Αθήνα

 

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Δέσποινα Μοιραράκη για τον σύζυγό της: «Υποσχεθήκαμε να μην το μάθει κανείς-Απαγορεύεται να μας λυπούνται»

BUSINESS

Ανακοινώθηκαν οι Νικητές του Envolve Award Greece 2022

Tην Τετάρτη, 8 Ιουνίου, στην πρώτη ανοιχτή τελετή βράβευσης μετά την πανδημία του Covid-19, το Envolve Entrepreneurship, ένα κοινωνικό πρόγραμμα του Libra Group για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε τους νικητές του ετήσιου προγράμματος βράβευσης του Envolve Award Greece.

Οι νικητές της φετινής χρονιάς είναι οι bespot., Grandmama και Kineo, που αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, και συγκεκριμένα των υπηρεσιών υγείας, των βιώσιμων μεταφορών και των ψηφιακών λύσεων για το λιανεμπόριο (RetailTech).


Κάθε ομάδα θα λάβει έως 50.000€ άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης για την ταχύτερη ανάπτυξή τους. Αυτή είναι η 10η χρονιά του Envolve και, έως σήμερα, από τη χρονιά ίδρυσής του το 2012, έχει αναδείξει 37 νικητές.

Το Envolve Entrepreneurship (https://greece.envolveglobal.org) ανακοίνωσε τους νικητές σε μια ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη, και φιλοξένησε εκπροσώπους της Κυβέρνησης, της επιχειρηματικής σκηνής και του start up οικοσυστήματος, όπως η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, o Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, η Ιδρύτρια της Rodi Fertility, κα. Βαρβάρα Γελαδάκη, ο Ιδρυτής και Business Director της PD Neurotechnology, κ. Νίκος Μόσχος, ο Ιδρυτής της Collaborate Healthcare, κ. Κώστας Σαριδάκης, ο Ιδρυτής και CSO της RTsafe, κ. Ευάγγελος Παππάς, ο δημοσιογράφος, κ. Δημήτρης Μαλλάς, ο CFO της blueground, κ. Απόστολος Φωτεινάκης, η Ιδρύτρια και CEO της CEL, κα. Μαρίκα Λάμπρου, η δημοσιογράφος, κα. Ματίνα Χαρκοφτάκη.

Παράλληλα, στην τελετή απονομής παρευρέθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Libra Group, κ. Γιώργος Λογοθέτης, καθώς και ο Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, κ. Αλέξανδρος Νούσιας.

Δείτε την τελετή βράβευσης όπως προβλήθηκε εδώ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Libra Group, Γιώργος Μ. Λογοθέτης, εκφώνησε την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης που ενέπνευσε το κοινό, τιμώντας τους νικητές και εκφράζοντας την περηφάνια του για τους επιχειρηματίες που χτίζουν το μέλλον της Ελλάδας. Σημείωσε ότι το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να οικοδομήσει ένα οικοσύστημα ελπίδας, δηλώνοντας:

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τη συνεισφορά του προγράμματος βράβευσης σε τόσους ανθρώπους. Όχι μόνο για τους νικητές και τις νικήτριες, αλλά και για τη δημιουργία της ελπίδας, που αποτελεί θεμέλιο λίθο για να γεννηθούν όνειρα».

Η κριτική επιτροπή ανέδειξε τους νικητές ανάμεσα σε 10 φιναλίστ του διαγωνισμού. Η τελετή βράβευσης έλαβε χώρα στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών και μεταδόθηκε ζωντανά.

Οι νικητές του Envolve Award Greece 2022 είναι:

• Η Bespot. είναι μια εταιρεία που αναδεικνύει την αξία των δεδομένων τοποθεσίας και συνεισφέρει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των φυσικών χώρων λιανικού εμπορίου. Μέσω τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και τεχνολογίας IoT, η εφαρμογή παρέχει τεχνικές λύσεις για υψηλής ακρίβειας ανίχνευση κίνησης, ήδη σε περισσότερα από 4.000 καταστήματα του λιανεμπορίου. Προσφέρει τη δυνατότητα ενεργοποίησης προσωποποιημένου περιεχομένου και αποτύπωσης τάσεων επισκεψιμότητας, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών.

