Δεν υπάρχουν λόγια για το συγκλονιστικό γράμμα του Χάινς για την τραγωδία στο Μάτι! «Η Ελλάδα είναι μία χώρα γεμάτη μαχητές» - TheCaller

Αθήνα

43 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Εγκατέλειψαν πτώμα Κινέζου έξω από το «Ερρίκος Ντυνάν» στους Αμπελοκήπους

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν λόγια για το συγκλονιστικό γράμμα του Χάινς για την τραγωδία στο Μάτι! «Η Ελλάδα είναι μία χώρα γεμάτη μαχητές»

Έγραψε ένα γράμμα στην ιστοσελίδα Sportraits.org, για εκείνες τις στιγμές, θέλοντας να τονίσει σε όλο τον κόσμο, τη δύναμη της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού

Η Ελλάδα συνεχίζει να “μετράει τις πληγές” της από τις φονικές φωτιές στην Αττική, που έχουν προκαλέσει τη συμπόνια όλου του κόσμου και ο  σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κάιλ Χάινς, αφιέρωσε ένα συγκινητικό γράμμα για τη χώρα που αγάπησε όσο καμία και τους φίλους του, τους Έλληνες.

Έζησε στην Ελλάδα μόλις δύο χρόνια, όμως το δέσιμό του με τη χώρα μας είναι ανεπανάληπτο όπως σημείωσε και ο ίδιος ο Κάιλ Χάινς, σε ένα άρθρο που γράφει πως έζησε την είδηση των φονικών πυρκαγιών στην Αττική και συγκινεί με τα λόγια του για τους Έλληνες.

Ο Χάινς έγραψε ένα ολόκληρο γράμμα στην ιστοσελίδα Sportraits.org, για εκείνες τις στιγμές, θέλοντας να τονίσει σε όλο τον κόσμο, τη δύναμη της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.

Το άρθρο του Χάινς για την Ελλάδα

«Καθόμουν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, περισσότερα από 4 χιλιάδες μίλια μακριά από την Ελλάδα. Δεν είμαι Έλληνας και δεν έχω αγωνιστεί σε ελληνική ομάδα περισσότερα από πέντε χρόνια. Η σχέση που έχω όμως με την Ελλάδα και τους κατοίκους τους, είναι αναντίρρητη. Μου είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω γιατί, ή να βάλω σε μία σειρά τις λέξεις που θα εξηγούσαν το δέσιμο και τον θαυμασμό μου για αυτή τη χώρα. Υποθέτω ότι, στην ζωή, κάποιες σχέσεις, κάποιοι δεσμοί είναι ανεξήγητοι. Απλά υπάρχουν.

Τη στιγμή που αναπαυόμουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, παρακολουθούσα το πρωινό πρόγραμμα του CNN. Ενώ είχα τα μάτια μου καρφωμένα στην τηλεόραση, η ατμόσφαιρα ακόμα και του ίδιου του προγράμματος, άρχισε να αλλάζει. Διάβασα στον τίτλο: “Τεράστιες φωτιές στην Ελλάδα”.

Πλησίασα στην τηλεόραση και άρπαξα το τηλεκοντρόλ για να δυναμώσω τη φωνή. To CNN άρχισε να προβάλει εικόνες και βίντεο από τις πυρκαγιές που έκαιγαν τα πάντα. Βρέθηκα σε κατάσταση σοκ! Μπροστά μου εξελίσσονταν εικόνες καταστροφής και συντριβής. Μετά άρχισαν οι συνεντεύξεις με κάποιους επιζώντες, που έκαναν τον πρώτο απολογισμό της καταστροφής, πολλοί από αυτούς με δάκρυα στα μάτια, με πρόσωπα καλυμμένα από τον καπνό, με τα συντρίμμια της πυρκαγιάς ξοπίσω τους. Ένα πλήθος πολλών και διαφορετικών συναισθημάτων με κατέκλυσε.

Εκείνη τη στιγμή γύρισα το πρόσωπό μου και έστρεψα το βλέμμα μου στην γυναίκα μου. Όπως εγώ, έτσι κι αυτή, ήταν αδύνατον πιστέψει αυτό που έβλεπε και άκουγε. Ιστορίες ανθρώπων που αναζητούσαν τη διαφυγή μέσω της θάλασσας για να αποδράσουν από το φονικό κλοιό της φωτιάς, άνθρωποι που χάθηκαν από τους δικούς τους ανθρώπους, φίλοι που ακόμα αγνοούνται, γονείς που έχασαν τα παιδιά τους και παιδιά που έχασαν τους γονείς τους. Ήταν απίστευτα σπαρακτικό για να το αντέξω.

