Αθήνα

 

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Προαστιακός: Στραβωμένες ράγες στο δρομολόγιο Πάτρα – Ρίο – Εκκενώθηκε τρένο
screenshot 22

BUSINESS

Alpha Bank: Χρηματοδότηση με € 12,2 εκατ. του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της Κωτσόβολος, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

H Alpha Bank, προχώρησε σε υπογραφή δανειακής σύμβασης με την Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, μέλος του Ομίλου της Currys plc., για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ύψους Ευρώ 15,26 εκατ., θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους Ευρώ 12,2 εκατ., με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 80% του επενδυτικού προγράμματος. Το χρηματοδοτούμενο επενδυτικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού της Κωτσόβολος, αφορά στην υλοποίηση ενός πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος αποθήκης και μεταφοράς, με την αξιοποίηση εξειδικευμένου λογισμικού, υποδομής τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας (ΤΠΕ) και ρομποτικής, για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης, της αποθήκευσης και της ανάκτησης αντικειμένων/αγαθών από την αποθήκη, στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με την υπογραφείσα σύμβαση, επιταχύνεται η υλοποίηση του πλάνου ψηφιακού μετασχηματισμού της Κωτσόβολος, μειώνοντας τα λειτουργικά της έξοδα, εισάγοντας νέες υπηρεσίες και προϊόντα, υπό το πρίσμα της καλύτερης διαχείρισης τρεχόντων και μελλοντικών λειτουργικών κινδύνων, και εκσυγχρονισμού του λειτουργικού και επιχειρηματικού της μοντέλου. Η επένδυση επικεντρώνεται στην αυτοματοποίηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας, καθώς και στην αναβάθμιση των λειτουργικών της συστημάτων στο νέο Αποθηκευτικό, Διανεμητικό & Επισκευαστικό κέντρο εκτάσεως 56.000 τ.μ., ενώ προβλέπει την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών Logistics As a Service, διασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου αποτελέσματα και ενισχύοντας τις προσφερόμενες after sales υπηρεσίες. Ακόμα, ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή ενός τελευταίας τεχνολογίας αυτοματισμού, όπου ειδικά ρομπότ αποθηκεύουν και συλλέγουν προϊόντα, ενώ υπερσύγχρονοι σταθμοί picking & packing του συστήματος, προσφέρουν αυξημένη παραγωγικότητα και εργονομία για τους εργαζομένους, καθώς και υψηλή ποιότητα στην εκτέλεση παραγγελιών.

Η χρηματοδότηση της επένδυσης αυτής, έρχεται να συμπληρώσει τις εκταμιεύσεις άνω των Ευρώ 10 δισ. στις οποίες έχει προχωρήσει η Alpha Bank προς την ελληνική οικονομία, τα τελευταία δύο χρόνια, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της ως αρωγός των ελληνικών επιχειρήσεων στη μετάβασή τους προς ένα ψηφιακό και πιο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο.

Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Νίκου Μαντζούφα, του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe κ. Γιάννη Βασιλάκου, του Chief Financial & Administration Officer κ. Γεώργιου Πολεμίτη, καθώς και άλλων μελών της διοικητικής ομάδας της εταιρείας.

Από την πλευρά της Alpha Bank, στην εκδήλωση υπογραφής παρέστησαν η Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Wholesale Banking κυρία Τζωρτζίνα Φαρμάκη, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Corporate Banking κ. Αλέξανδρος Κριεζής-Καρρέρ και στελέχη των Διευθύνσεων Πιστοδοτήσεων Wholesale Banking και Corporate Banking.

screenshot 21

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Νίκος Μαντζούφας, επισήμανε: «Μία ακόμα επένδυση στηρίζεται από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και αφορά στη δημιουργία ενός σύγχρονου logistics center, με τα πλέον εξελιγμένα ρομποτικά συστήματα. Ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών επιχειρήσεων και η υλοποίηση επενδύσεων αποτελεί βασικό στοιχείο της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Ταμείο Ανάκαμψης συμβάλλει καθοριστικά στο στόχο αυτό».

Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank κ. Γιάννης Εμίρης, σημείωσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, όπως αποδεικνύεται και από το Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», αποτελεί μία από τις μεγάλες προκλήσεις του ελληνικού επιχειρείν και της εθνικής οικονομίας συνολικά, καθώς θα κρίνει τον βαθμό επιτυχίας της πορείας της Ελλάδας στη διεθνή ανταγωνιστικότητα. Ως ένας οργανισμός που διαχρονικά πρωτοπορεί στην καινοτομία στον τραπεζικό κλάδο, στην Alpha Bank, αναγνωρίζουμε την αξία της ψηφιοποίησης και στεκόμαστε ενεργά στο πλευρό τέτοιων επενδύσεων. Ειδικότερα, δε, όταν πρόκειται για οργανισμούς όπως η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ , η δράση των οποίων αγγίζει το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών, τότε είναι εύκολα κατανοητό ότι η υποστήριξη αυτών των πρωτοβουλιών, όχι μόνο αυξάνει την επιχειρησιακή αποδοτικότητα, άρα και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, αλλά συνδράμει και στη δημιουργία προστιθέμενης και μακροπρόθεσμης αξίας για όλους».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe κ. Γιάννης Βασιλάκος, τόνισε: «H χρηματοδότηση του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας μας από την Alpha Bank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, επιβεβαιώνει τόσο την εμπιστοσύνη της συνεργάτιδας τράπεζας, όσο και του Ταμείου στο επιχειρηματικό μοντέλο και στα στρατηγικά πλάνα της Κωτσόβολος για το μέλλον. Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και η αυτοματοποίηση συστημάτων και διαδικασιών, είναι μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας μας, στοχεύοντας στην αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας του λειτουργικού μας μοντέλου. Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός από τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα συστήματα αυτοματισμών στην Ευρώπη, όπου μέσα από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τελευταίας τεχνολογίας ρομποτικών συστημάτων, επιδιώκουμε τη βελτιστοποίηση κρίσιμων λειτουργιών της εφοδιαστικής μας αλυσίδας, με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική ευαισθησία».

Το δανειακό πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Ροή Ειδήσεων

thirides trapezikes nea smyrni 0104

01/04/2023 | 17:31

Νέα Σμύρνη: Πώς έδρασαν οι Κολομβιανοί που άδειασαν τις τραπεζικές θυρίδες- Έχουν διαρρήξει θυρίδες τραπεζών και στην Ισπανία

01/04/2023 | 17:06

Φθιώτιδα: Τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγες ώρες σε 4 διαφορετικά σημεία- Σηκώθηκαν εναέρια Μέσα

01/04/2023 | 16:54

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης ανέβηκε στο δέντρο! «Περνάω δύσκολη περίοδο-Τα όπλα μου για τον φόβο η προσευχή μου και οι φωνές των προγόνων μου»
koutsoumpas 0104

01/04/2023 | 16:31

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η ατάκα «αυτοί είστε», η οικογένειά του και η… καθηγήτρια Γαλλικών!

01/04/2023 | 16:17

Παιδεία: Πηγή Δημιουργίας και Προόδου

01/04/2023 | 16:07

Δημοσκόπηση Marc: Αυξήθηκε στις 5,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 9,7% το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες στην πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό

01/04/2023 | 15:30

Πρωταπριλιά: Αναστάτωση με την ανάρτηση του Τσελέντη για το ηφαίστειο της Σαντορίνης

01/04/2023 | 15:18

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 15χρονο που κατηγορείται για βιασμό 12χρονου

01/04/2023 | 14:59

Κωστής Σαββιδάκης: «Θα έπρεπε οι γυναίκες να μην είναι τόσο δυναμικές απέναντι στους άντρες»

01/04/2023 | 14:47

Ο Δημητρίου μιλά πρώτη φορά για το διαζύγιό του από την Ζουγανέλη: Έπεσα και εγώ στον κανόνα- Γίνεται να ξε-ερωτευτείς

01/04/2023 | 14:33

Χρύσλα Γεωργακοπούλου για Νίκο Μουτσινά: «Φριχτοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν κακά σχόλια, δεν είναι οι εκπομπές»

01/04/2023 | 14:09

Συναγερμός για πυροβολισμούς στο Μαρκόπουλο: Τραυματίστηκε 27χρονος από τα πυρά

01/04/2023 | 13:52

Η πληρωμένη απάντηση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου σε γυναίκα που χαρακτήρισε «παρείσακτο» το παιδί της

01/04/2023 | 13:36

Μάριος Αθανασίου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα δικά μου οράματα»

01/04/2023 | 13:15

Αλέξης Τσίπρας από Αγία Παρασκευή: Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία
vafles ikea 2903
Η καρδιά της ΙΚΕΑ χτυπάει για βάφλες
230328140119
efood: Με σταθερά διευρυμένο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το 2022
230323145225
Α. Παπαγεωργίου (ΕΧΕ): Έρχονται νέες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου
fotojet (46)
Μια βραδιά γεμάτη μοναδικές γεύσεις και ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό ΔΟΥΜΠΙΑ στο Βαρούλκο Seaside
Ακυρώσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air την Πέμπτη λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
elliniko3 1403
LAMDA Development: Το σχέδιο για την πολιτιστική διαδρομή του Ελληνικού- περίπατος μήκους 12 χιλιομέτρων- εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού