Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αλέξης Κούγιας: Μηνύσεις κατά πάντων – Τι λέει για Καπουτζίδη και για την «επαγγελματία κυρία» της Μυκόνου, παρουσιάστρια του OPEN

AUTO

Αυτόνομα οχήματα: Τα… ανοιχτόχρωμα είναι ασφαλέστερα- Τι λένε οι ειδικοί

Τα αυτόνομα οχήματα είναι ασφαλέστερα όταν είναι ανοιχτόχρωμα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Δείτε επίσης

Κυτταρίτιδα: Η εξαφάνισή της περνά μέσα από τη θεραπεία του μεταβολικού συνδρόμου
Αναδρομικά και αυξήσεις στις συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν

Τα αυτόνομα οχήματα, που ως ένα σημείο τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 και πολύ σύντομα επιπέδου 3, είναι ασφαλέστερα και αποδοτικότερα όταν είναι ανοιχτόχρωμα, λένε οι ειδικοί που ασχολούνται με τον προγραμματισμό της διαδρομής ενός αυτόνομου οχήματος. Και αυτό γιατί οι βασικοί αισθητήρες, τα συστήματα χαρτογράφησης και τα λέιζερ μπορούν να εντοπίσουν ευκολότερα ανοιχτά χρώματα σε αυτοκίνητα. Τα στοιχεία των ερευνών έχουν δείξει ότι τα πολύ ανακλαστικά χρώματα είναι πιο εύκολα ανιχνεύσιμα από τα συστήματα και τα ραντάρ, σε σχέση με τα σκουρόχρωμα χρώματα.

Παρόλο που οι προμηθευτές αυτοκινήτων επιδιώκουν ενεργά νέες τεχνολογίες για τη διατήρηση των σκούρων χρωμάτων, που είναι και τα πλέον αγαπημένα, εντούτοις αντιλαμβάνονται ότι όλες οι δοκιμές πρέπει να γίνουν με ανοιχτόχρωμα οχήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σκούρα οχήματα θα εξαφανιστούν εντελώς από τους δρόμους στο μέλλον. Η τεχνολογία προχωράει με αλματώδεις ρυθμούς και στο μέλλον πιθανόν θα μπορούν τα ραντάρ να εντοπίζουν ευκολότερα τα σκουρόχρωμα οχήματα στο δρόμο. Αλλά τα πρώτα βήματα, άρα και τα καλύτερα αποτελέσματα, θα φανούν σε ανοιχτόχρωμα οχήματα, καθώς αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια.

Εκτός από τις εκτιμήσεις χρωμάτων, οι εταιρείες που παράγουν τα χρώματα θα πρέπει να προσαρμόσουν τα προϊόντα τους για να βοηθήσουν τα οχήματα να αποφύγουν τη συσσώρευση ρύπων που μπορούν να καλύψουν τους αισθητήρες, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα δώσουν ψευδή στοιχεία.

Από την άλλη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι στην αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις για τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση είναι έτοιμες να φέρουν επανάσταση στα αυτοκίνητα και να δοκιμάσουν καθιερωμένες ιδέες.

Οι τάσεις των αυτοκινήτων, όπως οι μειωμένες εκπομπές ρύπων, η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση, θα γίνουν πραγματικότητα µόνο µε συνεχή καινοτομία. Τα σύγχρονα οχήματα βασίζονται ήδη σε λύσεις από τη χημική βιομηχανία. Στο μέλλον, η χημεία θα διαδραματίσει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο συμβάλλοντας σημαντικά στην επίλυση των αυριανών προκλήσεων κινητικότητας. Η ταχύτητα µε την οποία θα βελτιστοποιηθεί η απόδοση, το βάρος, η ασφάλεια και η απόδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχία της ηλεκτροκίνησης.

Όμως, εκτός από το εξωτερικό χρώμα, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο των αυτόνομων οχημάτων είναι τα πλαστικά που θα επιβραδύνουν τη φλόγα και θα περιορίσουν την πυρκαγιά εντός της καμπίνας. Αυτά τα πλαστικά πληρούν τις υψηλότερες απαιτήσεις για την επιβράδυνση της φλόγας, προσφέρουν σταθερότητα χρώματος και ηλεκτρική μόνωση, ενώ θα έχουν εξαιρετικές ιδιότητες αντοχής στη γήρανση και στη θερμότητα.

Είναι σίγουρο ότι η αυτοματοποιημένη οδήγηση θα φέρει επίσης επανάσταση στα αυριανά οχήματα. Το εσωτερικό θα γίνει ένα εκτεταμένο σαλόνι και ο αριθμός των αισθητήρων θα αυξηθεί σημαντικά που θα δίνει λύσεις για κάθε επιθυμία των επιβατών. Το αυξανόμενο επίπεδο αυτοματισμού προβλέπει µια σειρά από νέους αισθητήρες, όπως ραντάρ, αισθητήρες υπερήχων κ.α. που μπαίνουν στα αυτοκίνητά µας και θα λειτουργούν όχι µόνο ως προειδοποίηση για αλλαγή λωρίδας, αλλά ως ολοκληρωμένα συστήματα οδήγησης απαλλάσσοντας τον οδηγό από μια σειρά ενεργειών που έχουν να κάνουν με την οδήγηση.


Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Εορτολόγιο: Ποιοι και ποιες γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα;

Η γερμανική μεσολάβηση και η ενόχληση του Βερολίνου για την Άγκυρα – Ένταση μεταξύ κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με την Αίγυπτο

Έφυγε από τη ζωή ο Χάνου Μίκολα – ο “ιπτάμενος Φινλανδός” των Ράλλυ
Η PEUGEOT αποκαλύπτει το νέο της λογότυπο!
Η Honda αποκαλύπτει το HR-V e:HEV
Mazda Online Store – Διάλεξε το καινούριο σου Mazda με ένα κλικ!
H CUPRA γιορτάζει την 3η επέτειο της με την αποκάλυψη του CUPRA Formentor VZ5
Το PEUGEOT e-208 αναδείχθηκε το καλυτερο ηλεκτρικό για εταιρική χρήση