

Έχουν αυτή τη φιλοσοφία, είναι πολύ συγκεκριμένες οι πεντάδες, συγκεκριμένες οι αλλαγές σε χρονικά σημεία και φυσικά παίζει πάρα πολύ καλά.

Είναι πολύ καλή ομάδα γι’ αυτό άλλωστε είναι και πρώτη στη βαθμολογία. Ταυτόχρονα υπάρχουν και κάποιες ειδικές συνθήκες για το παιχνίδι οι οποίες λένε ότι εμείς έχουμε μια ημέρα λιγότερη ξεκούρασης. Γυρίσαμε (από Μονακό) το πρωί, στις 6 π.μ. κι επειδή είναι ένα ματς ενέργειας πρέπει να είμαστε πολύ “έξυπνοι”. Να μην παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό μας ή τα συναισθήματά μας».

Από την ομάδα του Βραζιλιάνου παλαίμαχου, Τιάγκο Σπλίτερ, που τρέχει… σαν άλογο, ξεχωρίζει ο Αμερικανός γκαρντ με διαβατήριο από τη Βόρεια Μακεδονία, Τι Τζέι Σορτς, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ της Παρί με 18,4 πόντους μέσο όρο, αλλά και πρώτος σε ασίστ με 7,8. Τον ακολουθεί ο Γάλλος Ναντίρ Χίφι με 12,8 πόντους μ.ο., ενώ 3ος σκόρερ των Γάλλων είναι ο Αμερικανός φόργουορντ Τάισον Ουάρντ με 11,2 πόντους μ.ο. Ο Ουόρντ είναι δεύτερος ριμπάουντερ των Παριζιάνων με 5,5 ριμπάουντ μέσο όρο, κι ενώ πρώτος είναι ο Δανός Μίκαελ Γιαντούνεν με 5,7. Τρίτος ριμπάουντερ είναι ο Κεβάριους Χέιζ, με 4,8. Ο Γιαντούνες και ο Μπάντζα Σι έχουν τα δύο υψηλότερα ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα, με 42,3% ο πρώτος και με 40% ο δεύτερος.

Ευχέρεια στο σκοράρισμα παρουσιάζουν και οι Κόλιν Μάλκολμ (9,5 πόντους μ.ο.) και Μαοντό Λο (9,2 πόντους μ.ο.). Η Παρί δέχεται 81,1 πόντους μ.ο.

Σε μία σύγκριση των ομαδικών στατιστικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την πρωτοεμφανιζόμενη στη Euroleague Παρί, οι δύο σύλλογοι βρίσκονται στα ίδια επίπεδα πάνω κάτω σε παραγωγικότητα (85,4 πόντους μ.ο. ο Ολυμπιακός, 85,8 η Παρί), με την ομάδα του Πειραιά να είναι καλύτερη αμυντικά, αφού δέχεται 79,6 πόντους.

Σε ποσοστά ευστοχίας ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος και στις βολές και στα δίποντα και στα τρίποντα. Η Παρί είναι καλύτερη στα ριμπάουντ και δη στα επιθετικά. Οι παίκτες του Σπλίτερ μαζεύουν 36,7 ριμπάουντ μ.ο. και 12,8 επιθετικά μέσο όρο. Ο Ολυμπιακός μετρά 33,6 ριμπάουντ μ.ο. στο σύνολο και 10,6 επιθετικά μ.ο.

Το σίγουρο είναι πως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πιο ομαδικοί, με 20,8 ασίστ μ.ο. έναντι των 15,9 των Γάλλων.

Και με αυτή την ομαδικότητα θα έχει ελπίδες να νικήσει την ομάδα ευχάριστη έκπληξη ο Ολυμπιακός, αρκεί βέβαια να μπουν τα σουτ στους παίκτες των «ερυθρόλευκων» το βράδυ της Παρασκευής.

Ροή Ειδήσεων

amir tataloo

19/01/2025 | 23:00

Ιράν: Σε θάνατο καταδικάστηκε ο ράπερ Αμίρ Ταταλού

19/01/2025 | 23:00

Χείμαρρος ο Δεληβοριάς: «Ούτε υπήρχε face control ούτε πολιτικοποιήθηκε η αλλαγή του χρόνου στο Σύνταγμα»

19/01/2025 | 22:45

Συγκλονίζει η εικόνα μίας εκ των ομήρων που απελευθερώθηκαν – Η βιντεοκλήση με την οικογένειά της
psiloritis xionia e1737309730384

19/01/2025 | 22:30

Ρέθυμνο: Ορειβάτισσα τραυματίστηκε μετά από πτώση στον Ψηλορείτη – Γλίστρησε και σύρθηκε εκατοντάδες μέτρα

19/01/2025 | 22:15

Eurovision 2025: 12 τραγούδια διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον 69ο διαγωνισμό

19/01/2025 | 22:00

Ναυσικά Γαβριλάκη: Το παιδί-θαύμα του «Κάνω Όνειρα» ενηλικιώθηκε και βάζει πλώρη για τη Eurovision
tiktok 5064078 1280

19/01/2025 | 21:52

Ανοίγει ξανά το TikTok στις ΗΠΑ μετά την παρέμβαση Τραμπ

19/01/2025 | 21:45

Εκλογή ΠτΔ: Το Σάββατο 25/1 η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία για τον Κ. Τασούλα – Την Τετάρτη 22/1 η εκλογή Ν. Κακλαμάνη ως ΠτΒ

19/01/2025 | 21:44

Γάζα: Αγκαλιές λύτρωσης στις κόρες που γύρισαν από την κόλαση – Συγκινητικές εικόνες
6433826 scaled 1

19/01/2025 | 21:42

Στηρίζει την υποψηφιότητα Κατσέλη η Νέα Αριστερά – Λούκα Κατσέλη: με τιμά η αποδοχή

19/01/2025 | 21:31

Το «ευχαριστώ» της οικογένειας ομήρου που απελευθερώθηκε: Μετά από 471 αφόρητες ημέρες η Dodo επέστρεψε στην αγκαλιά μας

19/01/2025 | 21:31

ΗΠΑ: Αποκαθίσταται η πρόσβαση στο TikTok- Η εταιρεία ευχαριστεί τον Τραμπ
gotsopoulos920

19/01/2025 | 21:30

Δημήτρης Γκοτσόπουλος: «Όταν με κάλεσαν για τον Άγιο έρωτα, μου ήρθε κατευθείαν ο συνειρμός με τον άγιο δαίμονα»

19/01/2025 | 21:15

Κιρ Στάρμερ: Θαυμάσια είδηση η απελευθέρωση των τριών ομήρων – Υποστηρίζουμε μια μόνιμη και ειρηνική λύση

19/01/2025 | 21:00

Κόρα Καρβούνη: «Το κομμάτι της τελειότητας με ενοχλούσε ανέκαθεν στα social media, με κούρασαν»
fdgsf
Τι σημαίνει το απίστευτο νέο 10ετές συμβόλαιο του Χάαλαντ για τη Σίτι και το υπόλοιπο ποδόσφαιρο
uefa sima 100823
Η UEFA κατά της πειρατείας
dragkofski 170125
Δεκτή η έφεση για τον Ντραγκόφσκι, «έπεσε» σε μία αγωνιστική η ποινή, παίζει με την ΑΕΚ
osman panathinaikos
Με σοβαρότητα απέναντι στην Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός AKTOR
ipiccy image 5
Χάμες Ροντρίγκες: Το ακατέργαστο διαμάντι που δεν καθιερώθηκε ποτέ
olympiacos 1 3
Πρόστιμα για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΟΦΗ και Πανσερραϊκό