Αθήνα

 

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Εορτολόγιο 16 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ήρωας και ο αποδιοπομπαίος! Tο χάος Μπακασέτα και Φετφατζίδη, που με διαφορά ελάχιστων λεπτών έζησαν ακραία συναισθήματα

Τους χωρίζει γεωγραφικό χάος και… υψομετρική απόσταση! Ο ένας γεννημένος στην Κόρινθο κι ο άλλος στη Δράμα, ο ένας 1,82, ο άλλος 1,68, ο ένας συνήθως γελαστός, ο άλλος συνήθως αγέλαστος.

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος γράφει για το χάος Μπακασέτα και Φετφατζίδη, που με διαφορά ελάχιστων λεπτών έζησαν ακραία συναισθήματα, όσο και το μπόι τους.

Από χτες τους χωρίζει και ψυχολογικό χάος. Γιατί ο ένας έγινε ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, ο άλλος αποδιοπομπαίος τράγος, όπως συχνά γίνεται στο ποδόσφαιρο, ίσως και στη ζωή.

Ήταν κι οι δυο, από μικροί, ταξιδιώτες του ονείρου, και γι’ αυτό άλλαξαν αρκετές ομάδες μέχρι να βρουν τη γη της επαγγελίας, αν τη βρήκαν δηλαδή.

Και την ίδια μέρα, με διαφορά ελάχιστων λεπτών, κατάφεραν με διαφορετικό τρόπο να υπογράψουν το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού, με τον ένα να γεμίζει τη ζωή του με χαμόγελα και τον άλλον με εφιάλτες!

Ο Τάσος Μπακασέτας λοιπόν και ο Γιάννης Φετφατζίδης σε βίους παράλληλους, επειδή αποφασίζει μόνο ένας, μάλλον μία: η… πόρνη μπάλα.

Το σκηνικό γνωστό, απρόβλεπτο βέβαια, ταραχώδες, η χιτσκοκική του διάσταση θα απασχολεί για καιρό όλο τον κόσμο, που θα υμνεί και θα καταριέται!

Με το γκολ ποίημα του Κώστα Φορτούνη, ωδή στην υψηλή τέχνη και τη μαγεία, ο Ολυμπιακός έχει απολύτως το πάνω χέρι σε όλα! Προηγείται, παίζει με 10 φρέσκους παίχτες σε σχέση με τη Μίλαν, έχει λύσεις, έχει πάγκο, έχει κίνητρο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ψυχορραγεί.

Γιατί η κουρασμένη ΑΕΚ δεν έχει το περιθώριο αλλαγών μετά τη Μπενφίκα, έχει χάσει Μάνταλο, Πόνσε και Λόπες, χάνει και στη διάρκεια του παιχνιδιού Κλωναρίδη και Γαλανόπουλο!

[inline_article order=”1″]

Ποιος λοιπόν να της δώσει τύχη, ειδικά όπως της πήγε το παιχνίδι;

Μα ο… Ολυμπιακός! Κατά ένα παράδοξο τρόπο λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι, με τα πάντα στο χέρι τους, άρχισαν να της δίνουν χώρο, μέτρα, περιθώρια, τα πάντα!

Μετά το γκολ ποίημα του Φορτούνη, η κατοχή μπάλας έγινε 66-34 για την ΑΕΚ! Έμοιαζε αδιανόητο αλλά έγινε!

Και μιλάμε για το διάστημα μετά το γκολ έτσι; Στο 60, όχι στο 85!

Το πλήρωσε πανάκριβα! Μπορεί και να το πληρώσει συνολικά, στο τέλος, με τον τρόπο που πέταξε τόσους βαθμούς που φαίνονταν δικοί του στα δύο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Πάμε ξανά στους ήρωές μας. Εκεί που το ματς φαινόταν χαμένο για την ΑΕΚ –του Μοράν και του Μπογέ πλέον που δεν είχαν καν παραστάσεις- ο από μηχανής θεός που έσωσε μια χαμένη παρτίδα και τρελή γκρίνια ήταν ο Τάσος Μπακασέτας.

