Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Έφυγε ο Αλέξης Παππάς και ξεκίνησαν τα πανηγύρια – Στεναχωρήθηκε ο Τριαντάφυλλος! (vid)

BUSINESS

ΑVAX: Δεν τίθεται θέμα μετοχικού deal με τον Όμιλο Μυτιληναίου

Τις φήμες ότι επίκειται ή υπάρχουν σκέψεις για οποιαδήποτε μετοχική συνεργασία με τον Όμιλο Μυτιληναίου, διεύψευσε πριν από λίγο η διοίκηση του κατασκευαστικού Ομίλου AVAX, σε ενημέρωση των εκπροσώπων τύπου.

Η ΑVAX και ο Όμιλος Μυτιληναίου θα συμμετάσχουν από κοινού στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο διευθύνων σύμβουλος της AVAX Κωσταντίνος Μιτζάλης, τόνισε ότι από τα έργα που εκτελεί αυτή τη στιγμή ο Όμιλος, το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο), προϋπολογισμού 344 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο του Καζίνο στην Κύπρο προϋπολογισμού 269 εκατ. ευρώ το οποίο και αυτό θα ολοκληρωθεί το 2022.

Επίσης στο τέλος του 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας Βουλγαρίας, προϋπολογισμού 145 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την σύμβαση για την γραμμή 4 του μετρό προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ για το οποίο η AVAX έχει ανακηρυχτεί προσωρινός μειοδότης, εντός του Μαρτίου αναμένεται να αποσταλεί από την Αττικό Μετρό η σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να πάρει το πράσινο φως και περί τα τέλη της άνοιξης να πέσουν οι υπογραφές.

Ο κ. Μιτζάλης εκτίμησε ότι οι εργασίες του έργου θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022, ενώ το έργο θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση μετροπόντικα στην Βεϊκου και ενός ακόμη στην Κατεχάκη.

Όπως είπε ο ίδιος αναφερόμενος στο έργο «μετά από ένα σκληρό ανταγωνισμό είμαστε οι ανάδοχοι του έργου». Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2017 και οι προσφορές άνοιξαν τον Οκτώβριο του 2020.

Μάλιστα τόνισε πως «τα έργα κερδίζονται στο γήπεδο των προσφορών και όχι των δικαστηρίων».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύει ο Όμιλος, όπως αναφέρθηκε από την διοίκηση του, για τα έργα που θα γίνουν στο Ελληνικό, τα οποία σε πρώτη φάση θα ανέλθουν στα 2,5 δισ ευρώ.

Μάλιστα η ΑVAX συμμετέχει στο διαγωνισμό για τον Πύργο στο Ελληνικό από κοινού με αμερικανική εταιρεία.

Ένα άλλο πεδίο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, είναι τα σιδηροδρομικά έργα 3,3 δισ. ευρώ της ΕΡΓΟΣΕ, τα οποία θα δημοπρατηθούν με το σύστημα ανταγωνιστικού διαλόγου. Μιλάμε για επεκταση προς Πάτρα, Ραφήνα, Λαύριο, το Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο και η Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Ξάνθη.

Κορυφαία διάκριση για το Ελληνικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο στο διαγωνισμό Mario Solinas 2021!
JUMBO: Η μικτή κερδοφορία του ομίλου ανήλθε σε 359,40 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μείωση 19,02%
Η Ολυμπία Οδός υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας
Beat: Ανακοίνωση με αφορμή την αναπαραγωγή Fake News
Η SKY express αλλάζει τα δεδομένα ξανά! Διάλεξε εσύ ναύλο, υπηρεσίες και ανέσεις και ταξίδεψε όπως σου αξίζει
Πασχαλινά Αβγά ΑΒ: Η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει την αγάπη για τα παιδιά της Αμυμώνης