Αθήνα

3 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια», λέει ο πατέρας – Οι διάλογοι που «καίνε» τον ειδικό φρουρό

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βασιλειάδης: «Εμείς είμαστε εντός προγραμματισμού – Σε πλήρη εφαρμογή το VAR από τη νέα σεζόν»

Για να γίνει ένας διεθνής δημόσιος διαγωνισμός χρειάζονται περίπου 9 μήνες από την ώρα που δίνεται το πράσινο φως να αρχίσει η διαδικασία

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα για τη χρησιμοποίηση του VAR. 

«Εμείς είμαστε εντός προγραμματισμού. Για να γίνει ένας διεθνής δημόσιος διαγωνισμός χρειάζονται περίπου 9 μήνες από την ώρα που δίνεται το πράσινο φως να αρχίσει η διαδικασία. Νομίζω αυτή την εβδομάδα με βάση την πληροφόρηση που έχω από τον ΕΔΕΤ, γιατί η ΓΓΑ δεν εμπλέκεται στην όλη διαδικασία θα ανοίξουν οι τεχνικοί και οικονομικοί φάκελοι. Εάν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν ενστάσεις, νομίζω όμως ότι είναι μια σχετικά καθαρή διαδικασία και είναι μόνο δύο οι εταιρίες που έκαναν προσφορά, το Γενάρη θα έχουμε εγκαταστημένο ανάδοχο» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

adsense_ad]

Και πρόσθεσε: «Από κει και μετά το πότε το VAR θα είναι έτοιμο να μπει σε πλήρη εφαρμογή ή σε πιλοτική είναι θέμα της FIFA και της ομοσπονδίας, δηλαδή τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα είναι απλά. Με βάση τη διεθνή εμπειρία λέμε ότι εφόσον το Γενάρη είμαστε έτοιμοι και ξεκινήσουν τα πειραματικά νομίζω ότι προς το τέλος της σεζόν μπορούμε να έχουμε πλήρη ή πιλοτική εφαρμογή ανάλογα τι θα αποφασίσει η FIFA και η ΚΕΔ».

Αναλυτικά η ομιλία του Γιώργου Βασιλειάδη: 

 
«Συντασσόμαστε στην προσπάθεια να εντάξουμε σε μια κανονικότητα τον ελληνικό αθλητισμό και να μπορέσουμε να κάνουμε τα βήματα που απαιτούνται πέρα από τα νομοθετικά, ώστε να ζήσουμε μία διαφορετική ημέρα. Το θέμα είναι πώς θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε τους γηπεδικούς χώρους με τις πολιτιστικές δραστηριότητες, πώς θα μπορέσουμε να στήσουμε μικρές πολιτιστικές δραστηριότητες μέσα στα γήπεδα που αθλείται η νεολαία, πως θα καταφέρουμε να φέρουμε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό κοντά, πώς θα μπορέσουμε να εμφυσήσουμε τις νέες ιδέες στα παιδιά στους χώρους που αγαπάνε να βρίσκονται. Κυρίως με ποια βήματα, πέρα από τα νομοθετικά και τα καταστατικά, θα μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό, ώστε να τιθασεύσουμε το τέρας της βίας και του οπαδισμού που έχει κυριαρχήσει στον ελληνικό αθλητισμό.

Δεν λύνονται τα πάντα με δρακόντεια μέτρα ή με νομοθετικές ρυθμίσεις όσο καλές και να είναι αυτές, καθώς τα πάντα ξεκινάνε από την παιδεία και τον πολιτισμό. Υπάρχουν πολλές σκέψεις. Κατ αρχάς φέτος την άνοιξη υπάρχει σχεδιασμός στις κρατικές αθλητικές εγκαταστάσεις ν’ ανοίξει ένα μεγάλο πρόγραμμα όπου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το σύνολο των αθλημάτων, όχι μόνο – θα μου επιτρέψετε την έκφραση – των mainstream, αλλά και των υπολοίπων και κυρίως των αθλημάτων των ΑμεΑ με ένα διπλό σκοπό, αφενός μεν να καταλάβουν όσοι δεν έχουν αναπηρία τη ζωή αυτών των συνανθρώπων μας, και όσοι έχουν αναπηρία να καταλάβουν ότι υπάρχει αθλητικό κίνημα και μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους και να συμμετάσχουν με ίσες ευκαιρίες.
Ταυτόχρονα να τα δέσουμε όλα αυτά με πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως με προβολές κινηματογραφικών ταινιών, με συζητήσεις, με συμμετοχή σε παιχνίδια σε πολιτιστικές δραστηριότητες. Φιλοδοξία μας είναι να ενταχθεί όλο αυτό σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ήδη μία μεγάλη συζήτηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, των δύο μεγάλων οικογενειών που έχουν και τα μεγαλύτερα οπαδικά ζητήματα, για το πώς θα ανοίξουμε και τις δικές τους εγκαταστάσεις στον πολιτισμό. Πως θα μπορέσουμε να στήσουμε ένα πρότζεκτ που θα φέρουμε σε επαφή τον κόσμο και με την εγκατάσταση αλλά και με πολιτιστικές δραστηριότητες εντός της εγκατάστασης. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχουν κινηματογραφικά αριστουργήματα που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Και στόχος μας είναι να τα δέσουμε όλα αυτά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να τα συνδέσουμε με μία γηπεδική κανονικότητα. Μπορεί να ακούγονται, έχοντας στο μυαλό μας πολλές φορές και τις εικόνες από τα γήπεδα, ουτοπικά όλα αυτά, όμως είναι μία μάχη που είμαστε αποφασισμένοι να τη δώσουμε, έχουμε ήδη δώσει μεγάλη μάχη τα τελευταία τρία χρόνια στον επαγγελματικό αθλητισμό ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να διατηρήσουμε μία κανονικότητα και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό να τον κρατήσουμε όρθιο.

