Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Στην Τούμπα ένας Φινλανδός που ήρθε να μας... σώσει!

Koινό μυστικό ήταν ότι την Κυριακή στην Τούμπα, την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ θα την... σφύριζε διαιτητής προερχόμενος από άλλη χώρα της Ευρώπης και όχι την Ελλάδα.

Γράφει ο Μιχάλης Τσαμπάς

Μετά τα όσα είχαν γίνει πέρσι στο συγκεκριμένο γήπεδο, μετά τα όσα συνέβησαν όλα το καλοκαίρι, αλλά και τα όσα γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να ήταν Έλληνας αυτός που θα έπαιρνε την... σκυτάλη από τον Κομίνη!

Είτε έχουμε καλούς διαιτητές, είτε κακούς η απόφαση είχε ληφθεί καιρό πριν. Και μάλλον όσο κι αν... επίσημα στραβώνουν οι ρέφερι της χώρας μας που παρουσιάζονται ως ανεπαρκείς για μεγάλα ματς, μάλλον βολεύτηκαν κι είπαν «ουφφφ» από ανακούφιση. Που να μπλέκουν τώρα και να τους έχουν... στην μπούκα όλη τη σεζόν; Οπότε από το μεσημέρι της Τετάρτης μπήκε στην ζωή μας και ο Ματίας Γκεστράνιους!

Διεθνής διαιτητής, ετών 40 και εκ... Φινλανδίας ορμώμενος. Θα μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες και φυσικά την Κυριακή που θα γίνει το μεγάλο παιχνίδι. Ελπίδα όλων μας είναι να μην μας απασχολήσει και... από Δευτέρα. Να μην χρειαστεί δηλαδή να θυμόμαστε για πολύ καιρό το όνομά του, παρά μόνο για έναν ακόμη ξένο διαιτητή που σφύριξε υποδειγματικά ένα ελληνικό ντέρμπι. Όπως είχε κάνει και τον περασμένο Μάιο ο Μπορμπαλάν στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου. Τότε είχε μείνει η καλή εντύπωση και η εύκολη λύση του στυλ «μια χαρά είναι οι ξένοι διαιτητές και δεν έχουμε και παρατράγουδα».

Ωραία ως εδώ. Αν όμως γίνει η μεγάλη φάση την Κυριακή και την... χάσει ο Γκεστράνιους και οι βοηθοί του τι γίνεται; Θα πειθαρχήσουν οι πάντες λέγοντας ότι είναι ένα ανθρώπινο λάθος ή θα γίνει ο... κακός χαμός;

Η δυσπιστία που υπάρχει για τους Έλληνες διαιτητές και ποιος... ελέγχει ποιον είναι δεδομένη. Για τον ξένο όμως που θα έρθει να σφυρίξει και να φύγει τι να πεις;

Το «αφήγημα» δεν μπορεί να στηθεί. Κυριακή κοντή γιορτή που λέει κι ο λαός και μακάρι ένας Φινλανδός με το... κρύο αίμα να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή που κανείς Έλληνας δεν ήθελα αν αναλάβει!

Send this to a friend