Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

MAZDA: Φέτος γιορτάζει 100 χρόνια ζωής

AUTO

Η BMW βάζει στο επίκεντρο τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της

Αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης η BMW, με το πλάνο της για τα 25 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που είχαν ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2025 θα βρίσκονται τελικά στους δρόμους ήδη από το 2023.

Δηλαδή, δύο χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Πάνω από τα μισά μοντέλα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, ενώ θα βασίζονται σε ευέλικτες αρχιτεκτονικές οχημάτων για πλήρως ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και συμβατικά μοντέλα με κινητήρα καύσης.

Μέχρι το 2021, οι παραδόσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων υπολογίζεται να διπλασιαστούν συγκριτικά με το 2019, με το γκρουπ της BMW να προβλέπει μία απότομη καμπύλη ανάπτυξης μέχρι το 2025, με πρόβλεψη όγκου πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, κατά μέσο όρο, πάνω από 30% τον χρόνο.

Σημειώνεται, ότι στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η BMW είναι ήδη κορυφαίος πάροχος ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Μέχρι τα τέλη του 2019, η εταιρεία προγραμματίζει να έχει πάνω από μισό εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα στον δρόμο. Μέσα σε μία διετία θα προσφέρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής.

Πέραν του BMW i3, για το οποίο η ζήτηση αυξήθηκε πάνω από 20% το πρώτο εξάμηνο του 2019, η παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού MINI θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Οξφόρδης τον Νοέμβριο. Κατά την παρουσίαση του μοντέλου τον Ιούλιο περισσότεροι από 40.000 πελάτες εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ξεκίνησε το πρόγραμμα – Πως θα πάρετε επιδότηση
MAZDA: Φέτος γιορτάζει 100 χρόνια ζωής
Τροχαία: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη μείωση θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2010-2019
Το Honda e, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Honda από τον Σεπτέμβριο στην ελληνική αγορά
Renault: Μεγάλη μείωση παρουσίασαν οι πωλήσεις της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας
Αυτό είναι το αυτοκίνητο που φορτίζεται από τον ήλιο