Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

AUTO

Πρωτοποριακό αυτοκίνητο: Η Hyundai παρουσίασε ιπτάμενο ταξί και ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Uber

Μια πρωτοποριακή εξέλιξη στο χώρο του αυτοκινήτου παρουσιάστηκε στη CEO του Λας Βέγκας των ΗΠΑ από την αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai. Πρόκειται για ιπτάμενο ταξί το οποίο αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιβατών. 

Τα ιπτάμενα οχήματα, προσωπικά ή μη, είναι μια από τις πιθανές λύσεις μετακίνησης στις πόλεις στο μέλλον και είναι λογικό να ενδιαφέρουν τους πολίτες.

Έτσι λοιπόν στη CES στο Λας Βέγκας η Hyundai και η Uber ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο συγκεκριμένο τομέα. Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μετακίνησης θα αναλάβει τις υποδομές και η Hyundai την κατασκευή του ιπτάμενου ταξί.

Μάλιστα η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε στη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών ένα πρωτότυπό του σε κανονική κλίμακα, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κάποιο βαθμό με την ανοιχτή διαδικασίας σχεδίασης της Uber. Η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι εμπνευσμένη από τις διαδικασίες της NASA, σύμφωνα με τις οποίες δίνονται στη δημοσιότητα σχεδιαστικά πρωτότυπα προκειμένου οι εξειδικευμένες εταιρείες να μπορούν να αναπτύξουν τη δική τους πρόταση και τεχνολογία.

Το πρωτότυπο ιπτάμενο ταξί που παρουσίασε στο Λας Βέγκας η Hyundai έχει θέσεις για τέσσερις επιβάτες και για λόγους ασφαλείας πολλά στροφεία. Έχει τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, μπορεί να πετάξει σε ύψος 300 έως 600 μέτρων με ταχύτητες έως και 290 χλμ./ ώρα και να καλύψει αποστάσεις μέχρι και 100 χιλιομέτρων.

Είναι ηλεκτροκίνητο και σε ώρες αιχμής η φόρτισή του, που θα διαρκεί από 5 έως 7 λεπτά, θα γίνεται σε ειδικές βάσεις (Hubs), που θα αποτελούν και το κέντρο του μεταφορικού του έργου. Η πρόσβαση των επιβατών σε αυτές τις βάσεις θα γίνεται με αυτόνομα οχήματα.

Δείτε το βίντεο: 

Mazda MX-5. Το θρυλικό roadster γίνεται ακόμα καλύτερο
Νέο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid 4×4
Το Peugeot 208 πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη
Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να αποκτήσεις το Νέο Renault CLIO
Κάθε χρόνο 12 εκατομμύρια ΙΧ αποσύρονται από τους ευρωπαϊκούς δρόμους
Το νέο Golf R με 320 PS