• Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου
  • 02:51

Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Τσιπιπάς: Πλέον δεν μπαίνω κάθε 30 λεπτά στο Instagram- Kόντευα να τρελαθώ

Για την απόφασή του να απέχει από τα social media αλλά και την αγωνιστική κρίση που πέρασε, μίλησε στο ιστοσελίδα της AΤP ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Για την απόφασή του να απέχει από τα social media αλλά και την αγωνιστική κρίση που πέρασε, μίλησε στο ιστοσελίδα της AΤP ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη» σημείωσε αρχικά για τον αποκλεισμό του από τον πρώτο γύρο του US Open από τον Αντρέι Ρούμπλεφ και συμπλήρωσε πως: «Έμεινα στη Νέα Υόρκη 5-6 μέρες μετά απ' αυτή την ήττα και είχα το χρόνο να ανακαλύψω νέα πράγματα. Ήταν σημαντικό για μένα να διασκεδάσω λίγο και να συνειδητοποιήσω τι χρειάζομαι στη ζωή μου».

«Ήταν απόφασή μου να ζήσω τη ζωή όπως την ήθελα, όχι όπως άλλοι την ήθελαν για μένα. Υπήρχε μια περίοδος το προηγούμενο καλοκαίρι που αμφέβαλλα με τον εαυτό μου, πίστευα πως δεν είχα ενδιαφέρον ως άνθρωπος. Ήθελα να είμαι κάποιος άλλος, τώρα όμως καταλαβαίνω πόσο υπέροχο είναι να είμαι ο εαυτός μου» σημείωσε ο Έλληνας τενίστας.

Όπως πρόσθεσε o Στέφανος Τσιτσιπάς: «Προπονούμαι πιο αποτελεσματικά πλέον. Επικεντρώνομαι σε πράγματα που χρήζουν άμεσης βελτίωσης και όχι τόσο σε μακροπρόθεσμα οφέλη. Πριν, ζητούσα ολοένα και περισσότερα και είχα χάσει τον προσανατολισμό μου. Αυτό με έκανε να τρελαίνομαι ακόμα και μέσα στα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να έχω και κάποια ξεσπάσματα. Έπαιρνα τα πράγματα πολύ σοβαρά και πίεζα πολύ τον εαυτό μου, με αποτέλεσμα να μην ευχαριστιέμαι το παιχνίδι. Ξέρω ότι δεν μπορώ να κερδίζω κάθε εβδομάδα».

«Δεν μπαίνω, πλέον, κάθε 30-40 λεπτά στο Instagram, όπως έκανα παλιά. Ήταν πολύ αγχωτικό και κόντευα να τρελαθώ. Τώρα νιώθω διαφορετικά στη συμπεριφορά μου και στο πως αισθάνομαι. Μπορώ να συνδεθώ με τους ανθρώπους καλύτερα πια. Η απομάκρυνση από τα social media και να ξοδεύω περισσότερο ποιοτικό χρόνο, είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί τελευταία» τόνισε για την απεξάρτησή του από τα κοινωνικά δίκτυα.

Τέλος, o Στέφανος Τσιτσιπάς είπε πως: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου. Δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα ή με το αν παίζω καλό ή κακό τένις. Είμαι χαρούμενος και νιώθω πολύ καλά. Απολαμβάνω τη ζωή περισσότερο γενικά και αυτό αντανακλάται και στο παιχνίδι μου. Με κάνει ευτυχισμένο και με κάνει να θέλω να ζήσω καλύτερα».

Send this to a friend