Αθήνα

 

33 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Σοκ στον αέρα για την Κατερίνα Καινούργιου: «Γαμ…» – «Κλείστε παιδιά, κλείστε»

BUSINESS

«Επιμελώς Επιχειρείν 2022»: Την Τρίτη το συνέδριο στο ΕΒΕΑ

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (IEA), διοργανώνουν το Στρατηγικό Συνέδριο, στο οποίο χορηγός επικοινωνίας είναι και το The Caller.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Μαΐου, στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ, του ΕΒΕΑ, στην Αθήνα, από τις 10.30 έως 17.00.


Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών λειτουργεί ως ένα ενιαίο σχήμα θεσμικής υποστηρικτικής υποδομής, καταγράφοντας και στηρίζοντας ενεργά τις προτεραιότητες του συνόλου των δυνάμεων της αγοράς, ενώ παράλληλα ενισχύει τον θεσμικό του ρόλο, ως Σύμβουλος και Ρυθμιστής προόδου και ανάπτυξης σε θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και παροχής υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, το ΕΒΕΑ δια μέσου των παρεμβάσεών του στην Κεντρική Διοίκηση για όλα τα προωθούμενα από την Πολιτεία νομοθετήματα, οδηγεί σε συστηματική καταγραφή των προτεραιοτήτων της αγοράς σε πραγματικό χρόνο, συμβάλλοντας στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και επιτυχούς πληροφόρησης του επιχειρηματικού κόσμου.

Η οργάνωση, η μεθοδικότητα, η θεσμική υποστήριξη των επιχειρήσεων, οι οποίες ευδοκιμούν εντός πλαισίου ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, με ταυτόχρονο προσανατολισμό στην ανάδειξη εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, αποτελούν βασικές προτεραιότητες του ΕΒΕΑ και συνιστούν τη Συμβουλευτική βάση πραγμάτευσης του «Επιμελώς Επιχειρείν».

Το Συνέδριο αποτελεί μια πρωτοβουλία των διοργανωτών, με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, με χρήση καινοτόμων πρακτικών και ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων, επιδιώκοντας την ανάπτυξη συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, ως ικανών και αναγκαίων συνθηκών για την είσοδο και καθιέρωση της χώρας στο περιβάλλον της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Η σημαντική αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου θα αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένης μελέτης στο Συνέδριο, σε συνάρτηση με την προσπάθεια αποκωδικοποίησης της αλλαγής στην κουλτούρα των αγορών, καθώς εντός του πλαισίου διαχείρισης της “COVID” εποχής, διαφαίνεται η δημιουργία νέου συμπεριφορικού μοντέλου καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Η αναγκαιότητα υπαγωγής της εν λόγω συμπεριφοράς, σε πολιτικές προστασίας της δημόσιας υγείας και η ενσωμάτωση αυστηρών διαδικασιών τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων έχει ως κύριο στόχο την προστασία αλλά και την ψυχολογική υπερκάλυψη του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Επιδιώκεται η στοιχειοθέτηση και κατανόηση των σύνθετων σχέσεων και αλληλεξαρτήσεων της υγειονομικής προστασίας με την σταθερότητα της αγοράς, ως πρόθεση συντονισμού των στρατηγικών ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η Υγειονομικά ασφαλής Ελλάδα, βασισμένη σε σύγχρονες υποδομές, πρεσβεύει τον χαρακτηρισμό της ως ασφαλής επενδυτικός προορισμός, με αύξηση των χρηματοοικονομικών εισροών.

Η διασύνδεση έρευνας, καινοτομίας και παραγωγής με εφαρμογή στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, με παράλληλη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της κυκλικής Οικονομίας, θα δημιουργήσουν συνθήκες επιτάχυνσης για την ελληνική οικονομία.

Τα νέα δεδομένα της αυξητικής τιμολογιακής αναπροσαρμογής της παγκόσμιας αγοράς, απαιτούν λεπτομερή ανάλυση των επιπτώσεων της μετακύλησης των τιμών στο κόστος ζωής και χρήζουν την άσκηση προληπτικής στρατηγικής περί της αντιμετώπισής τους.

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός θα οδηγήσει σε εκσυγχρονισμό και σε αειφορικό μοντέλο λειτουργίας της Οικονομίας, ενσωματώνοντας, μέσω της εκπαίδευσης, τις βέλτιστες πρακτικές, αύξησης της απόδοσης και της αξίας των προϊόντων και υπηρεσιών, σε όλο τη μήκος της αλυσίδας αξίας, με προσδοκώμενο αποτέλεσμα την βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και δεικτών στο σύνολο του Εθνικού ΑΕΠ.

Μέλη της Κυβέρνησης και των πολιτικών χώρων, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και επιστημονικοί σύμβουλοι θα τοποθετηθούν επί των ραγδαίων εξελίξεων στην Ελληνική και την παγκόσμια αγορά, επί της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε. καθώς και των διαμορφούμενων γεωπολιτικών ισορροπιών.

Η κύρια θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει πραγμάτευση στους Τομείς:

  • Της Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας.
  • Των Επενδύσεων σε Υποδομές και Μεταφορές.
  • Της αγοράς Ενέργειας και των στρατηγικών εξασφάλισης ενεργειακής Επάρκειας.
  • Της ανάπτυξης της Ελληνικής Βιομηχανίας.
  • Της Τραπεζικής και Εναλλακτικής Χρηματοδότησης.
  • Του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δημοσίου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • Των Εργασιακών & Οικονομικών παραμέτρων λειτουργίας της αγοράς και της βιώσιμης ανάπτυξης.
  • Της Διαχείρισης επιχειρηματικών κρίσεων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Πολιτική Προστασία.
  • Της διεθνούς πολιτικής τάξης πραγμάτων και των νέων εξελίξεων στον παγκόσμιο χάρτη.
  • Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με δεξίωση προς τιμήν των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και των πολιτικών χώρων, των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων, των χορηγών, των ομιλητών και των εκλεκτών προσκεκλημένων.

