• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 01:02

Αθήνα

7 oC

ελαφρές νεφώσεις

Tο τρολάρισμα θα άξιζε, αν «άξιζε» (πολλά) και το ελληνικό μπάσκετ…

Η μπασκετική αγωνιστική επικαιρότητα υπό… νορμάλ συνθήκες θα ήταν αφιερωμένη στην μεταγραφή του Τζίμερ Φριντέτ από τον Παναθηναϊκό.

Η μπασκετική αγωνιστική επικαιρότητα υπό… νορμάλ συνθήκες θα ήταν αφιερωμένη στην μεταγραφή του Τζίμερ Φριντέτ από τον Παναθηναϊκό.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Ένας… μπομπέρ από την Αμερική που έρχεται μέσω Κίνας, για να αλλάξει τα δεδομένα στο «τριφύλλι» και την Ευρωλίγκα. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν οι… γνωρίζοντες. Κι όμως από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά οι πάντες ασχολούνται με τον… καυγά επιπέδου δημοτικού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Άλλη μια αιώνια κόντρα χωρίς ουσία. Για λόγους επικοινωνιακούς και μόνο, έτσι ώστε οι… στρατοί και οι ούγκανοι ανάλογα με το χρώμα να ζητωκραυγάζουν, να γουστάρουν και να αποθεώνουν τον «μεγάλο πρόεδρο». Τρολάρισμα το λέει η νεολαία, καζούρα ή πικάρισμα το θεωρούν οι παλιότεροι. Η ουσία είναι η ίδια. Πολύ κακό για το απόλυτο τίποτα.

Η αλήθεια είναι πως το χιούμορ μόνο καλό κάνει και προφανώς έχει θέση στην καθημερινότητά μας. Όντως θα άξιζε τον κόπο ή όποια κόντρα… αιωνίων σε όλα τα επίπεδα να λύνονταν μόνο με χιούμορ και όχι με άλλες μεθόδους που έχουμε δει ως τώρα. Όλο αυτό προφανώς όμως θα είχε αξία, αν σε όλα τα άλλα ζητήματα οι διοικήσεις πράσινων και κόκκινων έδειχναν την ανάλογη σοβαρότητα. Αν είχαν λύσει άλλα προβλήματα με σωστό τρόπο και οριστικό. Αυτό δεν συνέβη. Από την ουσία προτιμούν την επικοινωνία. Κάπως έτσι συνεχίζονται τα προβλήματα και συνεχίζεται η απαξίωση, για ένα σπορ που κάποτε καμαρώναμε σε όλο τον κόσμο.

Είναι βέβαιο πως το τρολάρισμα θα άξιζε, αν «άξιζε» και το ελληνικό μπάσκετ… Δυστυχώς στο χρηματιστήριο της Ευρώπης η ελληνική μετοχή δεν αξίζει… δεκάρα. Ή για να είμαστε ακριβείς δεν πιάνει και πολλά. Αυτό το ξέρουν καλά και στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό.

Send this to a friend