Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έξαλλος ο Παπαδάκης με Κούγια: Του έκλεισε το τηλέφωνο ο δικηγόρος – «Όταν δεν σας συμφέρει κλείνετε το τηλέφωνο κύριε Κούγια» (ΒΙΝΤΕΟ)

AUTO

Η Renault επαναφέρει το Renault 5!

Ποιό είναι αυτοκίνητο που περικλείει όλη την καλτ αύρα της δεκαετίας του ’70; Το Renault 5… σας κλείνει το μάτι.

To R5! Όλοι γνωρίζουν την παιχνιδιάρικη και επαναστατική του εμφάνιση, η οποία απέκτησε γρήγορα τόσο έντονο καλτ status, όσο και το ίδιο το μοντέλο. Από την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου, το 1972, η Renault προσωποποίησε την εμφάνισή του μέσω του διάσημου, διαφημιστικού cartoon (Les aventures de Supercar)- Οι περιπέτειες ενός Υπεραυτοκινήτου. To Renault 5, με τα ιδιαίτερα φώτα του που θύμιζαν μάτια, έμελε να γίνει το αγαπημένο μοντέλο των Γάλλων. Ακριβώς αυτή την εμβληματική σχεδίαση και το αναγνωρίσιμο look ήταν που ήθελε να επιτύχει ο Nicolas Jardin, αναπαράγοντας το αρχικό Renault 5, αλλά χαρίζοντάς του την απαραίτητη μελλοντική αύρα.

Είναι φανερό ότι οι σχεδιαστές του κατάφεραν επιτυχημένα να αναδιατυπώσουν την αισθητική του διάσημου αρχέτυπου του 1972. Χωρίς να καταφεύγει σε ρετρό λύσεις, το σύγχρονο πρωτότυπο αποτυπώνει με ευστοχία τα αναγνωρίσιμα γονίδια του καλτ προγόνου του. Από την καρδιά του Technocentre, την περιοχή όπου γεννιούνται όλα τα concepts και τα μοντέλα του Groupe Renault, o Nicolas Jardin αποκαλύπτει:

«Το έργο μας πάνω στο πρωτότυπο Renault 5 δε βασίστηκε σε ελεύθερο θέμα. Στόχος ήταν να επαναπροσδιορισθεί το θρυλικό R5 και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί ένα νέο project, η μελλοντική εικόνα του διάσημου μοντέλου.»

Για τον επανασχεδιασμό των παιχνιδιάρικων φωτιστικών και φώτων ημέρας, αναφέρει: «όλα ξεκίνησαν από τις γραμμές, τις γωνίες και τις αναλογίες των στοιχείων που αποτελούσαν τα μπροστινά φώτα του αρχικού R5. Κατόπιν, κατά τη διάρκεια δημιουργίας των σκίτσων, τα φωτιστικά έγιναν…

Δείτε περισσότερα για το Renault 5 στο Sτρίβειν και μπείτε στο κανάλι μας στο YouTube για να δείτε τα βίντεο δοκιμών.

H CUPRA γιορτάζει την 3η επέτειο της με την αποκάλυψη του CUPRA Formentor VZ5
Το PEUGEOT e-208 αναδείχθηκε το καλυτερο ηλεκτρικό για εταιρική χρήση
Η Nissan αποκαλύπτει το ολοκαίνουριο Qashqai
Νέο πρόγραμμα ευέλικτης χρηματοδότησης ON-LINE BONUS από τη Ford
Η Renault επαναφέρει το Renault 5!
Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη αναζητά Μηχανικούς Συνεργείων