Αθήνα

30 oC

σποραδικές νεφώσεις

Το όνειρο κάθε άντρα, θα οδηγεί ο James Bond - Η ηλεκτρονική Aston Martin είναι πλέον γεγονός

Και όμως ήρθε η ώρα ο 007 να απαρνηθεί τους αγαπημένους του V12 κινητήρες, για τα μάτια μιας Aston Martin Rapide E, της αμιγώς ηλεκτροκίνητης Aston Martin!

Και όμως ήρθε η ώρα ο 007 να απαρνηθεί τους αγαπημένους του V12 κινητήρες, για τα μάτια μιας Aston Martin Rapide E, της αμιγώς ηλεκτροκίνητης Aston Martin!

James Bond και Aston Martin είναι δύο ονόματα που πάνε μαζί. Ο Βρετανός μυστικός πράκτορας ανέκαθεν οδηγούσε μοντέλα της μάρκας και τον έχουμε δει πίσω από το τιμόνι πάρα πολλών μοντέλων της. Τώρα όμως, έρχεται ίσως η πιο... ανατρεπτική στιγμή καθώς στη νέα του ταινία δεν θα οδηγεί οποιοδήποτε μοντέλο της αλλά το νέο Rapide E, το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Aston Martin!

Η είδηση προέρχεται από τη Sun, ενώ λέγεται ότι την πρωτοβουλία την πήρε ο νέος σκηνοθέτης του James Bond o oποίος είναι γνωστός για τις απόψεις του περί της προστασίας του περιβάλλοντος. Πάντως, ο Ντάνιελ Κρεγκ, πρωταγωνιστής της ταινίας, αλλά και οι παραγωγοί συμφώνησαν στην αλλαγή ίματζ του James Bond και τη χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Άλλωστε δεν μιλάμε και για ένα τυχαίο αυτοκίνητο. Η Rapide E θα παραχθεί σε μόλις 155 αντίτυπα και θα κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 610 ίππους. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε περίπου 4 δευτερόλεπτα και η τελική της είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Απλώς, ο James Bond θα πρέπει να βρίσκει μια... πρίζα ανά 320 χιλιόμετρα για να τη φορτίζει, καθώς τόση είναι η αυτονομία της.

Send this to a friend