• Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου
  • 09:54

Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Τι συμβαίνει με το VAR στη Super League;

«Ευτυχώς στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θα υπάρχει το VAR και δεν θα έχουμε διαιτητικά εγκλήματα».

«Ευτυχώς στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θα υπάρχει το VAR και δεν θα έχουμε διαιτητικά εγκλήματα».

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Η παραπάνω φράση ακούστηκε ουκ ολίγες φορές από παίκτες, παράγοντες, προπονητές, φιλάθλους την περασμένη σεζόν δείχνοντας ότι περιμένουν ως... Μάνα εξ ουρανού, την βοήθεια της τεχνολογίας έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατό καλύτερο το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό που πονάει από τα διαιτητικά λάθη χρόνων κι ελπίζει πως έφτασε η ώρα για μια καλύτερη εικόνα. Ως εδώ όλα καλά.

Κρατήστε όμως και ένα «μικρό καλάθι». Στο κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι η παρουσία του VAR σε όλα τα γήπεδα της Λίγκας, συζητήθηκε ελάχιστα χωρίς να παρθεί κάποια οριστική απόφαση. Τονίστηκε από όλους η σημασία και η αναγκαιότητα της βοήθειας προς τους διαιτητές αλλά ως εκεί.

Θα το ξανασυζητήσουμε και... τέλος. Θα, θα, θα... Είναι σχεδόν βέβαιο ότι όταν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη τότε κάτι συμβαίνει. Κι αυτό το κάτι ποτέ δεν είναι για καλό. Μάλλον το αντίθετο. Δεν θα ήθελα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού να γίνω... μάντης κακών, αλλά μετά και από αυτή την εξέλιξη μόνο αισιόδοξος δεν είναι για το θέμα του VAR. Μακάρι να πέφτω τόσο έξω.

Προς όφελος του ποδοσφαίρου θα είναι. Άλλα όπως τονίζουν οι πάντες ήδη παρατηρείται μια σημαντική καθυστέρηση και επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε δεν έχουμε και την φήμη των άμεσων διαδικασιών σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες πως έχουν εκτιμήσει και οι ίδιες οι ομάδες την καθυστέρηση αυτή. Αν θα κάνουν κάτι στην πράξη προς την σωστή κατεύθυνση ή απλά θα μείνουν στα ευχολόγια για τα μάτια του κόσμου. Ως τώρα ισχύει το δεύτερο.

Send this to a friend