Αθήνα

 

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

photo 22 09 23 09 46 431695374819 2 1
Κώστας Πολυχρονόπουλος: Έκανε 300 πονταρίσματα την ημέρα σε τυχερά παιχνίδια

BUSINESS

H Bayer Ελλάς και η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (NBG) στηρίζουν την καινοτόμο επιχειρηματικότητα

H Bayer Ελλάς, πιστή στο όραμα «Υγεία και Τροφή για Όλους», επενδύει σταθερά στην καινοτομία, τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας της και κινητήρια δύναμη στην προσπάθεια να διαμορφώσει το μέλλον, δημιουργώντας παγκόσμιες λύσεις για την υγεία και τη διατροφή.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος για το πρόγραμμα «NBG Business Seeds», που στηρίζει την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, αναδεικνύει πρωτοποριακές ιδέες και έργα, καθοδηγεί ομάδες αλλά και παρέχει υποδομές, δικτύωση και χρηματοδότηση.

Κάθε χρόνο, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, υλοποιούνται, μεταξύ άλλων, εκδηλώσεις, φόρουμ δικτύωσης και εργαστήρια με στόχο την προώθηση της καινοτομίας,
την ανάδειξη ομάδων με καινοτόμες προτάσεις και τη στοχευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα των ομάδων αυτών και την προετοιμασία τους για συμμετοχή των προγραμμάτων επιτάχυνσης των εταίρων.

Συγκεκριμένα, μετά από τις δράσεις που οργανώθηκαν σε κεντρικές πόλεις της Ελλάδας, η Bayer Ελλάς συμμετείχε ενεργά και στη διοργάνωση του πρώτου δια ζώσης φόρουμ με τίτλο: «Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν», στις 27 & 28 Μαΐου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ παρουσιάστηκαν οι δράσεις Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων, αναλύθηκαν οι ρόλοι που έχουν οι θεσμικοί φορείς αλλά και οι επιχειρήσεις στον χώρο της οικονομίας, ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις μέσα από συζητήσεις και δημιουργικά workshops, ενώ στελέχη της Βayer Eλλάς όπως ο Andreas Pollner, ο Αντρέας Κυριαζής και η Σόνια Μουσαβερέ ανέπτυξαν τη συμβολή της Bayer στο ελληνικό οικοσύστημα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε το διεθνές πρόγραμμα G4A που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Bayer. Πρόκειται για πρόγραμμα που εκπονείται από μία ομάδα ειδικών της Bayer στη ψηφιακή υγεία που αναπτύσσουν συνεργασίες και πραγματοποιούν επενδύσεις με σκοπό να αναβαθμιστούν οι εταιρείες ψηφιακής υγείας, να δημιουργηθεί θετικό αντίκτυπο και να αλλάξει έτσι η κλινική πρακτική, προς όφελος της εμπειρίας των ασθενών.

Ο απώτερος στόχος της ομάδας είναι να πραγματώσει το όραμα «Υγεία για Όλους» μέσω της ψηφιακής υγείας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου γίνονται συνεργασίες με start-up επιχειρήσεις, εταιρείες τεχνολογίας, κρατικές υπηρεσίες, επενδυτές και στρατηγικούς εταίρους για να προσφέρουν επενδύσεις εκκίνησης στο αρχικό στάδιο, καθώς και εμπορικές συνεργασίες και επενδύσεις σε επόμενο στάδιο.

Επιπλέον, αναλύθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της Bayer, το πρόγραμμα Level-up για νεοφυείς επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποστήριξης και συμβουλευτικής νεοφυών επιχειρήσεων, διαφορετικής ωριμότητας, με κύριο στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης.

Ο σχεδιασμός του Level-up στοχεύει να καλύψει όλο το εύρος των αναγκών μιας νεοσύστατης επιχείρησης, παρέχοντας στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε:

  •  Mentoring από εξειδικευμένα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, με εμπειρία στο χώρο της Υγείας και της Γεωργίας.
  •  Συμβουλευτική από στελέχη της εταιρείας, ώστε η start-up επιχείρηση να αποκτήσει επιπλέον εφόδια αν συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνιστικά προγράμματα της Bayer (όπως το G4A) και να μπορεί να αποτελεί υποψήφιο συνεργάτη της εταιρείας τοπικά ή σε περιφερειακό επίπεδο.
  •  Σεμινάρια και ανοικτές συζητήσεις πάνω σε κομβικά ζητήματα που απασχολούν τις start-up επιχειρήσεις όπως: χρηματοδότηση και συνεργασίες, κατάλληλα επιχειρηματικά μοντέλα και business plan, στρατηγικές marketing, νομικό και λογιστικό πλαίσιο για start-up εταιρείες, επιστήμη και επιχειρηματικότητα.

Η Bayer Ελλάς αφουγκράζεται τις ανάγκες του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και είναι στο πλευρό των start-up επιχειρήσεων, προσφέροντας τους πολύτιμους πόρους της και την αδιαμφισβήτητη γνώση της στην καινοτομία στον τομέα της ψηφιακής υγείας. Έχοντας ολοκληρώσει τη σειρά των εκδηλώσεων σε συνεργασία με το NBG Business Seeds και άλλους διακεκριμένους εταίρους, η Bayer Ελλάς είχε τη χαρά να γνωρίσει, να ακούσει, να συζητήσει αλλά και να καθοδηγήσει start-up εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον ρόλο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στους τομείς της υγείας και της αγροδιατροφής.

