• Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
  • 23:11

Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέα τεχνολογία της Volvo - Θα προειδοποιεί τους οδηγούς για κινδύνους στο δρόμο

Μία νέα τεχνολογία επιτρέπει στα μοντέλα της Volvo να επικοινωνούν το ένα με το άλλο. Ο σκοπός της καινοτομίας Connected Safety είναι να προειδοποιούνται οι οδηγοί για τυχόν ολισθηρά οδοστρώματα και άλλους πιθανούς κινδύνους που βρίσκονται στο δρόμο τους.

Μία νέα τεχνολογία επιτρέπει στα μοντέλα της Volvo να επικοινωνούν το ένα με το άλλο. Ο σκοπός της καινοτομίας Connected Safety είναι να προειδοποιούνται οι οδηγοί για τυχόν ολισθηρά οδοστρώματα και άλλους πιθανούς κινδύνους που βρίσκονται στο δρόμο τους.

Οι τεχνολογίες Hazard Light Alert και Slippery Road Alert λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά στη Σουηδία και τη Νορβηγία το 2016, στα μοντέλα της Σειράς 90 της Volvo. Από την επόμενη εβδομάδα, θα αποτελούν μέρος του εξοπλισμού σε όλα τα Volvo Μodel Υear 2020 στην Ευρώπη, ενώ μπορούν να εγκατασταθούν και σε όλα τα μοντέλα που βασίζονται στις πλατφόρμες SPA και CMA της Volvo, από το 2015 και μετά (MY2016).

"Ο διαμοιρασμός δεδομένων ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των αυτοκινήτων μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων", δήλωσε η Μαλίν Έκχολμ (Malin Ekholm), επικεφαλής του Volvo Cars Safety Centre. "Οι ιδιοκτήτες Volvo συνεισφέρουν απευθείας στο να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι για άλλους οδηγούς που θα ενεργοποιούν τη συγκεκριμένη δυνατότητα, ενώ επωφελούνται επίσης από την έγκαιρη προειδοποίηση για πιθανές επικίνδυνες συνθήκες που θα συναντήσουν μπροστά τους".

Η έρευνα της Volvo σχετικά με την ασφάλεια δείχνει ότι η ρύθμιση της ταχύτητας, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων, ανάλογα με τις πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες. Η Volvo λανσάρει αυτές τις λειτουργίες σε όλη την Ευρώπη και προσκαλεί κι άλλες κατασκευαστικές εταιρείες αυτοκινήτων να συμμετάσχουν. Με αυτή την κίνηση η Volvo παίρνει την πρωτοβουλία για ασφαλέστερους δρόμους, για όλους τους οδηγούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ

"Όσο περισσότερα οχήματα μοιράζονται δεδομένα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, τόσο ασφαλέστεροι γίνονται οι δρόμοι μας. Προσβλέπουμε στη σύναψη περισσότερων συμπράξεων με συνεργάτες που συμμερίζονται τη δέσμευσή μας για την ασφάλεια", δήλωσε η Μαλίν Έκχολμ (Malin Ekholm).

Από τον περασμένο χρόνο η εταιρεία μοιράζεται δεδομένα στη Σουηδία και τη Νορβηγία, ώστε να προειδοποιούν τους οδηγούς για τους κινδύνους. Το μοντέλο της Volvo που είναι εξοπλισμένο με το σύστημα Hazard Light Alert, προειδοποιεί τους οδηγούς για να αποφύγουν πιθανά ατυχήματα. Η δεύτερη τεχνολογία, το Slippery Road Alert, ενισχύει την πληροφόρηση του οδηγού για την τρέχουσα κατάσταση του δρόμου εκείνη τη στιγμή, αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δηλαδή αν είναι ολισθηρός.

Από το 2020 όλα τα μοντέλα της Volvo θα έχουν περιορισμό ταχύτητας στα 180 km/h., θα εξοπλίσουν τα μοντέλα με εσωτερικές κάμερες και αισθητήρες που θα εποπτεύουν τον τρόπο οδήγησης και θα επιτρέπουν στο όχημα να παρεμβαίνει, αν ο οδηγός βρίσκεται υπό την επίδραση ουσιών ή κινδυνεύει να εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα.

Η σουηδική εταιρεία θα δημοσιοποιήσει τη γνώμη της σε μία κεντρική βιβλιοθήκη, ώστε να κινητοποιήσει και άλλες εταιρείες αυτοκινήτων να χρησιμοποιήσουν τις παραπάνω τεχνολογίες, για να γίνουν ασφαλέστεροι οι δρόμοι για όλους.

Send this to a friend