• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 23:04

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το πρώτο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με αερόσακο είναι γεγονός!

Το παιδικό κάθισμα AxissFix Air είναι το κορυφαίο της εξειδικευμένης Max-Cosi, και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια κινητών αερόσακων, Helite.

Το κάθισμα, που είναι κατάλληλο για παιδιά ύψους από 61 έως 105 cm, έχει άγκιστρα στερέωσης Isofix και βάση περιστρεφόμενη κατά 360 μοίρες για ευκολότερη τοποθέτηση. Η ειδοποιός διαφορά του είναι βέβαια οι δύο μικροί αερόσακοι. Βρίσκονται μέσα στις επενδύσεις των ιμάντων των ώμων και είναι συνδεδεμένοι με μια φύσιγγα CO2. Σε περίπτωση σύγκρουσης, ενεργοποιείται άμεσα ένας αισθητήρας στο κάθισμα και οι αερόσακοι φουσκώνουν σε μόλις 0,05”.

Όταν το AxissFix Air δοκιμάστηκε σε συνθήκες μετωπικής σύγκρουσης, συγκριτικά με άλλα καθίσματα που δεν έχουν αερόσακους, αποδείχτηκε ότι μειώνει τις καταπονήσεις στο κεφάλι και τον αυχένα του παιδιού κατά ένα εκπληκτικό ποσοστό 55%!

«Πριν λίγα χρόνια ξεκινήσαμε να ερευνούμε το πώς οι αερόσακοι θα μπορούσαν να προστατεύουν καλύτερα το κεφάλι και τον αυχένα ενός παιδιού σε κάθισμα που να βλέπει προς τα εμπρός», εξηγεί ο γενικός διευθυντής της Maxi-Cosi, Andrew Ratcliffe. «Επιτυχημένες εφαρμογές στην τεχνολογία των αερόσακων, όπως οι αερόσακοι στη φόρμα μοτοσικλετιστών, μας έδωσαν την έμπνευση, και το αποτέλεσμα είναι αυτή η ριζοσπαστική τεχνολογία για τα επόμενης γενιάς καθίσματα με μέτωπο προς τα εμπρός».

Παρότι η Maxi-Cosi λέει πως δεν έχει ακόμη σχέδια για μια ευρύτερη γκάμα παιδικών καθισμάτων με αερόσακους, είναι προφανές ότι η εμφάνιση κι άλλων προϊόντων σαν αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των σοβαρών τραυματισμών παιδιών σε τροχαία ατυχήματα. Το κλειδί θα είναι να γίνει η τεχνολογία αυτή προσιτή σε περισσότερες οικογένειες.

Σε έρευνα που κάναμε, βρήκαμε ότι το Maxi-Cosi AxissFix Air διατίθεται σήμερα στην Ελλάδα από δύο μεγάλα καταστήματα παιδικών ειδών.

πηγή: drive.gr

Send this to a friend