• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 01:19

Αθήνα

15 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Χρυσοί έφηβοι... Τα αστέρια της Εθνικής Ομάδας Εφήβων Μπάσκετ!

Χρυσοί έφηβοι... Τα αστέρια της Εθνικής Ομάδας Εφήβων Μπάσκετ!

Η χώρα μας διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο στον πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό τομέα και αυτό έχει αδιαμφισβήτητα επηρεάσει την ψυχολογία των Ελλήνων.

[adsense]

Πάντα βρίσκονται όμως, τα γεγονότα αυτά, που σαν ηλιαχτίδες στον συννεφιασμένο ουρανό, σε κάνουν ασυναίσθητα να χαμογελάς. Ένα από αυτά ήταν η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων U18 της FIBA στο μπάσκετ από την Εθνική μας ομάδα.

Το μπάσκετ στην χώρα μας έχει, χωρίς αμφιβολία, ένδοξο παρελθόν. Ας θυμηθούμε τις πιο σημαντικές κατακτήσεις μας:

1η θέση Ευρωμπάσκετ Ανδρών 1987
1η θέση Ευρωμπάσκετ Παίδων 1989
1η θέση Ευρωμπάσκετ Παίδων 1993
1η θέση Ευρωμπάσκετ Νέων 1994
1η θέση Ευρωμπάσκετ Νέων 2002
1η θέση Ευρωμπάσκετ Αντρών 2005
2η θέση Μουντομπάσκετ Αντρών 2006

Όσον αφορά το μέλλον του Ελληνικού Μπάσκετ, η Εθνική ομάδα Εφήβων μας απέδειξε περίτρανα ότι διαγράφεται λαμπρό, έχοντας μια εκπληκτική πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βόλο και νικώντας την αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας στον τελικό, το βράδυ της Κυριακής, με 64-61 σε έναν συγκλονιστικό αγώνα.

mpasketefivwn5

Αυτή η ομάδα απαρτίζεται από 12 παιδιά, ηλικίας κάτω των 18 ετών που αρκετούς μήνες τώρα ζούσαν σχεδόν όλη την καθημερινότητά τους μέσα στο παρκέ, με το προπονητικό τιμ και πρωτεργάτη τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου, να προετοιμάζουν το σώμα και το μυαλό τους για να αντιμετωπίσουν πίεση, άγχος, σκληρές προπονήσεις και απαιτητικούς αγώνες. Οι κόποι όλων τους όμως, δικαιώθηκαν και με το παραπάνω, αφού στέφθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης, χαρίζοντας χαμόγελα και ρίγη εθνικής υπερηφάνειας στους Έλληνες.

mpasketefivwn6

Επειδή, όμως, δεν μιλάμε για έμπειρους παίκτες, αλλά για παιδιά, αυτή η κατάκτηση δεν θα τους χαρίσει αυτομάτως πλουσιοπάροχα συμβόλαια και πολύχρονη αναγνωρισιμότητα στον χώρο. Πρέπει να «παλεύουν» καθημερινά στην εκάστοτε ομάδα τους και να αποδεικνύουν τι αξίζουν ώστε να καταξιωθούν στο μπασκετικό στερέωμα.

mpasketefivwn2

Γι’ αυτά τα παιδιά, το μέλλον σε όλους τους τομείς είναι μπροστά τους και είναι στο χέρι τους να διατηρήσουν το ελληνικό μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, γεγονός που ευχόμαστε ολόψυχα.

mpasketefivwn3

Ελληνική Εθνική ομάδα Εφήβων (Παπαθεοδώρου): Λούντζης, Ντουζίδης, Μιλεντίγιεβιτς, Φλιώνης, Μιχαλούτσος, Μουράτος, Σκουλίδας, Χρηστίδης, Δίπλαρος, Σκορδάς, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΜΟΥΤΣΕΑ

mpasketefivwn4

Send this to a friend