Αθήνα

21 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ο Μπάτμαν επιστρέφει και οδηγεί Honda Civic! Σας παρουσιάζουμε το Honda Civic 1.0 turbo 129hp (vids)

Batmobile on a budget…

Ο τίτλος τα λέει όλα από μόνος του! Ο Batman επιστρέφει και οδηγεί Honda Civic!

Πραγματικά η όψη και μόνο του νέου Civic είναι τόσο εντυπωσιακή, τόσο τρομακτική και τόσο ξεχωριστή που πιστεύεις ότι ακόμα και στην απλή του έκδοση – πού να δείτε και το Type R από κοντά – έχει 870 άλογα και σίγουρα θα κρύβει κάποιο όπλο για τον υπερήρωα που θα το οδηγεί.

Γράφει ο Κώστας Μπουλούκης (strivein.gr)

Υπερβολές ε; Ζήσε μια μέρα μαζί του και κάνε βόλτα όπου θες. Δε θα υπάρξει άνθρωπος στο δρόμο που να μη γυρίσει να σε κοιτάξει ή να σε ρωτήσει τι είναι αυτό που οδηγείς, πόσα άλογα έχει και πόσο κοστίζει! Μπορεί οι προηγούμενες γενιές του να μη φώναζαν από μακριά, τον τελευταίο καιρό, όμως, οι σχεδιαστές της Honda έχουν κάνει την επιθετική σχεδίαση να χτυπήσει ταβάνι, απευθυνόμενοι ξεκάθαρα σε νέους που θέλουν να ξεχωρίζουν με το αυτοκίνητο που οδηγούν.

Ας δούμε κάποια στοιχεία αυτής της εξ’ολοκλήρου νέας, δέκατης γενιάς του Honda Civic. Βασίζεται σε νέα πλατφόρμα μέσω της οποίας οι μηχανικοί κατάφεραν – σε σχέση με την 9η γενιά – να ρίξουν κατά 16 kg το βάρος και ταυτόχρονα να διπλασιάσουν τη στιβαρότητα του πλαισίου.

Η σπορ κατεύθυνση είναι μονόδρομος για το νέο Civic και γι’αυτό άλλαξαν εντελώς την ανάρτηση, ώστε να αναδειχτούν κι οι χάρες του νέου πλαισίου, την ώρα που οι χώροι στο εσωτερικό έχουν αυξηθεί αισθητά.

Μέσα σε όλα αυτά, εισάγουν και νέους κινητήρες βενζίνης turbo, ξεκινώντας απ’τον βασικό 1.0-άρη με τα 129 hp και ανεβαίνοντας στον 1.5 με τα 182 hp. Το downsizing καλά κρατεί!

Θα το αναλύσουμε ενδελεχώς το νέο Civic, αλλά με τόσα θετικά ευθύς εξ’αρχής, περιμένεις κάτι πολύ καλό, κάτι που δε θα σ’απογοητεύσει κι ευτυχώς δεν το έκανε στην πραγματικότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Strivein

Send this to a friend