Website:www.bespot.com
Αιτούντες: Λέων Γαβαλάς, Αναστασία Γρίβα, Κωνσταντίνος Δημητρός, Βασίλης Σταύρου

• Το grandmama, είναι μια online πλατφόρμα που βοηθάει τους ηλικιωμένους και τις οικογένειες τους να επιλέξουν έναν έμπειρο και έμπιστο φροντιστή για τη φροντίδα των αγαπημένων τους στο σπίτι, σε όλη την Ελλάδα. Ακολουθείται μια διαδικασία συνέντευξης και αξιολόγησης του φροντιστή καθώς και ελέγχου ιστορικού, συστάσεων και δικαιώματος εργασίας στην Ελλάδα. Oι χρήστες αξιολογούν τις υπηρεσίες των φροντιστών, σε ένα σύστημα αξιολόγησης με συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια.

Ιστοσελίδα: https://www.grandmama.gr/
Αιτούντες: Βίκυ Κλήμη, Μαρία Μηλιού, Γιώργος Λιβάς & Βάσια Κόντου

• Η Kineo προσφέρει υπηρεσίες ευέλικτης ιδιοκτησίας οχημάτων μικροκινητικότητας. Με ένα σταθερό μηνιαίο κόστος, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το ηλεκτρικό ποδήλατο ή πατίνι που ταιριάζει καλύτερα στις καθημερινές τους ανάγκες, όπως και τη συντήρηση, ασφάλεια και στάθμευση του.

Ιστοσελίδα: https://kineo.gr
Αιτούντες: Αδάμ Μαρκάκης, Γιώργος Σιορφανές, Ιωάννα Βλασοπούλου, Ναταλία Κρίτσαλη, Ανδρέας Δημήτρη, Μαίρη Μαρκάκη, Κατερίνα Κρυπωτού, Κατερίνα Λίζα, José Tomás Mendez

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, σχολίασε:

«Είμαστε γεμάτοι χαρά και περηφάνια που φτάσαμε σε αυτό το ορόσημο των 10 ετών και που έχουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε τους νικητές της χρονιάς, μαζί με τους φίλους και τους συνεργάτες μας. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους νικητές του Envolve Award Greece 2022.

Ελπίζουμε ειλικρινά ότι το βραβείο θα βοηθήσει στην ταχεία ανάπτυξη των επιχειρήσεών σας, και ότι η υποστήριξή μας θα σας κάνει να νιώσετε δυνατοί και ασφαλείς, σε οποιαδήποτε μελλοντική σας πρόκληση. Επίσης, καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας τους φιναλίστ, οι οποίοι είναι επίσης νικητές, αυτού του επιχειρηματικού ταξιδιού.

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες και το πάθος σας και είμαστε δίπλα σας. Επιπλέον, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους πιστούς μας συνεργάτες και υποστηρικτές, που συνεχίζουν να μας βοηθούν να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας, καθώς και στους φετινούς μας χορηγούς, που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Τέλος, τίποτα από όλα αυτά δε θα ήταν εφικτό, χωρίς μια δυνατή ομάδα, που αδιάκοπα και με πάθος βρίσκεται πίσω από κάθε δράση του Envolve. Την ομάδα μας».

Για ακόμη μια χρονιά, το κοινό είχε την ευκαιρία να ψηφίσει την αγαπημένη του επιχειρηματική ιδέα και να αναδείξει τους τρεις νικητές του βραβείου «#GetEnvolved Award». Οι νικητές αυτών των χρηματικών επάθλων, τα οποία είναι επιπλέον της χρηματοδότησης του Envolve Award Greece, είναι:

  • 1η νικήτρια #Get Envolved Award: PetExplorer, έλαβε επιταγή ύψους 3.000 €
  • 2η νικήτρια #Get Envolved Award: Morphoses, έλαβε επιταγή ύψους 2.000 €
  • 3η νικήτρια #Get Envolved Award: bespot., έλαβε επιταγή ύψους 1.000 €

Το Envolve φιλοξένησε μια συζήτηση με τη νικήτρια ομάδα του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων, με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, «Citree». Η νικήτρια ομάδα, κάνοντας ένα διάλειμμα από την περίοδο των σχολικών εξετάσεων, συζήτησε με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως και τον Σάκη Τανιμανίδη και μοιράστηκε το όραμά της για το εγχείρημά τους, καθώς και τα σχέδιά τους να επεκτείνουν την ιδέα τους εκτός των χώρων του σχολείου τους, παρουσιάζοντας ένα αληθινό παράδειγμα της επιχειρηματικότητας του μέλλοντος.

