Αθήνα

27 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ποια είναι η Χρυσούλα Κουρομπύλια, η ξανθιά διαιτητής που τιθασεύει τους άνδρες της ασπρόμαυρης «θεάς»! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Χρυσούλα Κουρομπύλια ή Χρύσα για τους φίλους της είναι μια διαιτητής που δεν περνά με τίποτα απαρατήρητη στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, όπου σφυρίζει.

Η Χρυσούλα Κουρομπύλια ή Χρύσα για τους φίλους της είναι μια διαιτητής που δεν περνά με τίποτα απαρατήρητη στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, όπου σφυρίζει.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωστής Μοσχολιός

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να σταθεί κάποιος στο εντυπωσιακό της παρουσιαστικό, όμως, η Χρύσα αποτελεί μια παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο που ό, τι κατάφερε σίγουρα δεν το κατάφερε με την εμφάνισή της.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια για να μεταβεί από την Δ’ Εθνική στην Α’ Εθνική και από εκεί και πέρα μετρά εμφανίσεις σε διοργανώσεις όπως Euro, Παγκόσμιο Κύπελλο, Nations League, Champions League κ.α.

Μάλιστα, μόλις πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι θα είναι μια από τις 48 βοηθούς διαιτητών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών που θα γίνει στη Γαλλία το 2019.

Ποια είναι όμως η ιστορία της Χρύσας και πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας;

Η Χρυσούλα Κουρομπύλια γεννήθηκε σε ένα χωριό της Καρδίτσας. Οι γονείς της ήταν αγρότες αλλά είχαν παρουσία στον αθλητισμό μιας και ο πατέρας της ασχολούταν με το άλμα εις ύψος και η μητέρα της με το άμα εις μήκος.

Από 3 χρονών ο μπαμπάς της, τήν… μπόλιασε με το μικρόβιο του ποδοσφαίρου αφού ήταν ο ίδιος «ποδοσφαιράκιας».

Εκείνη προτιμούσε να παίζει μπάσκετ, ενώ αργότερα, όταν τελείωσε τη Γυμναστική Ακαδημία επέλεξε το άθλημα του στίβου.

Τελικά, ούτε το μπάσκετ, ούτε ο στίβος ήταν τα αθλήματα που την «σημάδεψαν». Οι φίλοι της βλέποντας τις γνώσεις που διαθέτει πάνω στο ποδόσφαιρο της βάζουν σιγά- σιγά την ιδέα της διαιτησίας και όπως φαίνεται αυτός ο χώρος της ταιριάζει απόλυτα.

Τίποτα δεν τής χαρίστηκε, αντίθετα έκανε πολλές θυσίες η ίδια! Προκειμένου να συμμετάσχει σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση άφηνε πίσω την οικογένειά της ακόμα και για ένα μήνα! Σημειώνεται, πως ο σύζυγος της Χρύσας είναι γενικός χειρουργός και την υποστηρίζει σε ό, τι κι αν κάνει.

Πάντως, η Χρύσα φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο να τιθασεύει τους άνδρες μέσα στο ποδοσφαιρικό χώρο όσο και στις κερκίδες αφού χαίρει τον σεβασμό όλων.

Σε αυτή τη φωτογραφία τα παιδάκια φορούν τις στολές που τους έχει δώσει, αφού όλες τις στολές της τις δίνει στα παιδιά

Send this to a friend