Αθήνα

 

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Η Βασιλική από την Καλαμάτα: Η ζωή και το έργο της σπουδαίας Κικής Δημουλά

BUSINESS

Ανταπόκριση στο Κοινό Ομολογιακό δάνειο της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ – Ενισχύεται η εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρευρέθηκε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, Πέτρος Τζαννετάκης, όπου και πραγματοποίησε σχετική ομιλία, με αφορμή την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των Ομολογιών του Κοινού Ομολογιακού δανείου της.

O κ. Τζαννετάκης επισήμανε ότι ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής, που ξεπέρασε το 1 δις, το συνολικό ποσό των εγγραφών και η υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 5,1 φορές αποτελούν επιβεβαίωση και απόδειξη της ανανέωσης της εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στον Όμιλο ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ. Φέτος, άλλωστε, συμπληρώνονται 20 χρόνια εισαγωγής της μετοχής της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και 3 χρόνια από την έκδοση Ομολόγου της CORAL.

Ο κ. Τζαννετάκης, εξέφρασε εκ μέρους του Ομίλου της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, τις θερμές ευχαριστίες της Διοίκησης προς τους ομολογιούχους που τίμησαν την εταιρεία με την επενδυτική τους ψήφο και τους διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Ομίλου, αξιοποιώντας τα κεφάλαια του Ομολόγου και υλοποιώντας παραγωγικές επενδύσεις που ταυτόχρονα συνδυάζουν τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του.

Ακόμη, σημείωσε ότι, με αφορμή την έκδοση του Ομολόγου, ο Όμιλος έχει προβεί σε τρεις διαπιστώσεις: Πρώτον, ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά διαθέτει και σφυγμό και παλμό, γεγονός που αποδεικνύεται από το ύψος των εγγραφών. Δεύτερον, ότι οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο για την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης και, τρίτον, ότι το επενδυτικό κοινό έχει επιλογές αποδοτικότερης αξιοποίησης των αποταμιεύσεών του.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Τζαννετάκης αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ για τη δεκαετία 2020-2030.

Σύμφωνα με αυτό, η διύλιση θα παραμείνει ο κύριος πυλώνας των δραστηριοτήτων του Ομίλου με την έμφαση να αποδίδεται στην παραγωγή ποιοτικότερου μείγματος προϊόντων, εύρυθμης ροής τροφοδοσίας αργού και ενίσχυσης των Περιβαλλοντικών όρων του Διυλιστηρίου και των Κοινωνικών δράσεων της Εταιρείας.

Ακόμη, το mobility θα παραμείνει ο συμπληρωματικός πυλώνας μέσω του δικτύου λιανικής αποσκοπώντας στην επέκταση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και στην είσοδο στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και την Κύπρο, κυρίως με το διεθνώς αναγνωρίσιμο σήμα της SHELL.

Τέλος, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (κλάδος στον οποίο ο Όμιλος εισήλθε το 2019) θα αποτελέσουν τον τρίτο πυλώνα των δραστηριοτήτων της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ με τον άμεσο στόχο να τοποθετείται στα 300 MW, ενώ παράλληλα, όπως ανέφερε ο ίδιος, θα εξετάζονται συνεχώς ευκαιρίες περαιτέρω διείσδυσης, ώστε ο Όμιλος να συμβάλει στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ροή Ειδήσεων

06/06/2023 | 00:14

O καιρός της Τρίτης 6 Ιουνίου

06/06/2023 | 00:12

Tα ζώδια της Τρίτης 6 Ιουνίου

06/06/2023 | 00:09

6 Ioυνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Παρασίτων

06/06/2023 | 00:03

Η Βασιλική από την Καλαμάτα: Η ζωή και το έργο της σπουδαίας Κικής Δημουλά

05/06/2023 | 23:29

Η γη της ελιάς: Ο Στράτος κάνει φιλική προσέγγιση στην Ειρήνη, αλλά εκείνη του επιτίθεται

05/06/2023 | 23:07

Ηράκλειο: Έσωσε την 36χρονη από την οργή του γιου του- Πώς τον αφόπλισε

05/06/2023 | 22:56

Ευρωκοινοβούλιο: Έρχεται έκθεση «κόλαφος» για την Τουρκία – «Η διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ έχει χάσει τον σκοπό της»

05/06/2023 | 22:38

Εύα Καϊλή: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση- «Ήμουν σοκαρισμένη, δεν μπορούσα να δω το μωρό»

05/06/2023 | 22:21

Το νέο βίντεο Μητσοτάκη στο Tik Tok με ρακές και την… «οργή» της Μαρέβας: «Μου φέρνει τις ανθοδέσμες στο κεφάλι»

05/06/2023 | 22:07

Μύκονος: Σε κλιματιστικά και συσκευασίες Depon βρέθηκαν ναρκωτικά στη βίλα με το πάρτι 300 ατόμων

05/06/2023 | 21:54

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Δίκαιη Κοινωνία – Ευημερία για όλους» – Το υλικό της προεκλογική καμπάνιας

05/06/2023 | 21:40

Αθωώθηκε για τους θανάτους των 4 παιδιών της μετά από 20 χρόνια στη φυλακή

05/06/2023 | 21:18

Χανιά: Νεκρός ο 67χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στη Γαυδοπούλα

05/06/2023 | 21:04

Ζέτα Μακρυπούλια: Η απάντηση στις αντιδράσεις του διαδικτύου μετά το ξέσπασμά της κατά αεροπορικής εταιρίας

05/06/2023 | 20:47

Ηλεία: Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή σε περιοχές της
11
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου περνάει σε νέα εποχή
230531135617
Κωτσόβολος στο Σπίτι: Η νέα, πρωτοποριακή υπηρεσία της Κωτσόβολος φέρνει την τεχνογνωσία και την άριστη εξυπηρέτηση στο σπίτι σου
akis
Kitchen Lab: To 2021 εμφάνισε κύκλο εργασιών 894,8 χιλιάδες ευρώ έναντι 911,6 χιλιάδων ευρώ το 2020- Πώς οδηγήθηκε στο «λουκέτο»
30
Lamda Development: Εντός του έτους ξεκινούν οι εργασίες της Riviera Galleria – Στο Ελληνικό ο Kengo Kuma
depa farma 1805
ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στο εργοστάσιο της ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ η εγκατάσταση της πρώτης μονάδας παραγωγής συμπιεσμένου βιομεθανίου στην Ελλάδα
efood
Το efood επίσημος συνεργάτης προγράμματος βιωματικής εκμάθησης του Harvard Business School