Το Envolve Entrepreneurship ιδρύθηκε το 2012 από το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος για την προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας και την υποστήριξη μελλοντικών ηγετών της επιχειρηματικότητας. Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: εκπαίδευση, πόροι και βραβεία.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει εκπαίδευση σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο, αξιοποιώντας συνεργασίες που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα πόρων για την επιχειρηματικότητα.

Από την ίδρυσή του, το Envolve έχει υποστηρίξει 37 νικητές των βραβείων στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας 19 τομείς της οικονομίας. Αυτοί οι νικητές έχουν συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία με τη δημιουργία περισσότερων από 2.000 νέων θέσεων εργασίας και έχουν συνολική αποτίμηση που ξεπερνά τα 850 εκατ. ευρώ.

Υποστηρικτές του προγράμματος στην Ελλάδα είναι οργανισμοί όπως η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η Amazon Web Services, η Antidote, η Atraktos, η Atradius, το Epixeiro.gr, το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ., η IDIMA.gr, το Institute of Entrepreneurship Development, η Intracom Telecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, η Jalouise PTY LTD, η LANCOM, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η People for Business, η 1Business World, η Performance Coaching, η Prisma Consulting, η Reed Smith, η SAP Hellas, η Together in Tech, η V+O Communication, η Veltio, η Verimpact, η vestbee και η White Room.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Chorus Call Hellas, της Red Bull, του Eventora, του Athens Negotiation Tournament and της 12Gods, Fortune Greece, Capital.gr, The TOC, Epixeiro.gr.

Ροή Ειδήσεων

03/07/2022 | 06:44

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή

03/07/2022 | 06:43

Πόλεμος στην Ουκρανία-Ζελένσκι: Ζητά διεθνή βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας

03/07/2022 | 06:40

Τα ζώδια σήμερα, Κυριακή 3 Ιουλίου

03/07/2022 | 06:31

Επεισόδια κατά των ΜΑΤ στην Καισαριανή: Φωτιές και μολότοφ

03/07/2022 | 06:31

Τζιμ Μόρισον: Κάτι περισσότερο από ροκ θρύλος

03/07/2022 | 06:21

Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από το αιματηρό επεισόδιο-Στο 401 ο Τάκης Θεοδωρικάκος

03/07/2022 | 06:12

3 Ioυλίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας

03/07/2022 | 06:00

O καιρός σήμερα, Κυριακή, 3 Ιουλίου: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

02/07/2022 | 23:31

Η βαριατρική χειρουργική μειώνει (και) τον κίνδυνο καρκίνου

02/07/2022 | 23:23

Νέα Δημοκρατία για Novartis: Στην Κουμουνδούρου έχουν χάσει την επαφή με τη πραγματικότητα

02/07/2022 | 23:07

Βάνα Μπάρμπα: Στο νοσοκομείο εσπευσμένα η ηθοποιός

02/07/2022 | 23:02

Άκης Πετρετζίκης: Το εντυπωσιακό πάρτι για τα γενέθλια του γιου του

02/07/2022 | 22:46

Θεσσαλονίκη: Kαρέ – καρέ η ληστεία σε επιχείρηση! Ο επιχειρηματίας προσπάθησε να «συλλάβει» τον ληστή

02/07/2022 | 22:27

Light κατά ΜΜΕ για Αδαμαντίδη: Γλείφετε τα @@ στους λαϊκούς καλλιτέχνες που στριμώχνουν κοριτσάκια στα καμαρίνια

02/07/2022 | 22:11

Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια: Ένας νεκρός και δύο αστυνομικοί τραυματίες
Νέο κατάστημα Κωτσόβολος «Οutlet» στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, με κορυφαία προϊόντα με εγγύηση, έως και 70% φθηνότερα
Motor Oil: Συμφωνία για την πώληση του 50% του Alpha- Στα 40,5 εκατ. ευρώ το τίμημα
Η Κωτσόβολος στην τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού «MITEF Greece Startup Competition 2022»
COSMOTE: Λύση «έξυπνης» διαχείρισης απορριμμάτων με τεχνολογία ΝΒ-ΙοΤ στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
ΕΡΓΟΣΕ: Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, ασφαλούς και περιβαλλοντικά φιλικού σιδηροδρομικού δικτύου
Start4Health: Η πεντάδα των startup που θέλουν να χαράξουν το μέλλον της ψηφιακής υγείας μέσα από το πρόγραμμα του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer