• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 05:59

Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

H θρυλική Aston Martin του Τζέιμς Μποντ βγαίνει σε δημοπρασία!

Μπορεί κάποτε να ανήκε στον Τζέιμς Μποντ και τον Σον Κόνερι, ωστόσο, σήμερα η θρυλική Aston Martin από την ταινία «Χρυσοδάχτυλος» αναζητά τον νέο της κάτοχο, βγαίνοντας σε δημοπρασία.

Μπορεί κάποτε να ανήκε στον Τζέιμς Μποντ και τον Σον Κόνερι, ωστόσο, σήμερα η θρυλική Aston Martin από την ταινία «Χρυσοδάχτυλος» αναζητά τον νέο της κάτοχο, βγαίνοντας σε δημοπρασία.

Στις 15 Αυγούστου ο οίκος Sotheby's βγάζει σε δημοπρασία στο Μοντερέι της Καλιφόρνια, την αυθεντική Aston Martin DB5. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο οδήγησε ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Γερμανό Γκερτ Φρέμπε στην ταινία «Χρυσοδάκτυλος» (1964). Ειδικοί δεν αποκλείουν η τιμή πώλησής της να ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ.

«Έχουμε 13 πλήρως λειτουργικά gadget που είναι ενσωματωμένα στο αυτοκίνητο, πολυβόλα, εκτινασσόμενα καθίσματα. Μπροστά έχουμε τις περιστρεφόμενες πινακίδες κυκλοφορίας χάρη στις οποίες ο οδηγός περνά απαρατήρητος από τα ραντάρ της τροχαίας χωρίς να νοιάζεται για την ταχύτητα. Έχει υδραυλικά έμβολα που βοηθούν να απωθείται κάθε πιθανός αντίπαλος. Επίσης, έχει επιμηκυνθεί σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο κατά 33 εκατοστά και μπροστά και πίσω. Τα όπλα ξεπετιούνται από τα φλας» αναφέρει ο Μπάρνεϊ Ρούπρεχτ, ειδικός αυτοκινήτων στον οίκο Sotheby's.

Και προσθέτει: «Και βέβαια, το gadget που πάντα έκανε το κοινό να παραληρεί. Το εκτινασσόμενο κάθισμα για τους όχι και τόσο επιθυμητούς συνεπιβάτες, ο καταστροφέας ελαστικών που έδιωχνε όσους πλησίαζαν απειλητικά τον "007". Και βέβαια, η αλεξίσφαιρη καρότσα αλλά και ο ψεκαστήρας πετρελαίου που ξεπετάγεται από πίσω όπως και το καμουφλάζ του καπνού που ενεργοποιείται με μια απλή περιστροφή των πινακίδων. Έχει ακόμη και κινητό τηλέφωνο. Ιδιαίτερα φουτουριστικό στοιχείο για το 1964».

Και καταλήγει: «Eίναι από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην ιστορία. Δικαίως έχει χαρακτηριστεί το πιο διάσημο αυτοκίνητο στον κόσμο. Πρόκειται μάλιστα, για την πρώτη περίπτωση τοποθέτησης προϊόντος σε κινηματογραφική ταινία και διαφήμιση. Το franchise James Bond είναι εμβληματικό».

Η DB5 είναι ένα από τα τέσσερα αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ταινία του 1964 «Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου», και φέρει τον αριθμό DB5/2008/R στο πλαίσιό της. Τα τελευταία 55 χρόνια είχε τρεις διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

Send this to a friend