Αθήνα

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το κλουβί για τους τρελούς

Το κλουβί για τους τρελούς

Στη χειρότερη ποδοσφαιρική «θύρα» όλων των εποχών, οι φιλοξενούμενοι της Ζνιτσκ Προυζκόβ βλέπουν τα ματς σαν έγκλειστοι σε ζωολογικό κήπο. Παρουσιάζει ο Γιώργος Καραμάνος.

Η ποδοσφαιρική εκδρομή για πολλούς οπαδούς είναι όλα τα λεφτά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που γουστάρουν πολύ περισσότερο τα εκτός έδρας. Στις εξορμήσεις κάνουν τα... δικά τους. Ξεκινούν από νωρίς, κάνουν τα κουμάντα τους, μπαίνουν στο πούλμαν και εφορμούν. Φανταστείτε πόσο τέλεια αισθάνονται ειδικά στο εξωτερικό, όπου μπορούν να επισκεφτούν γηπεδάρες και να αφήσουν το στίγμα τους. Εκτός είναι πιο ωραία και πάντα ξελαρυγγιάζεσαι πιο πολύ ακόμα και στην ήττα, με κρύο, βροχή, ταλαιπώρια. Είναι σούπερ.

72779b3f8086f90c33f38f347bd9c4e6_0

 

 

 

 

 

 

cihds_pwwaa4boa.jpg_large

 

 

 

 

 

 

 

Βέβαια δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις χώρες του κόσμου. Υπάρχουν εκδρομές ζόρικες. Μάλλον η χειρότερη να είναι αυτή που βιώνουν όσοι ακολουθούν τις ομάδες τους στο Προυζκόβ. Εκεί, στην πόλη των 55.000 κατοίκων κάπου στο κέντρο της Πολωνίας, εδρεύει η Ζνιτσκ. Η βόλτα προς το σπίτι της για τους αντιπάλους στη Β' Κατηγορία μοιάζει με επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο. Και αυτό το παράδειγμα είναι άκρως παραστατικό, μιας και οι φιλοξενούμενοι της Ζνιτσκ τοποθετούνται σε κλουβί!

01_20100602_1274459864

 

 

 

 

 

Το 16.000 θεατών γήπεδο της ουσιαστικά διαθέτει κανονική εξέδρα μόνο από τη μία πλευρά. Οπότε, για να μην γίνονται επεισόδια από τους επισκέπτες, δημιουργήθηκε αρχικά ένα κλουβί στο ένα πέταλο. Βασικά το μόνο που έκαναν οι υπεύθυνοι της Ζνιτσκ, ήταν να ρίξουν κάτω λίγο τσιμέντο και να υψώσουν κάγκελα, περιφράσσοντας έναν πολύ μικρό χώρο που χωράει δεν χωράει 100 άτομα.

p7240123

 

 

 

 

 

 

stadion_znicz_mzos_pruszkow_pl

 

 

 

 

 

 

Αυτό δεν εμπόδισε τους οπαδούς των άλλων ομάδων να πηγαίνουν, αλλά έπειτα από πολλές διαμαρτυρίες προς την αρχή του πρωταθλήματος, υπήρξε μία μικρή βελτίωση. Το κλουβί παρέμεινε τέτοιο, αλλά τουλάχιστον οι έγκλειστοι σε αυτό μπορούν πλέον να κάθονται. Τοποθετήθηκαν πέντε σειρές από πλαστικά καθίσματα και τώρα οι φιλοξενούμενοι αράζουν κύριοι και βλέπουν το ματσάκι τους. Βέβαια όρθιοι ή καθήμενοι δεν αλλάζουν και πολλά, μιας και στο δια ταύτα πρόκειται ίσως για την πιο ελεεινή και τρισάθλια ποδοσφαιρική κατασκευή όλων των εποχών. Ειδικά εάν σκεφτείς ότι πληρώνουν κιόλας για να μπουν εκεί μέσα...

 

znicz-pruszkow-away-end-cage2008c2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.gazzetta.gr

 

Επιμέλεια: Χ.Μ.

 

 

 

 

Send this to a friend