• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 01:03

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δοκιμάσαμε το νέο Ford Fiesta Ecoboost 100 ps και TDCi 120 ps (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Η ώρα που το νέο Fiesta διατίθεται στο ελληνικό κοινό, έφτασε!

Γράφει ο Κώστας Μπουλούκης (strivein.gr)

Μπορεί οι προνομιούχοι του WRC να έχουν ήδη απ΄τις αρχές του 2017 τη χαρά να οδηγούν τη νέα γενιά Ford Fiesta, όμως επειδή εμείς δεν είμαστε Sebastien Ogier, έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τώρα. Τι καλύτερο λοιπόν απ’το να ενημερωθείς απ’τους σωστούς ανθρώπους της Ford Motor Hellas για το νέο τους «παιδί» και στη συνέχεια να το οδηγήσεις ώστε να το γνωρίσεις καλύτερα.

Το Fiesta έφτασε αισίως – μα πως περνούν τα χρόνια (!) – στην 8η γενιά του και πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι πιο ώριμο από ποτέ! Στις παλιότερες γενιές το νέο μοντέλο δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο και η αλλαγή ήταν τόσο εμφανής που νόμιζες ότι πρόκειται για ένα άλλο εντελώς αυτοκίνητο.

Πλέον το νέο Fiesta θυμίζει τον πετυχημένο προκάτοχό του, ακολουθώντας μια γενικευμένη τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία να αλλάζουν όσο πρέπει κάτι που είναι πολύ καλό, κάνοντάς το καλύτερο. Στη σύντομη γνωριμία μας είδαμε πολλά από αυτά που έγιναν καλύτερα, αλλά κι εκείνα που ευτυχώς παρέμειναν ίδια…

Για το Sτρίβειν η επιλογή του Ecoboost είναι μονόδρομος κι ακόμα καλύτερα η έκδοση με τα 140 άλογα. Όχι πως το TDCi δε μας άρεσε, απλά γίναμε ένα με το Ecoboost πολύ πιο γρήγορα. Αυτή είναι η πραγματική μαγεία.

Να οδηγείς σε πλήρη αρμονία με το μηχάνημα. Φτάνεις στη νιρβάνα! Απ’ την άλλη δεν τίθεται θέμα εσωτερικής επιλογής, καθώς το νέο Fiesta ήρθε να ταράξει τα νερά και να σε κάνει να το αγαπήσεις. Λίγα αυτοκίνητα το καταφέρνουν.

Επίσης λίγα είναι αυτά που το κοιτάζουν στα μάτια. Προσεγμένο, ποιοτικό, ολόφρεσκο και με ένα αληθινά σπορ περιτύλιγμα, τι καλύτερο μπορείς να ζητήσεις; Μια καλή τιμή. Την έχει κι αυτή! Μόλις 12.316 για την βασική Titanium που έχει πάρα πολλά ως στάνταρ. Ακόμα κάθεσαι;

Ολόκληρο το άρθρο στο strivein.gr

Send this to a friend