Καθόλη τη διάρκεια εκείνης της ημέρας ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο, εκτός από εκείνες τις εικόνες και τα βίντεο, που είχαν αντικρίσει τα μάτια μου νωρίτερα. Υποτίθεται ότι ήμουν σε διακοπές με τη γυναίκα μου, γιορτάζοντας την επέτειο του γάμου μας, αλλά μου ήταν αδύνατο να διασκεδάσω. Το μυαλό μου έτρεχε συνεχώς πίσω, στα θύματα της φωτιάς, στην Ελλάδα και τις οικογένειές τους. Παρατηρούσα συνεχώς τι συνέβαινε μέσα από τα Social Media και μίλησα με έναν φίλο ο οποίος μένει κοντά στο Μάτι. Μου έστειλαν βίντεο που απεικόνιζαν τον δραματικό απολογισμό και τις εικόνες μίας πόλης κατεστραμμένης. Μου είπαν διάφοροι φίλοι ότι δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ κάτι παρόμοιο στη ζωή τους. Το συναίσθημά μου ήταν ένα και μοναδικό: Ένιωθα σαν να έβλεπα ένα μέλος της δικής μου οικογένειας, ή έναν πολύ στενό φίλο να βιώνει την τραγικότητα των στιγμών.

Σκέφτομαι ότι έζησα κι έπαιξα στην Ελλάδα μόνο για δύο χρόνια, αλλά αισθάνομαι μέσα μου ότι ήταν πολύ περισσότερο από αυτό. Αισθάνομαι την Ελλάδα σαν το δεύτερο σπίτι μου και τους ανθρώπους που γνώρισα σαν μέλη ενός διευρυμένου οικογενειακού κύκλου. Και δε μιλάω μόνο σε επίπεδο αθλητισμού, αλλά και γενικότερα. Η Ελλάδα πρόσφερε σε εμένα και την οικογένειά μου τόσο μεγάλη χαρά μέσα σε αυτά τα χρόνια. Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα, από τόσο μακριά, να βλέπω ανθρώπους στην Ελλάδα να υποφέρουν.

Αυτό που ξέρω για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι πόσο δυνατοί άνθρωποι είναι και πόσο ανθεκτικοί στις δυσκολίες. Το διαπίστωσα από πρώτο χέρι όταν έζησα εκεί, με τους Έλληνες διέρχονταν μίας τεράστιας οικονομικής κρίσης, που μέσα σε ένα βράδυ επηρέασε τις ζωές των ανθρώπων και των οικογενειών τους. Χιλιάδες έμειναν χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι, χωρίς χρήματα να καλύψουν έστω τις βασικές ανάγκες τους. Είδα τους ανθρώπους, ακόμα κι αυτούς που επηρεάστηκαν περισσότερο, να μένουν δυνατοί, να παλεύουν σκληρά για να συνεχίσουν να ζουν. Όλοι ενωμένοι! Ξέρω τι θα μου πείτε: Δεν είναι συγκρίσιμες οι δύο καταστάσεις. Δεν είναι το ίδιο να χάνει κανείς χρήματα με την απώλεια των ανθρώπινων ψυχών, αλλά η πάλη, το πνεύμα της αντοχής είναι το ίδιο.

Θέλω να απευθύνω στον υπόλοιπο κόσμο ένα μήνυμα: Αυτή είναι η Ελλάδα. Ένα μικρό κομμάτι γης στον πλανήτη, που έχει μάθει να επιβιώνει μέσα από τις πιο δύσκολες καταστάσεις, έχει μάθει να είναι ένας δυνατός λαός και να επιβιώνει παρά τις δυσκολίες. Αυτή τη στιγμή, οι Έλληνες, οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτή τη χώρα, που παλεύουν σκληρά να κρατήσουν -ή ακόμα χειρότερα, να ξαναδημιουργήσουν- όλα αυτά που για εμάς, τους υπόλοιπους θεωρείται δεδομένα, χρειάζονται τη βοήθειά μας, τις προσευχές μας, με όποιο τρόπο μπορούμε να το κάνουμε ο καθένας.

