Αθήνα

6 oC

αίθριος καιρός

Πλέον και με 2ο δείγμα, φανερά κάτι καλό χτίζεται στον Παναθηναϊκό! Νίκη (2-1) επί του Άγιαξ στην Ολλανδία

Από τούτη εδώ την γωνιά γράφαμε και πριν μερικές ημέρες ότι η νίκη κόντρα στην Φέγενορντ έδωσε δικαίωμα στους φίλους του Παναθηναϊκού να… σκάσουν ένα χαμόγελο.

Από τούτη εδώ την γωνιά γράφαμε και πριν μερικές ημέρες ότι η νίκη κόντρα στην Φέγενορντ έδωσε δικαίωμα στους φίλους του Παναθηναϊκού να… σκάσουν ένα χαμόγελο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Έστω και μικρό. Έστω και μαζεμένο. Σύμφωνοι πρόκειται για φιλικό, όταν όμως μερικές ημέρες μετά οι «πράσινοι» ξανά στα πλαίσια φιλικού κερδίζουν με καλή αγωνιστική εικόνα και τον «πολύ» Άγιαξ, τότε ένα είναι το σίγουρο: Πως δεν έτυχε, αλλά πέτυχε. Ή για την ακρίβεια αρχίζει και πετυχαίνει.

Ο Γιώργος Δώνης, με λίγα όπλα στη φαρέτρα του σε σχέση με τους άλλους προπονητές «των μεγάλων» της Λίγκας, το παλεύει χωρίς να μιζεριάζει. Το προσπαθεί, αγωνίζεται, δεν γκρινιάζει κι απλά... δουλεύει, δουλεύει, δουλεύει. Με τον Νταμπίζα και τους άλλους συνεργάτες του έχουν ένα στόχο. Να παρουσιάσουν τον Παναθηναϊκό της κανονικότητας.

Ή τουλάχιστον μια ομάδα που να είναι όσο πιο κοντά στα θέλω της, στα στάνταρ της, στα όσα απαιτεί η πλούσια ιστορία της. Αμέσως μετά την νίκη επί της Φέγενορντ ξεκαθάρισε πως φέτος το ζητούμενο του «τριφυλλιού» είναι ο πρωταθλητισμός. Να διεκδικήσει όσο περισσότερο μπορεί τους δύο εγχώριους τίτλους. Αρκετοί γέλασαν. Και με ειρωνία ακόμη.

Μετά και την νίκη, αλλά κυρίως την εμφάνιση κόντρα στον Άγιαξ ίσως να κατάλαβαν ότι το «τρένο» σοβαρολογούσε. Ο φετινός Παναθηναϊκός ανεξάρτητα το κατά πόσο θα ενισχυθεί μεταγραφικά στη συνέχεια έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τον παρακολουθείς. Τον τρόπο που εργάζεται ο Δώνης, το πως αφομοιώνουν τα «θέλω του» παλιοί και νέοι παίκτες. Είτε είσαι φίλος του συλλόγου, είτε όχι.

Send this to a friend