«Πεποίθηση μας αποτελεί ότι η αποτελεσματική στήριξη της καινοτομία είναι ζήτημα συνεργιών και συμπράξεων. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε εδώ και δώδεκα χρόνια με περισσότερους από 50 φορείς, οργανισμούς και εταιρείες για την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Δρ. Αρσένης Σπύρος,

Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας NBG και συνεχίζει:

«Ένας από τους βασικούς και μακροχρόνιους συνεργάτες μας είναι και η Bayer Ελλάς. Πέραν της διαθεσιμότητας και του επαγγελματισμού των στελεχών της εταιρείας, μας ενώνει το κέφι για διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις καθώς και για ενημέρωση και καθοδήγηση ομάδων και startups. Επιπλέον, η Bayer έχει μια σειρά από ολοκληρωμένα διεθνή προγράμματα στήριξης ερευνητικών και καινοτόμων ομάδων, τα οποία είναι συμπληρωματικά με ό,τι αντίστοιχο προσφέρουν οι υπόλοιποι συνεργάτες μας».

Ο Andreas Pollner, Μanaging Director & Senior Bayer Representative στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίσαμε για μία ακόμα χρονιά την επιτυχημένη συνεργασία μας με την Εθνική Τράπεζα και το NBG Business Seeds, ώστε να συμβάλουμε και εμείς με την τεχνογνωσία, την εμπειρία αλλά και τα προγράμματα που έχουμε δημιουργήσει, στην ανάπτυξη των Ελληνικών start-ups, εντός αλλά και εκτός των συνόρων. Στην Bayer,
πιστεύουμε βαθύτατα στην αξία της συνεργασίας, ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση των  συνεχώς αυξανόμενων και ταχέως μεταβαλλόμενων προκλήσεων στην υγεία και τη διατροφή. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μαζί λύσεις που εξασφαλίζουν την ευημερία της ανθρωπότητας και του πλανήτη».

Ροή Ειδήσεων

moutafi2406

24/06/2024 | 21:30

Ελισάβετ Μουτάφη: “Ο Μάνος Νιφλής μου είπε: εμένα θα παντρευτείς και στα γενέθλιά μου μού έφερε το δαχτυλίδι”

24/06/2024 | 21:00

Μπαρντελά: Χαρακτηρίζει απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης τη Ρωσία, αν εκλεγεί δεν θα στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία – Αντίθετος στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

24/06/2024 | 20:50

Κλαρκ: «Γιατί δε δόθηκε το πέναλτι; Θα μπορούσα να μιλήσω αλλά μου αρέσουν τα λεφτά μου»
mpimpilas246a

24/06/2024 | 20:40

Κόλαφος ο Σπύρος Μπιμπίλας για τη Σοφία Βογιατζάκη: «Πληρώνεται καλά! Έχει έρθει να δει πώς διάολε πληρώνονται αυτοί οι έρμοι ηθοποιοί που δεν παίρνουν φράγκο;»

24/06/2024 | 20:30

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα μοιράστηκε μαζί μου ο Γιώργος Ηλιάδης για την Αλίκη Βουγιουκλάκη»

24/06/2024 | 20:20

Βουλγαρία: Παραδόθηκε στις αρχές ο διεθνώς καταζητούμενος λαθρέμπορος ναρκωτικών «Μπρέντο»
ap24138665954790

24/06/2024 | 20:10

Από τον καύσωνα στις βροχές: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Πώς εξηγούνται οι εναλλαγές της θερμοκρασίας

24/06/2024 | 20:00

Αρχαίος πάπυρος αποκαλύπτει «θαύμα» που πραγματοποίησε ο Ιησούς σε ηλικία 5 ετών

24/06/2024 | 19:50

Γκριγκόνις: «Ο Παναθηναϊκός θα είναι υπερομάδα, θα είμαστε ξανά στην κορυφή»
stefanoudakis246

24/06/2024 | 19:40

Σπύρος Στεφανουδάκης και Γιάννης Τράκας παντρεύτηκαν με κουμπάρο – μάρτυρα τον Γρηγόρη Αρναούτογλου

24/06/2024 | 19:30

Λίαμ Γκάλαχερ: Τι είπε ο τραγουδιστής για το σενάριο επανασύνδεσης των Oasis

24/06/2024 | 19:20

Χαβάη: Nεκρός από επίθεση καρχαρία ηθοποιός που συμμετείχε στην ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής»
viasmos12.jpg

24/06/2024 | 19:10

Κρήτη: Βρετανίδα τουρίστρια κατήγγειλε τον βιασμό της από έναν 24χρονο

24/06/2024 | 19:05

Αιφνιδιαστικός έλεγχος αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές

24/06/2024 | 19:00

Τι είναι οι σφαίρες Dyson;
220526162544 gek terna 1 3
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έκλεισε το deal των €3,2 δισ. για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με τη Masdar – Στα €20 ανά μετοχή
screenshot 15
Motor Oil: Εξαγόρασε την Ηλέκτωρ
screenshot 18
Μεταφορές και Μετακομίσεις – Αποφυγή συνηθισμένων λαθών
efood youth cup (1)
efood: Με όχημα τους Unstoppables, στηρίζει μικρούς αθλητές να κατακτήσουν τα όνειρά τους
a7d4c668ef2e42bc94ec53101737a2a0
Η ΗΛΕΚΤΩΡ στην κορυφαία έκθεση IFAT Munich 2024
thecaller kimbo themart
Ο καφές KIMBO τώρα και στα καταστήματα The Mart