Λένε ότι στις στιγμές της καταστροφής και της τραγωδίας, η ανθρώπινη φύση ενεργοποιείται και ενώνεται με στόχο την επιβίωση. Τα πιο όμορφα, τα πιο μεγαλειώδη χαρακτηριστικά του ανθρώπου έρχονται στο προσκήνιο.

Πέρασαν μέρες, αλλά είμαι ακόμα σε αυτό το δωμάτιο, ενός ξενοδοχείου, περίπου 4 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα. Όπως έγραψα και νωρίτερα, ξέρω, δεν είμαι Έλληνας και οι λέξεις μου προκύπτουν από μία ματιά πιο εξωτερική, πιο ουδέτερη. Αλλά νιώθω ότι μπορώ να καταλάβω το πνεύμα της Ελλάδας. Είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι, μη Έλληνες, είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουν. Η Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από μία χώρα με όμορφα νησιά και ιστορικά τουριστικά αξιοθέατα. Είναι μία χώρα γεμάτη μαχητές και ανθρώπους με αδάμαστο κουράγιο. Το διαπίστωσα αυτό προσωπικά. Και ξέρω ότι η Ελλάδα και οι κάτοικοί της, για ακόμα μία φορά, θα συνέλθουν από την καταστροφή και θα επανέλθουν πιο δυνατοί από ποτέ.

Μείνε δυνατή Ελλάδα

Κάιλ»

Ροή Ειδήσεων

03/08/2021 | 14:14

Αννίτα Πάνια: Αυτή είναι η πιο sexy φωτογραφία της – Έκπληξη από την παρουσιάστρια

03/08/2021 | 14:12

Σάκης Τανιμανίδης: Το τρυφερό σχόλιο για το σώμα της Χριστίνας Μπόμπα, μετά τη γέννα

03/08/2021 | 14:09

Δεκαεπτά νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα τον Ιούλιο στην Αττική

03/08/2021 | 13:53

Μεγάλη φωτιά τώρα στην Βαρυμπόμπη Αττικής σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων – Στη μάχη και το ρωσικό Beriev

03/08/2021 | 13:49

Πέθανε ο σπουδαίος χαράκτης Θανάσης Εξαρχόπουλος

03/08/2021 | 13:23

Γυναικοκτονία στη Σωτηρίτσα της Λάρισας: Μητέρα τριών παιδιών το θύμα – Πρώτες εικόνες από το σημείο

03/08/2021 | 13:19

Ολυμπιακοί Αγώνες: Live – Ο τελικός του Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ

03/08/2021 | 13:00

Κιλκίς: Συνελήφθη 72χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο

03/08/2021 | 12:56

Η Ελένη Κώνστα τα… πέταξε και πόζαρε topless στην ταράτσα της (ΕΙΚΟΝΑ)

03/08/2021 | 12:41

Κικίλιας: «Είμαστε έτοιμοι για 3η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους, ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους»

03/08/2021 | 12:29

Γυναικοκτονία στη Λάρισα – Μαρτυρία σοκ: «Ταξίδεψε από την Αθήνα για να την σκοτώσει»

03/08/2021 | 12:18

Θοδωρής Ιακωβίδης: ««Εργάζομαι, τελειώνω 4, φεύγω στο πόδι, τρώω, φεύγω γυμναστήριο – Από την πολιτεία δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ»

03/08/2021 | 12:09

Ανησυχία από Καπραβέλο: «Το τείχος ανοσίας αρχίζει να εξασθενεί» (ΒΙΝΤΕΟ)

03/08/2021 | 12:09

«Τα πήρε» ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στον αέρα του Open για την Ιωάννα Τούνη – «Αντί να ζητήσει συγγνώμη, ζητάει τα ρέστα» (vid)

03/08/2021 | 11:59

Ηράκλειο: Γιος ξυλοκόπησε άγρια την 77χρονη μητέρα του
Επικές αντιδράσεις Τεντόγλου μετά το χρυσό: «Τι έκανα; Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα»
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο τελικός του Καραλή και το αυριανό πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών
Η τρομακτική μάσκα της σφαιροβόλου Σόντερς και η χειρονομία που ερευνούν οι Αρχές μετά το ασημένιο μετάλλιο που πήρε
Προπονητής Τεντόγλου: «Δεν μας έχουν δώσει 1 καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Μιλτος»
Επική δήλωση Τεντόγλου: «Το απόγευμα είναι η απονομή; Τι ώρα;» (ΒΙΝΤΕΟ)
«Χάλκινος» ο Λευτέρης Πετρούνιας (ΒΙΝΤΕΟ)