Σουτέρ από τους λίγους, στάμπα στην καριέρα του, που πέρασε από πολλά κύματα. Αστέρας Τρίπολης, Θρασύβουλος ως δανεικός, Άρης ξανά δανεικός, ξανά Αστέρας που δεν τον πίστεψε, κι ύστερα Πανιώνιος με τα 12 γκολ, εκεί που τον έμαθε ο κόσμος.

Αυτός λοιπόν ο τύπος, στα 25 του τώρα και με γη της επαγγελίας την ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2016, ό,τι ονειρευόταν, έμελλε να δώσει στους κιτρινόμαυρους μια τεράστια χαρά. Με κεφαλιά δυναμίτη έφερε το ματς στα ίσα, σκοτώνοντας τον Ολυμπιακό.

Όχι ακριβώς, τελικά. Γιατί η μαχαιριά που ήρθε σαν χαριστική βολή ήταν αυτή του Γιάννη Φετφατζίδη.

Με έναν απρόσμενο τρόπο για το χρονικό σημείο του αγώνα, εκεί στα χασομέρια, η μπάλα στρώθηκε στον βραχύσωμο παίχτη, που θα μπορούσε να σκοράρει με ένα φύσημα!

Κι εκείνος, δίχως αμφιβολία καλός τεχνίτης, την έστειλε στα πετεινά τ’ ουρανού, επίσης αδιανόητο!

Το βέβαιο είναι ότι μοίρασε κάμποσα εμφράγματα! Πριν το σουτ στους φίλους της ΑΕΚ, μετά στους φίλους του Ολυμπιακού!

Οι κατάρες που εισέπραξε; Δεν λέγονται, δεν γράφονται, είναι πυκνές σαν τα βράχια της Πειραϊκής!

Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε υπήρξε δεινός σκόρερ και δεν κατάφερε να το βελτιώσει ποτέ στη διάρκεια της καριέρας του, έχοντας πια φτάσει τα 28 του χρόνια.

Στην πρώτη του τετραετία στον Ολυμπιακό σκόραρε μόλις πέντε φορές, στη διετία της Τζένια μόλις τέσσερις, μηδέν στην Κιέβο Βερόνα, δεκατέσσερις στην τριετία στην Αλ Αχλί.

Χτες λοιπόν η μοίρα τον διάλεξε για να γίνει ήρωας και να περπατάει χαμογελαστός για μήνες, ακόμα και αν δεν ξανάπαιζε μετά!

Τη σκόρπισε αυτή τη μοναδική ευκαιρία, αντιδρώντας σαν ερασιτέχνης και μάλιστα αρχάριος.

Όλη τη νύχτα, και τώρα ακόμα, πρέπει να έχει… λόξυγκα!

Ενώ όλοι ξέρουν ότι αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, εν τούτοις άκουσε τα μύρια όσα, με το διαδίκτυο να παίρνει φωτιά.

«Δεν μπορεί να φοράει αυτός το 10 στον Ολυμπιακό όταν το έχουν φορέσει αληθινοί κολοσσοί!», ήταν η πιο ήπια αντίδραση, δίπλα σε άλλες βαριές κατάρες!

Γιατί ναι, έγινε αποδιοπομπαίος, δίχως οι ευθύνες να είναι όλες δικές του πέρα από τη συγκεκριμένη φάση.

Η ουσία για τον Ολυμπιακό όμως δεν είναι ο Φετφατζίδης, που άλλωστε δεν ανήκει στις κορυφαίες επιλογές.

Είναι η όλη διαχείριση, η αδυναμία να τελειώσει τα παιχνίδια (έγινε και με τον ΠΑΟΚ), η υποστήριξη του πλάνου. Γι’ αυτά δεν φταίει ο Φετφατζίδης.

Έτσι ο Ολυμπιακός βρέθηκε τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε ξεκινήσει με μείον δύο το πρωτάθλημα. Βρίσκεται με μόλις τρεις περισσότερους από τον Παναθηναϊκό, που είχε ξεκινήσει με μείον έξι!

Φυσικά είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς. Στην πρώτη καλημέρα. Αλλά αν δεν βρει αποτελεσματικότητα, θα έχει θέμα.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια ευτυχισμένη εβδομάδα! Αλλά κι εκείνη πρέπει να προβληματιστεί με τους τραυματισμούς που οδηγούν σε λειψανδρία. Ο Ουζουνίδης δεν μπορεί να γίνει φακίρης, γιατί χρυσόσκονη –Μπακασέτας- δεν βρίσκεται σε κάθε ματς.

Ροή Ειδήσεων

pagiataki skorda

16/01/2025 | 23:50

Η Βίκυ Παγιατάκη είπε τα ζώδια στα γερμανικά – Έκπληκτη η Φαίη Σκορδά: «Κάθε μέρα εδώ είναι και μια καινούρια μέρα»

16/01/2025 | 23:30

Η νέα οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου

16/01/2025 | 23:10

ΕΛ.ΑΣ.: Σε αποθήκη ναρκωτικών είχαν μετατρέψει διαμέρισμα στο Περιστέρι – Τρεις συλλήψεις για διακίνηση και το νόμο περί όπλων
fragioglou161

16/01/2025 | 23:00

Δημήτρης Φραγκιόγλου: «Με είχε περιορίσει ο ρόλος του Χλαπάτσα, θεωρούσαν ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο»

16/01/2025 | 22:50

Ενισχύεται η σχέση Λευκωσίας – Ουάσιγκτον: Οι ΗΠΑ θεωρούν Κύπρο και Ελλάδα τους πιο σταθερούς και αξιόπιστους συμμάχους

16/01/2025 | 22:40

Δανάη Μπάρκα για Καγιά – Παπαγεωργίου: «Όταν βγήκε και μίλησε η Ηλιάνα, έπεσαν να τη φάνε, τώρα στη Βίκυ λένε μπράβο»
dot2 still 2 scaled 2

16/01/2025 | 22:30

Ξεκίνησε ήδη η παραγωγή του “Den of Thieves 3”

16/01/2025 | 22:20

Ουκρανοί που έχασαν συγγενείς τους στον πόλεμο μπορούν πλέον να ζητήσουν αποζημίωση

16/01/2025 | 22:20

Μελέτη: Πώς η χρόνια μόλυνση από ηπατίτιδα C μπορεί να προκαλέσει αυτοάνοσο νόσημα
diariksi klopi

16/01/2025 | 22:10

Κατήγγειλε κλοπή στο σπίτι της στα Χανιά… από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής – Χειροπέδες σε 49χρονο πέρασε η αστυνομία

16/01/2025 | 22:00

Μάνος Νιφλής: «Η Ελισάβετ σήκωσε ένα τεράστιο βάρος μόνη της, έπρεπε να ήμουν εκεί και δεν μπορούσα»

16/01/2025 | 21:50

Χάμες Ροντρίγκες: Το ακατέργαστο διαμάντι που δεν καθιερώθηκε ποτέ
000 36th2t6 scaled 1

16/01/2025 | 21:50

Συνέχιση των επιθέσεων προαναγγέλλουν οι Xoύθι αν η συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ – Χαμάς παραβιαστεί

16/01/2025 | 21:40

Μαρία Κωνσταντάκη: «Μου στοίχισε οικονομικά που δεν έκανα φέτος τηλεόραση»

16/01/2025 | 21:30

Η βιογραφική ταινία για τους Bee Gees θα καθυστερήσει αποκαλύπτει ο Ρίντλεϊ Σκοτ
olympiacos 201224
«Crash Test» στη Μαδρίτη με Ρεάλ ο Ολυμπιακός για το επτά στα επτά
tzavellas
Παναθηναϊκός: Απορρίφθηκε η έφεση για Τζαβέλλα
Ο ΜακΓκρέγκορ κατηγορείται στις ΗΠΑ για σεξουαλική επίθεση
paok 1 4
Στα “πιτς” για τουλάχιστον ένα μήνα ο Ζίβκοβιτς
ioannidis
Πέθανε ο Λάκης Ιωαννίδης | Η ανακοίνωση του Άρη
olympiacos 1 3
Πρόστιμα για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΟΦΗ και Πανσερραϊκό