Να σας θυμίσω ότι μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και τη μη λήψη καμίας πρόνοιας για τη χρηματόδοτηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, των μικρότερων αθλημάτων και των ΑΜΕΑ, προσπαθούμε -δίνοντας μεγάλο αγώνα- να κρατήσουμε όρθιες τις δομές, μέσα από τον κεντρικό κρατικό προϋπολογισμό, μέσα από το υστέρημά μας δηλαδή. Είμαστε περήφανοι ότι μετά από τρία χρόνια έχουμε καταφέρει με αυτά τα λίγα που είχαμε να ξαναδώσουμε ζωή σε αθλητικές εγκαταστάσεις, αποκαθιστώντας μάλιστα τη νομιμότητα. Σας θυμίζω ότι οι ολυμπιακές μας εγκαταστάσεις όπως το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ δεν είχαν άδεια λειτουργίας μέχρι το 2016-2017. Επίσης, κάνουμε παρεμβάσεις στις υποδομές αυτές καθ’ αυτές, σας θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή τρέχει ένα πρόγραμμα με ανακατασκευές σε δέκα στιβικές εγκατάστασεις ανά την επικράτεια. Επιδιώκουμε να μην υπάρχει περιοχή στην χώρα που θα είναι χωρίς αθλητικές υποδομές, να μην υπάρχει περιοχή στην χώρα η οποία θα υποχρηματοδοτείται, ώστε όλα τα ελληνόπουλα να έχουν πρόσβαση στο αγαθό του αθλητισμού. Τέλος είναι σημαντικό να πούμε ότι το ίδιο το αγαθό του αθλητισμού βρίσκεται πλέον φέτος στο σύνολό του μέσω της δημόσιας τηλεόρασης σε όλα τα σπίτια όλων των Ελλήνων χωρίς καμία χρέωση. Προσπαθούμε λοιπόν με μία ολιστική προσέγγιση και να λύσουμε τα ζητήματα του αθλητισμού, και για πρώτη φορά να χτυπήσουμε το πρόβλημα στη βάση του».

Οι δηλώσεις του στην ΕΡΤ στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου: «Στη σημερινή παρουσίαση πέρα από το γενικότερο στρατηγικό πλαίσιο του Υπουργείου όπως τέθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού, συζητήσαμε και τις δράσεις αυτές τις οποίες θα πρέπει το Υπουργείο μας, εν συνόλω, Πολιτισμός και Αθλητισμός να προβούμε το επόμενο διάστημα ώστε να κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις μιας διαφορετικής αντιμετώπισης των φαινομένων της βίας. Έχουμε όλοι ομολογήσει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το πρόβλημα παιδείας και έλλειψης αθλητικής κουλτούρας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, οπότε συζητήσαμε και σχεδιάσαμε τι πρέπει να γίνει πέρα από τις όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις, αποφάσεις έχουν ληφθεί πέρα από το κομμάτι της καταστολής να α δούμε πως παρεμβαίνουμε στην ελληνική κοινωνία, στα παιδιά μας, να δούμε πως τα φέρνουμε σε επαφή με σκοπό να δουν διαφορετικά το γήπεδο, να δουν διαφορετικά τον αθλητισμό, πως μπορούμε να κάνουμε μικρές πολιτιστικές δραστηριότητες μέσα στα αθλητικά κέντρα εκεί που την Κυριακή πας και φωνάζεις, συμπεριφέρεσαι όπως συμπεριφέρεσαι ή οτιδήποτε πως αυτό μπορείς να το κάνεις μικρές κοιτίδες πολιτισμού. Δεν είναι απλό, είναι αρκετά φιλόδοξο το προσχέδιο, έχουμε κάνει τις πρώτες συζητήσεις με τους ανθρώπους και του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ένας αναλυτικότερος σχεδιασμός».

ΑΕΚ: Ο Χιμένεθ υπολογίζει κανονικά τον Χνίντ
Δεκτές οι παραιτήσεις μελών από την ελληνική Ομοσπονδία ιστιοπλοΐας – Στις 14 Μαρτίου οι εκλογές
ΕΠΟ: Στις 19 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι εκλογές
Κέρδισε και τον Ατρόμητο η ΑΕΚ (2-1)! Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Χιμένεθ
Άρης-Παναθηναϊός 0-1: Προηγήθηκε, ταμπουρώθηκε, αλλά πήρε το πολυπόθητο διπλό!
Σοφία Μπεκατώρου: Τι λένε CNN, Reuters και άλλα διεθνή ΜΜΕ για τις καταγγελίες της