Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

BUSINESS

Ελλάκτωρ: Θετική ανταπόκριση από διεθνείς οίκους για την ΑΜΚ των 120,5 εκατ. ευρώ- Ξεκινά επαφές με Greenhill

Περισσότεροι από 150 αναλυτές, τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, συμμετείχαν στη προχθεσινή τηλεδιάσκεψη της Διοίκησης της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ.

Η θετική ανταπόκριση από διεθνείς οίκους, οι οποίοι φαίνεται να επαναξιολογούν τη θέση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πιστοποιεί την επανατοποθέτηση του Ομίλου στους βασικούς επιχειρησιακούς επενδυτικούς προορισμούς της χώρας.

Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης η Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δρομολογεί έναν κύκλο επαφών με τους μετόχους της εταιρείας, ξεκινώντας από την εταιρεία Greenhill Investments Limited, προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για την ΑΜΚ όσο και για τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις του Ομίλου.

Να σημειωθεί ότι στόχοι της νέας διοίκησης του Ομίλου είναι η σταθεροποίηση της απόδοσης του, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός αυστηρού πλάνου μείωσης των εξόδων και η αποκατάσταση της ρευστότητας βρίσκονται στις βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

Όπως έχει επισημάνει η νέα διοίκηση του Ομίλου, στόχος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είναι να επανατοποθετήσει στρατηγικά τον Όμιλο τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά πλέον τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, και θέτοντας στέρεες και υγιείς βάσεις για τη δυναμική συμμετοχή του Ομίλου στην προβλεπόμενη θετική πορεία του κλάδου.

Τα κεφάλαια, τα οποία θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση, θα διατεθούν προκειμένου να καλύψουν επενδύσεις ύψους περίπου 20,5 εκατ. για τη χρηματοδότηση έργων στους τομείς της ενέργειας καθώς και 100 εκατ. ευρώ περίπου, για τη συμμετοχή της Εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Από τα παραπάνω ποσά θα αφαιρεθούν αναλογικά τα έξοδα της έκδοσης των Νέων Μετοχών και το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντλήσει η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ θα διατεθεί με στόχο να καλύψει υποχρεώσεις από δραστηριότητες του εξωτερικού, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, αλλά και τις υποχρεώσεις της στην ελληνική αγορά, 45 εκατ. και 55 εκατ. αντίστοιχα.

Στόχος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Στοίχημα: Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα «Προγνωστικά»
Η Ολυμπία Οδός υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας
Beat: Ανακοίνωση με αφορμή την αναπαραγωγή Fake News
Η SKY express αλλάζει τα δεδομένα ξανά! Διάλεξε εσύ ναύλο, υπηρεσίες και ανέσεις και ταξίδεψε όπως σου αξίζει
Πασχαλινά Αβγά ΑΒ: Η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει την αγάπη για τα παιδιά της Αμυμώνης
Η υγειονομική κρίση στάθηκε εμπόδιο στην ανάπτυξη