Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τζωρτζέλα Κόσιαβα: Έλεγαν ότι έχω κάνει λιποαναρροφήσεις και εγώ είχα οξεία εκκολπωματίτιδα! (vid)

BUSINESS

Χιλιάδες ιστορίες, εκατατοντάδες άνθρωποι, ένας τόπος: Istorima.org

Υπάρχει ένας τόπος όπου μπορείς να ακούσεις τις ιστορίες των άλλων, ένας τόπος όπου μπορείς να πεις κι εσύ την δική σου ιστορία.

Ένας τόπος όπου οι άνθρωποι μοιράζονται ιστορίες – ιστορίες δύσκολες, ιστορίες αγάπης, ιστορίες που μας άλλαξαν ή μας προσδιόρισαν, ιστορίες σύγχρονες ή παλιές – ένας τόπος που μας κάνει να γνωριστούμε, να έρθουμε πιο κοντά στους άλλους αλλά και στην κοινή μας ιστορία.  Στον τόπο αυτό κατανοούμε τελικά ότι η Ιστορία είμαστε όλοι εμείς, και οι ιστορίες μας, ότι όλοι είμαστε κομμάτι της μεγαλύτερης Ιστορίας κι ότι η ιστορία του καθενός μας είναι σημαντική και πρέπει να διασωθεί.

Αυτός ο τόπος είναι το Istorima, που από την Δευτέρα 05 Απριλίου σας καλεί να γίνεστε καθημερινά κι εσείς κομμάτι του και να ακούτε προφορικές ιστορίες ανθρώπων μέσα από την ιστοσελίδα: www.istorima.org

Πριν από μερικά χρόνια η ιστορικός Katherine Fleming και η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου συναντήθηκαν τυχαία σε μία τηλεοπτική εκπομπή και πριν ακόμα τελειώσουν τα γυρίσματα της εκπομπής γνώριζαν ότι θα σχεδιάσουν κάτι μαζί.  Ένα Κυριακάτικο απόγευμα, ανάμεσα σε περιοδικά, βιβλία και συζητήσεις, κατέληξαν αυθόρμητα στο ότι αυτό που αγαπάνε και ήθελαν και οι δύο πάντα είναι να διασώσουν τις σημαντικές ιστορίες των ανθρώπων, που οι ζωές κι εμπειρίες τους δεν καταγράφονται στα βιβλία ιστορίας. Τις ιστορίες που είναι η Ελλάδα.

Tην ιδέα αυτή στήριξε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ως Ιδρυτικός Δωρητής, δίνοντας της μία ακόμα μεγαλύτερη διάσταση, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Ενίσχυση κι Επανεκκίνηση των Νέων. Στόχος της πρωτοβουλίας του ΙΣΝ ήταν η διερεύνηση καινοτόμων πρωτοβουλιών για τη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης για τη νέα γενιά της Ελλάδας, η οποία έχει πληγεί έντονα από το ανησυχητικό ποσοστό ανεργίας. Μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του ΙΣΝ, πάνω από 1500 νέοι Ερευνητές από κάθε πόλη, χωριό και νησί της Ελλάδας, θα εκπαιδευτούν μέσα στα επόμενα χρόνια για να γίνουν οι Ερευνητές του Istorima που θα βρίσκουν αφηγητές στον τόπο τους και θα διασώζουν τις ιστορίες τους.

Έτσι από εκείνο το Κυριακάτικο απόγευμα το Istorima άρχισε, με πολύ συναίσθημα κι έμπνευση, να γίνεται πραγματικότητα.  Απέκτησε μία καταπληκτική κι αφοσιωμένη ομάδα που διαχειρίζεται το μεγάλο έργο, γνώρισε ανθρώπους που αγκάλιασαν την προσπάθεια, άκουσε τις ιστορίες τους, απέκτησε κι άλλους συνοδοιπόρους, και σε λιγότερο από δύο χρόνια έχει προσφέρει ήδη απασχόληση σε 250 νέους από όλη την χώρα κι έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες ιστορίες αφηγητών. Έχουμε γνωρίσει ανθρώπους μέσα από τις διηγήσεις τους που ίσως δεν θα γνωρίζαμε ποτέ, έχουμε ταξιδέψει νοερά σε άλλους τόπους, άλλες εποχές, έχουμε μάθει από τις εμπειρίες άλλων, και κυρίως έχουμε αισθανθεί.  Και τώρα καλούμε κι εσάς να γνωρίσετε αυτούς τους ανθρώπους μέσα από τις αφηγήσεις τους.

Ακούγοντας προφορικές ιστορίες, γνωρίζοντας και κατανοώντας άλλους ανθρώπους, ενωνόμαστε και γινόμαστε όλοι λίγο σοφότεροι.

Η SKY express αλλάζει τα δεδομένα ξανά! Διάλεξε εσύ ναύλο, υπηρεσίες και ανέσεις και ταξίδεψε όπως σου αξίζει
Πασχαλινά Αβγά ΑΒ: Η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει την αγάπη για τα παιδιά της Αμυμώνης
Η υγειονομική κρίση στάθηκε εμπόδιο στην ανάπτυξη
Το 5G ήρθε, το 3G φεύγει
Εξώδικο από την ΑΝΑΚΕΜ στον ΕΟΑΝ για την αδειοδότηση νέου Συλλογικού Συστήματος Διαχείρισης προϊόντων εκσκαφής στην ΠΕΔΜΕΔΕ
Παπαστράτος – Πανελλαδική έρευνα: «Πανδημία, Lockdown και Κάπνισμα- Συνήθειες και Κοινωνικές Τάσεις»