Αθήνα

27 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορονοϊός: Ανοιχτό το να υπάρξει lockdown στη νυχτερινή διασκέδαση

BUSINESS

Κύμα ανανέωσης στον Λιμένα Ηρακλείου

Το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου ολοκλήρωσε και τυπικά τον Ανοικτό Διεθνή Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου παραλαβής στερεών αποβλήτων πλοίων. Mάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, υπεγράφη η σχετική σύμβαση και εγκαταστάθηκε άμεσα η μειοδότρια του διαγωνισμού, Ένωση Εταιρειών Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ – Άρση ΑΕ.

Δείτε επίσης

Παπανδρέου για Αντετοκούνμπο: Με τον Γιάννη γιορτάζει μία Ελλάδα κατά των αποκλεισμών και κατά των διακρίσεων
Κόντρα Στάθη και Βαρουφάκη για την ελληνική υπηκοότητα της Κούνεβα

Η νέα σύμβαση φέρνει μείωση ύψους 51% στις τιμές παραλαβής των στερεών αποβλήτων πλοίων με τη Διοίκηση του Λιμένα και τους φορείς της ναυτιλίας να εκτιμούν ότι, η εν λόγω μείωση των τιμών θα επιφέρει σημαντική αύξηση στους κατάπλους και στην παροχή των υπηρεσιών, καθότι ο Λιμένας Ηρακλείου καθίσταται πλέον ανταγωνιστικότερος έναντι άλλων ελληνικών λιμένων.

Ο διαγωνισμός του ΟΛΗ για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων πλοίων ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017 και χρειάστηκαν περισσότερα από 2 χρόνια για την ολοκλήρωσή του, καθώς, στο μεταξύ εκδικάστηκαν έξι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ που κατατέθηκαν από τον απερχόμενο ανάδοχο και τελικώς απερρίφθησαν, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα των δημόσιων διαγωνισμών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δύο αποφάσεις του ΣτΕ, έκριναν ως σύννομη και κανονική την έκπτωση του 51% που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της δυοπωλιακήςαγοράς αποβλήτων πλοίων στην Ελλάδα, δημιουργώντας προσδοκίες στη ναυτιλιακή κοινότητα για ανάπτυξη διαλιμενικού ανταγωνισμού, σήμερα που πέραν των δημοσίου συμφέροντος λιμένες έχουμε και δύο ιδιωτικών συμφερόντων Οργανισμούς.

Η PotPan δίπλα στο Μερόπειο Ίδρυμα
Κοροναϊός: 50 υπερσύγχρονες ΜΕΘ δωρίζει η καπνοβιομηχανία «Καρέλια» στη μάχη κατά του ιού
Σκλαβενίτης- Κοροναϊός: Μοιράζει μπόνους 5 εκατ. ευρώ στους 25.000 εργαζόμενους για την υπερπροσπάθεια
Πέθανε ο Δήμος Βερούκας, ο πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Bazaar
Παραιτήθηκε από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος
Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος: Η φυλή των… oops επιστρέφει!