• Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου
  • 11:58

Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Nikola Badger: Ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό «αγροτικό»

Ένα μοναδικό ηλεκτρικό «αγροτικό» μας προσφέρει η Nikola το οποίο διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και -το σημαντικότερο- 900 και πλέον χιλιόμετρα αυτονομίας.

Ένα μοναδικό ηλεκτρικό «αγροτικό» μας προσφέρει η Nikola το οποίο διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και -το σημαντικότερο- 900 και πλέον χιλιόμετρα αυτονομίας.

Η Nikola είναι μια εταιρεία που ακόμη, λίγοι γνωρίζουν. Πρόκειται για έναν κατασκευαστή που φτιάχνει πάντα ιδιαίτερα μοντέλα και αυτή τη φορά, μας δείχνει ένα θηριώδες, ηλεκτροκίνητο pick-up που φέρνει νέα δεδομένα στην κατηγορία! Για αρχή, η εμφάνισή του έρχεται κατευθείαν από το μέλλον. Φουτουριστικό και επιβλητικό παράλληλα, έχει ένα εμπρός τμήμα που «σου μένει» χάρη στη μάσκα, τα φωτιστικά σώματα και τη μπάρα LED χαμηλά, ενώ η απουσία εξωτερικών καθρεπτών (υπάρχουν κάμερες) και οι γραμμές του, μοιάζουν σαν να είναι ένα πρωτότυπο!

Ωστόσο, αυτό που βλέπουμε, είναι έκδοση παραγωγής. Μαζί με τα εκτός δρόμου ελαστικά και την απόσταση από το έδαφος, σε προδιαθέτει ότι τίποτα δεν το σταματά... και μάλλον έτσι είναι! Έχει μήκος 5,90 μέτρα, πλάτος 2,16 μέτρα και ύψος 1,85 μέτρα, οπότε οι διαστάσεις του χαρακτηρίζονται ως... θηριώδεις. Το εσωτερικό του έχει ακόμη πιο φουτουριστική σχεδίαση από το εξωτερικό, με μια τεράστια οθόνη τοποθετημένη κεντρικά, ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνες για την προβολή των εξωτερικών καμερών, που αντικαθιστούν τους καθρέπτες.

Το κινητήριο σύστημα που συναντάμε στο Badger της Nikola αποτελείται από ηλεκτροκινητήρες, που αποδίδουν με συνεχή παροχή 461 ίππους και 1.329 Nm ροπής, όμως δίνουν ένα overboost για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -που δεν αναφέρεται- και αποδίδει 919 ίππους. Μπορεί να ρυμουλκήσει πάνω από 3,5 τόνους φορτίο και η αυτονομία, στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή, ορίζεται στα 483 χιλιόμετρα. Διατίθεται ωστόσο και σε άλλη έκδοση, που συνδυάζει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και τις μπαταρίες των 160 kWh που συναντάμε στο αμιγώς ηλεκτρικό.

Σε αυτή την περίπτωση η αυτονομία εκτοξεύεται στα 966 χιλιόμετρα! Και τονίζουμε, ότι η καύση του υδρογόνου δεν παράγει ρύπους (μόνο καθαρό νερό) οπότε τα 966 χιλιόμετρα γίνονται χωρίς να απελευθερωθεί ούτε ένα γραμμάριο ρύπων στην ατμόσφαιρα! Η Nikola έχει προβλέψει και στο Badger υπάρχουν πρίζες για την τροφοδοσία ηλεκτρικών μηχανημάτων. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μπορεί να υποστηρίξει ένα ολόκληρο εργοτάξιο για 12 ώρες, χωρίς να χρειαστεί καμία γεννήτρια! Αναμένεται στην αγορά από το 2021 και θα αποτελέσει έναν σκληρό αντίπαλο για το Tesla Cybertruck, όταν βγει στην παραγωγή.

Πηγή: Gazzetta.gr

Send this to a friend