Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Τι πρέπει να προσέξεις στο αυτοκίνητό σου τώρα με τις «πολικές» θερμοκρασίες

Αγριεμένος μπήκε ο χειμώνας, το 2019, και θα πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδήγηση ώστε να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αγριεμένος μπήκε ο χειμώνας, το 2019, και θα πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδήγηση ώστε να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Βασικό μέλημα για αυτό είναι η σωστή και επιμελής συντήρηση του οχήματός μας. Κάτι που θεωρείται απόλυτα απαραίτητο για τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν τον χειμώνα, είναι το αντιψυκτικό του ψυγείου.

Το παραφλού δεν πρέπει να το αμελεί κανείς, καθώς στον παγετό το σύστημα ψύξης του κινητήρα κινδυνεύει να σταματήσει να λειτουργεί, προκαλώντας μεγάλες βλάβες.

Το υγρό κυκλώματος ψύξης, όπως λέγεται κανονικά, διακρίνεται σε δύο είδη, ανάλογα με το αν το προϊόν περιέχει ή όχι νερό: το αντιψυκτικό, που είναι συμπυκνωμένο προϊόν και απαιτεί αραίωση με (απιονισμένο πάντα) νερό, και το παραφλού, που είναι έτοιμο προς χρήση.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως όποιο κι αν επιλέξετε, το υγρό του κυκλώματος ψύξης αποτρέπει το νερό από το να παγώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες και να βράζει σε υψηλές, εγγυώμενο τη σωστή λειτουργία της μηχανής.

Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή ή το συνεργείο σας για να δείτε τι είδος υγρού προτείνεται και φροντίστε να μην ξεμείνετε μέσα στο καταχείμωνο, ελέγχοντας περιοδική τη στάθμη του ψυγείου. Κάτι ιδιαιτέρως απλό εξάλλου που δεν απαιτεί καν την αφαίρεση της τάπας του δοχείου…

Send this to a friend