
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης της πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλου υπογραμμίζοντας πως «η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του».
Ο πρωταθλητής Ευρώπης Βασίλης Τόπαλος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ το πρωί της Παρασκευής (16/12) σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές να πέσει άπλετο φως σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά, ενώ και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της πως «άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών».
Ο 16χρονος αθλητής υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, αλλά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία πνοή του σήμερα (2/1), μία ημέρα μετά την ονομαστική εορτή του.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Η αθλητική οικογένεια της χώρας μας θρηνεί τον χαμό του νεαρού πυγμάχου πρωταθλητή, Βασίλη Τόπαλου. Πολλά τα ερωτηματικά, αλλά είμαι βέβαιος ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του. Έφυγες πολύ νωρίς… ».
Ο ελληνικός αθλητισμός και η ελληνική πυγμαχία θρηνούν την απώλεια του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης Βασίλη Τόπαλου. Λίγες ώρες μετά τη συλλυπητήρια ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ) εξέδωσε ψήφισμα για το θάνατο του Βασίλειου Τόπαλου.
Η ΕΟΠ αναφέρει στο σχετικό ψήφισμα:
«Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή και αψεγάδιαστη πορεία του λαμπρού αθλητή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, Βασίλη Τόπαλου αποφάσισε:
Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένειά του.
Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
Τα έξοδα της κηδείας του αποβιώσαντος να καλυφθούν με δαπάνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.
Να καθιερώσει μόνιμη, ετήσια υποτροφία με το όνομα του και να την προσφέρει σε φοιτητή των ΤΕΦΑΑ, που θα επιλέγει η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.
Να διοργανωθεί Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας Βασίλειος Τόπαλος».
Ροή Ειδήσεων
31/01/2023 | 21:41
Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Ποζάρει στην πισίνα με τον γιο της Νίκο Βασιλειάδη Κούρκουλο

31/01/2023 | 21:29
Απολογία Παπαγγελόπουλου: Δεν πίστευα ότι θα έχει αποτελέσματα η έρευνα για την Novartis

31/01/2023 | 20:47
Μάνος Δασκαλάκης: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν έγκυος σε 4ο παιδί από εξωσυζυγική σχέση»
31/01/2023 | 20:46
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Γκεμπελικές πρακτικές και αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, οι αναφορές του Τσίπρα!
31/01/2023 | 20:30
Ιωάννα Μαλέσκου: Μας δείχνει την γυμναστική που κάνει στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της

29/01/2023 | 13:23
Ανδρουλάκης: Όχι σε παζάρια εξουσίας για κάποιες υπουργικές θέσεις! Δεν είμαι σαν τους Τσίπρα- Μητσοτάκη
29/01/2023 | 15:46
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές ανά Εκλογική Περιφέρεια – Αναλυτικά η λίστα

31/01/2023 | 11:55
Ανδραβίδα -Πτώση F-4: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους-Σε εξέλιξη οι έρευνες

30/01/2023 | 13:55
Σπύρος Πώρος: Ο γιος του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είναι σε σχέση με την κόρη της Χάιντι Κλουμ
30/01/2023 | 15:17
Αργύρης Παπαργυρόπουλος για Δέσποινα Βανδή και Βασίλη Μπισμπίκη: «Έχω τις αντιρρήσεις μου… όταν έχεις και κάποια παιδιά μεγάλα»
29/01/2023 | 16:21
«Ηχηρά» μηνύματα Ανδρουλάκη στην ΚΠΕ: «Πάρτε την Παράταξη στα χέρια σας! Αυτόνομη η πορεία μας»

31/01/2023 | 18:48