Αθήνα

24 oC

σποραδικές νεφώσεις

Σκίμπε... χάσαμε!

Για τελικό έγραφαν τα sites, για τελικό έγραφαν οι εφημερίδες, για τελικό έλεγαν στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Φαίνεται τελικά πως το παιχνίδι στη Φινλανδία το αντιμετώπισαν ως τελικό μόνο οι δημοσιογράφοι και οι Έλληνες φίλαθλοι.

Γράφει ο Μιχάλης Τσαμπάς

Ο Μίκαελ Σκίμπε και οι διεθνείς της εθνικής, μάλλον το είδαν ως... διακοπές στην άλλη άκρη της Ευρώπης έστω κι αν το Τάμπερε δεν είναι ο Νο1 τουριστικός προορισμός που υπάρχει. Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σταθήκαμε στην κακή εμφάνιση που δεν θα μπορούσε να... κουκουλωθεί κάτω από το χαλάκι της νίκης με το γκολ του Μήτρογλου.

Τι κι αν οι παίκτες, ο ένας μετά τον άλλο στην... παρέλαση που έκαναν μπροστά από τις κάμερες τόνιζαν ότι στην Φινλανδία πρέπει να παρουσιαστούν εντελώς αλλαγμένοι. Τι κι αν επισήμαναν ότι το διήμερο που μεσολαβούσε ανάμεσα στα δύο παιχνίδια θα δούλευαν ώστε τα λάθη να περιοριστούν; Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Στο Τάμπερε είδαμε μια εθνική Ελλάδος που έγινε... σάκος του μποξ στις ορέξεις των γηπεδούχων που έκαναν ότι ήθελαν, δημιουργούσαν με κάθε τρόπο και δεν τέλειωσαν το ματς από νωρίς μόνο λόγο της αστοχίας τους. Ούτε καν αυτό δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι Έλληνες διεθνείς και να φανούν απειλητικοί.

Ένα... φάντασμα εντός γηπέδου με μπλε φανέλες που απλά έπαιζε από αγγαρεία. Επειδή έπρεπε. Χωρίς πλάνο, χωρίς σχέδιο, χωρίς φαντασία, χωρίς πάθος και χωρίς την παραμικρή βοήθεια από τον πάγκο. Πλέον έχοντας δείγμα τεσσάρων αγώνων σε περίπου ένα μήνα είναι ξεκάθαρο ότι ο Μίκαελ Σκίμπε δεν μπορεί να μείνει άλλο στο τιμόνι του οδηγού. Είτε γιατί έχει ο ίδιος το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, είτε γιατί δεν μπορεί να εμπνεύσει, είτε γιατί δεν καταλαβαίνουν οι παίκτες τα... θέλω του.

Όπως κι αν έχει, από την στιγμή που τα υπόλοιπα ματς του Nations League θα είναι τυπικής διαδικασίας είναι ευκαιρία για μια αλλαγή. Νέος προπονητής, νέες ιδέες, νέα λογική ώστε να πορευτούμε στα προκριματικά του Euro. Ήδη το έδαφος που έχει χαθεί είναι μεγάλο και σημαντικό.

Πλέον ούτε μέρα δεν μπορεί να πάει χαμένη. Αν θέλουμε να ξαναδούμε μια εθνική ομάδα όπως την είχαμε συνηθίσει από το 2004 και για περίπου μια δεκαετία!

Send this to a friend