Υλοποιείται με την εκτελεστική διαχείριση της Boussias Communications και της Cultcom Consulting, βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων, ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121.

Μεταξύ των ομιλητών είναι οι υπουργοί: Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης Σμυρλής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμαρχος Δημήτρης Αποστολόπουλος. (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τους ομιλητές)

 Πληροφορίες –  Συμμετοχές:

Δημήτρης Νεοφώτιστος, mob. 698 456 0000, τηλ. 210 5121021,   e-mail: iea@iea.org.gr

www.epimelosepixeirein.iea.org.gr     www.acci.gr       www.iea.org.gr

Το Συνέδριο αποτελεί υβριδική εξέλιξη στον τομέα των εκδηλώσεων καθώς συνδυάζει τη φυσική παρουσία των συνέδρων, με τη διαδραστική, digital παρακολούθηση των εξ αποστάσεως συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου 

«Επιμελώς Επιχειρείν 2022»: Την Τρίτη το συνέδριο στο ΕΒΕΑ
«Επιμελώς Επιχειρείν 2022»: Την Τρίτη το συνέδριο στο ΕΒΕΑ
«Επιμελώς Επιχειρείν 2022»: Την Τρίτη το συνέδριο στο ΕΒΕΑ
«Επιμελώς Επιχειρείν 2022»: Την Τρίτη το συνέδριο στο ΕΒΕΑ

Δείτε live τις εργασίες του συνεδρίου:

Ροή Ειδήσεων

01/07/2022 | 19:44

Η Ουκρανία ζητά από την Τουρκία να σταματήσει ένα ρωσικό πλοίο που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά

01/07/2022 | 19:41

Μάνδρου για δήθεν παραπομπή Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη: Ζητώ συγγνώμη, νιώθω την ανάγκη να παραιτηθώ

01/07/2022 | 19:37

ΔΩΔΩΝΗ: Τι απαντά για την ανάκληση επιδορπίων της από τον ΕΦΕΤ

01/07/2022 | 19:30

Στέλλα Μπεζαντάκου: Ποζάρει με το μικροσκοπικό μαγιό της και προκαλεί «εγκεφαλικά»

01/07/2022 | 19:26

Πρωτοφανής παρέμβαση Ερντογάν εν όψει εκλογών: Ελπίζω ο ελληνικός λαός να δώσει το μήνυμα μέσω της δημοκρατικής οδού στους κυβερνώντες

01/07/2022 | 19:14

Γκολ και φύγαμε για τελικό! Όταν ο Δέλλας «άφησε ξερούς» τους Τσέχους στο Euro 2004

01/07/2022 | 19:09

ΣΥΡΙΖΑ: Να απομακρυνθεί ο εθνικός ψεύτης Οικονόμου – Σκληρή απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

01/07/2022 | 18:51

Γιώτα Ιωαννίδου: Η σύντροφος του Snik δημοσίευσε την πρώτη τους κοινή φωτογραφία!

01/07/2022 | 18:34

Αποκαταστάθηκε από τον Δήμο Αθηναίων το μνημείο των θυμάτων της Marfin μετά τον πρόσφατο βανδαλισμό του

01/07/2022 | 18:29

Πέτρος Φιλιππίδης: Αποφυλακίζεται με όρους – Ξέσπασε σε κλάματα η σύζυγός του

01/07/2022 | 18:23

Νέο κατάστημα Κωτσόβολος «Οutlet» στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, με κορυφαία προϊόντα με εγγύηση, έως και 70% φθηνότερα

01/07/2022 | 18:22

«Ήρθα για σένα στην Ελλάδα»: Η Καλομοίρα «μπούκαρε» στην εκπομπή του Μουτσινά- Η επική αντίδρασή του

01/07/2022 | 18:18

Κρήτη – Αστερούσια Όρη: Γιατί χάνεις που δεν έχει πάει και γιατί πρέπει να πας!

01/07/2022 | 18:14

Η Μακρυπούλια και ο φημολογούμενος σύντροφός της έκαναν «ντου» στο «Καλό Μεσημεράκι»- Ο Μουτσινάς τα «έχασε»

01/07/2022 | 17:57

Μεγαλώνοντας με Υγεία με σύμμαχο την NUTRAMINS
Νέο κατάστημα Κωτσόβολος «Οutlet» στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, με κορυφαία προϊόντα με εγγύηση, έως και 70% φθηνότερα
Motor Oil: Συμφωνία για την πώληση του 50% του Alpha- Στα 40,5 εκατ. ευρώ το τίμημα
Η Κωτσόβολος στην τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού «MITEF Greece Startup Competition 2022»
COSMOTE: Λύση «έξυπνης» διαχείρισης απορριμμάτων με τεχνολογία ΝΒ-ΙοΤ στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
ΕΡΓΟΣΕ: Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, ασφαλούς και περιβαλλοντικά φιλικού σιδηροδρομικού δικτύου
Start4Health: Η πεντάδα των startup που θέλουν να χαράξουν το μέλλον της ψηφιακής υγείας μέσα από το πρόγραμμα του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer