Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Τουλάχιστον να τελειώσει και το... ανέκδοτο με Αναστασιάδη!

Όποιος περίμενε ότι τρεις μέρες μετά το ματς-φιάσκο με την Ιταλία, θα έβλεπε μια εντελώς διαφορετική εθνική Ελλάδος, τότε προφανώς έχει μικρή σχέση με το αντικείμενο.

Όποιος περίμενε ότι τρεις μέρες μετά το ματς-φιάσκο με την Ιταλία, θα έβλεπε μια εντελώς διαφορετική εθνική Ελλάδος, τότε προφανώς έχει μικρή σχέση με το αντικείμενο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Προσοχή, άλλο είναι αν θα μπορούσε να κερδίσει μια ομάδα που δεν έχει ιδιαίτερη αγωνιστική βαρύτητα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Όμως μια εθνική Ελλάδος που δείχνει από την αρχή των ομίλων... βαριά άρρωστη, πως θα άλλαζε εν μια νυκτί; Απλά μετά τα όσα είδαμε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κόντρα στην Σκουάντρα Ατζούρα, δεν περιμέναμε ότι ο πάτος του βαρελιού δεν είχε χαθεί ακόμη. Κι όμως. Μόλις στο 4ο παιχνίδι του ομίλου η εθνική του Άγγελου Αναστασιάδη «κατάφερε» να μείνει εκτός στόχων.

Γιατί όλα τα επόμενα ματς θα είναι τυπική διαδικασία πια και ο νέος προπονητής θα έχει έναν... άχαρο ρόλο να προετοιμάζει τους παίκτες για αγώνες χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Μην σας ξενίζει αυτό το... νέος προπονητής. Ακόμη κι αν δεν έχει «τελειώσει» ο Αναστασιάδης την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές είναι βέβαιο ότι θα γίνει άμεσα. Σε λίγες ώρες, αύριο, σε λίγες μέρες. Θα γίνει πάντως. Αυτό το... ανέκδοτο δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί. Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις και στο ματς με τους Αρμένιους; Ματς που το χάνει από νωρίς με 0-2 και δεν ρίχνει δεύτερο επιθετικό. Και όταν γίνεται το 1-3 βάζει τον... Σιώπη!!! Απίθανα πράγματα που δεν μπορεί να τα κάνει ούτε ένας προπονητής σε τοπικό πρωτάθλημα. Όπως δεν είναι δυνατό να αποφασίσει για τον επόμενο αυτή η ανεπαρκέστατη διοίκηση της ΕΠΟ.

Ο Γραμμένος όπως φάνηκε και με την περίπτωση του Αναστασιάδη, δεν έχει τις γνώσεις, ούτε τις γνωριμίες για να επιλέξει έναν σωστό τεχνικό, όπως δεν έχει και την δυναμική για μια σοβαρή Ομοσπονδία που να μπορεί να εμπνεύσει και τους παίκτες. Γιατί και αυτοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Χωρίς πάθος, χωρίς ποδοσφαιρικό εγωισμό (μόνο ο Φορτούνης και ο Ζέκα... επέπλευσαν), επηρεασμένοι φυσικά από τα ακατανόητα πλάνα του προπονητή, έγιναν σε ακόμη ένα παιχνίδι... σάκος του μποξ από τον αντίπαλο. Που δεν ήταν ούτε η Ιταλία, ούτε η Βοσνία. Απλά και η Αρμενία είδε... φως και μπήκε. Η εθνική Ελλάδος την τελευταία 5ετία έχει απαξιωθεί.

Ο κατήφορος όμως συνεχίζεται και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι όσο άνθρωποι που έχουν... ελάχιστη σχέση με το ποδόσφαιρο και την εποχή, κατέχουν κομβικές θέσεις. Ίσως στο τέλος της ημέρας να πρέπει να καταλάβουμε πως «τόσο αξίζουμε. Όχι περισσότερα».

Send this to a friend