• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 03:50

Αθήνα

6 oC

αίθριος καιρός

Aυτή είναι η μάρκα αυτοκινήτων που λατρεύουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο!

Αν και κάποιος θα περίμενε πως οι γυναίκες λατρεύουν είτε την Ferrari είτε την Porsche είτε την Lamborghini, η απάντηση στην συγκεκριμένη απορία είναι διαφορετική.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκα κάνουν για ακόμη μιαφορά την έκπληξη σύμφωνα με τον δημοφιλή θεσμό Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς (Women’s World Car of the Year)

Ο θεσμός βραβείων διανύει ήδη την έβδομη χρονιά του, ενώ στην ψηφοφορία συμμετέχουν αποκλειστικά γυναίκες δημοσιογράφοι από το χώρο του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το newsauto, το Honda Civic στέφθηκε νικητής στην κατηγορία «οικογενειακό αυτοκίνητο» ενώ το Jazz διακρίθηκε ως το πιο «οικονομικά προσιτό αυτοκίνητο».

Η ιαπωνική μάρκα ήταν η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία που έλαβε τίτλους σε πολλαπλές κατηγορίες.

Η διαδικασία ψηφοφορίας για το θεσμό Γυναικείο Αυτοκίνητο της Χρονιάς είναι  ιδιαίτερα σχολαστική. Κάθε μέλος της διεθνούς κριτικής επιτροπής υποβάλλει τις προσωπικές του υποψηφιότητες. Στα φετινά βραβεία τα 17 γυναίκες εκπρόσωποι του ειδικού τύπου από 14 διαφορετικές χώρες υπέβαλλαν προτάσεις για συνολικά 294 αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια διαμορφώθηκε μία τελική λίστα με 32 αυτοκίνητα σε έξι διαφορετικές κατηγορίες. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από διακεκριμένες δημοσιογράφους του αυτοκινήτου, ενώ η επιλογή γίνεται με μυστική ψηφοφορία.

Πηγή: newsauto

Send this to a friend