• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 15:24

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κριστιάνο Ρονάλντο ή Λιονέλ Μέσι; Κανένα δίλημμα!

Από τον τίτλο καταλαβαίνει κανείς ότι στις παρακάτω γραμμές κι ενώ μετράμε... μία και σήμερα για την έναρξη του Μουντιάλ, θα ασχοληθούμε με ένα δίλημμα που απασχολεί εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους σε όλο τον πλανήτη.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΜΠΑ

Αμφότεροι έχουν εκατομμύρια πιστούς σε κάθε γωνιά της γης, αμφότεροι έχουν επίσης άλλους τόσους (άντε λιγότερους για να είμαστε πιο ακριβείς) haters επίσης όπου υπάρχει κόσμος που ασχολείται με την στρογγυλή θεά.

Καθ' υπερβολή (μιας και ζούμε στην εποχή του ίντερνετ) θα λέγαμε πως «εκατομμύρια τόνοι μελάνι», όπως θα έγραφαν και οι παλιοί εφημεριδάδες, έχουν χυθεί προκειμένου με επιχειρήματα κι από τις δύο πλευρές να πείσουν ότι ο Αργεντίνος είναι καλύτερος από τον Πορτογάλο και το αντίθετο.

Ο ένας στην Μπάρτσα, ο άλλος στην Ρεάλ, μηχανές γκολ και οι δύο, ισόβιοι... θαμώνες στο ραντεβού για την «χρυσή μπάλα» και μόνιμοι κάτοχοι την τελευταία (σχεδόν) δεκαετία. Αυτή η... άτυπη κόντρα που κυρίως από το star system και τα ανά τον κόσμο media συνεχώς τροφοδοτείται, παρά από τους δύο παικταράδες, πλέον από την καθημερινότητα της Primera και του Champions League, μεταφέρεται για χάρη του Μουντιάλ και επί ρωσικού εδάφους.

Περιττό να πούμε ότι μαζί με τον Νέιμαρ, είναι τα πιο hot oνόματα που θα πατήσουν το πόδι τους στα γήπεδα της χώρας του Πούτιν. Εκατομμύρια ζευγάρια μάτια θα τους παρακολουθούν και θα περιμένουν να δουν τις επιδόσεις τους. Κι ανάλογα με αυτές, αμέσως μετά τα... twitter, τα facebook, τα instagram και γενικά οτιδήποτε υπάρχει σε social media θα παίρνουν φωτιά.

Ειδικοί και μη. Διάσημοι και... άσημοι. Άντρες και γυναίκες. Ποδοσφαιράνθρωποι και «άμπαλοι» θα έχουν μια κουβέντα να πουν, ένα στάτους να γράψουν μεγαλώνοντας κάπως έτσι τον κατάλογο είτε των φίλων, είτε των haters!

Ποιος όμως είναι αυτός που και μέσα στο Μουντιάλ, μέσα σε μια γιορτή που με αγωνία περιμένεις εδώ και τέσσερα χρόνια θα σε βάλει στο... τριπάκι να διαλέξεις; Μην πέφτεις στην παγίδα. Δεσ' το αλλιώς και μην ασχολείσαι με... ψευτοδιλήμματα! Το αντίθετο να σκέφτεσαι. Ευλογία είναι στην εποχή μας ότι πρωταγωνιστούν αυτοί οι δύο παικταράδες και ευλογία που λόγω της τεχνολογικής προόδου μπορούμε να τους απολαμβάνουμε και να τους... φιλοξενούμε καθημερινά μέσα στα σπίτια μας.

Ο μύθος του Πελέ γιγαντώθηκε χωρίς να τον έχουν δει άνθρωποι που σήμερα μιλάνε γι΄ αυτόν. Τον Μαραντόνα τον απολαμβάναμε στα Μουντιάλ και το χειμώνα μόνο σε πεντάλεπτα στιγμιότυπα της «Αθλητικής Κυριακής». Καταλαβαίνει κανείς την διαφορά. Οπότε μην το... κουράζετε και δεν χρειάζεται με το ζόρι να «μισείτε» κάποιον που είναι αρτίστας της μπάλας.

Δεν χρειάζεται με το ζόρι να διαλέξετε ή τον Πορτογάλο ή τον Αργεντίνο. Δηλαδή όταν όλες αυτές τις μέρες με την παρέα σας θα αράξετε να δείτε τα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μπει το δίλημμα σουβλάκι ή πίτσα, όσοι διαλέξετε το πρώτο σημαίνει ότι μισείτε το δεύτερο; Όχι βέβαια...

Send this to a friend