• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 04:01

Αθήνα

6 oC

αίθριος καιρός

H Lotus γιορτάζει τα 70 χρόνια και δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό βίντεο για τους λάτρεις της ταχύτητας

Η Lotus κατασκευάζει σπορ αυτοκίνητα εδώ και 70 χρόνια και για να το γιορτάσει, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο video. Δυο μοντέλα με οδηγούς τους δοκιμαστές της εταιρίας, άφησαν με τα λάστιχα μια υπογραφή με το νούμερο "70". Τα γυρίσματα είναι αληθινά και η τελική λήψη από ελικόπτερο, δείχνει το πραγματικό αποτύπωμα των αυτοκινήτων. 

Πίσω από το τιμόνι ήταν οι Gavan Kershaw (υπεύθυνος δοκιμών) και ο Daniel Peck (υπεύθυνος δυναμικών χαρακτηριστικών). Μαζί κατάφεραν να δημιουργήσουν το λογότυπο με την βοήθεια μιας Exige Cup 410 και την Evora GT410 Sport.

Ήταν 70 χρόνια πριν όταν ο Colin Chapman κατασκεύασε το πρώτο αυτοκίνητο, σε ένα μικρό συνεργείο στο Λονδίνο, με την υψηλή απόδοση κατά νου. Το 1952 δημιούργησε την Lotus Engineering και από τότε έχει καθιερωθεί σαν μια από τις πιο γνωστές εταιρίες κατασκευής σπορ αυτοκινήτων.

Πλέον η γκάμα περιέχει τις Evora, Exige, Elise και την 3-Eleven. Η τελευταία είναι πιο σκληροπυρηνική με έμφαση στην χρήση πίστας. Η Lotus μελλοντικά θα παρουσιάσει και δυο μοντέλα crossover στην κατηγορία των Χ4 και X6.

Πηγή: capital.gr

 

Send this to a friend