Αθήνα

 

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 11
Μαρίνα Ντοντέρο: Η αδελφική φίλη της Χριστίνας Ωνάση εξομολογείται – «Αφότου πέθανε, δεν ξαναείδα την Αθηνά»

BUSINESS

Με 400 εργαζόμενους και ισχυρή στήριξη του ΑΕΠ, το CenterforDigitalInnovation (CDI) της Pfizer αλλάζει τα δεδομένα για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα

Έχοντας κατακτήσει το ορόσημο των 400 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελούσε έναν από τους βασικούς στόχους που είχε θέσει η διοίκησή του, και συνεισφέροντας σημαντικά τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer επιβεβαιώνει ότι ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά εργασίας και στο πεδίο της ψηφιακής καινοτομίας, έχοντας πλέον εισέλθει στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του στην Ελλάδα.

Oι θέσεις εργασίας είναι υψηλής εξειδίκευσης και οι 400 εργαζόμενοι απασχολούνται σε διεθνή έργα βιομηχανικής έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η οποία εκτιμά τη συνεισφορά του CDI στην οικονομία και την αγορά εργασίας για την περίοδο 2020-2030, το Κέντρο έχει καταλυτική συμβολή τόσο στην απασχόληση όσο και στην ενίσχυση του ΑΕΠ.

Αναλυτικά, η έρευνα εκτιμά ότι η λειτουργία του CDI θα υποστηρίξει συνολικά, για την περίοδο 2020-2030, 8.100 ετήσιες θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας.

Η άμεση συμβολή της δραστηριότητας του Κέντρου στην απασχόληση για το ίδιο διάστημα εκτιμάται από την έρευνα σε 3.600 ετήσιες θέσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε 1 θέση στο CDI υποστηρίζει 2,3 θέσεις στο σύνολο της ελληνικής αγοράς εργασίας.

Ανάλογα σημαντική είναι και η συνολική συμβολή του CDI στο ΑΕΠ της χώρας, η οποία για το συγκεκριμένο διάστημα εκτιμάται στα 486 εκατ. ευρώ. Στα 169 εκατ. ευρώ εκτιμάται η συνεισφορά του Κέντρου σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, κάθε ένα ευρώ προστιθέμενης αξίας από τη λειτουργία του CDI συνεισφέρει δύο ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας.

Ειδικότερα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης, έδρας του Κέντρου, η έρευνα υπολογίζει ότι ο συνολικός αντίκτυπος από τη λειτουργία του την περίοδο 2020-2030 θα φτάσει στα 447 εκατ. ευρώ.

Ο finance partner του CDI Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε:

«Πέρα από το να αναπτύσσουμε καινοτόμες ανακαλύψεις που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών, η δουλειά που κάνουμε στο CDI, εδώ στη Θεσσαλονίκη, συμβάλλει και στην εθνική και την τοπική οικονομία με πολλούς τρόπους: μεταξύ άλλων, δημιουργούμε ευκαιρίες απασχόλησης με πολλές, ποιοτικές θέσεις εργασίας και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος συνεργασιών υψηλού επιστημονικού δυναμικού. Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό και στα ταλέντα της πόλης και της χώρας και αισθανόμαστε ικανοποίηση που αυτή η επένδυση αποδίδει κοινωνικό και εθνικό μέρισμα για τους Έλληνες».

Ροή Ειδήσεων

6513749 1 1200x700

28/03/2025 | 13:58

Νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις: Από 13% έως 20% οι αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές των στελεχών

28/03/2025 | 13:51

Θεσσαλονίκη: «Δεν ήπια για να σκοτώσω» λέει ο 60χρονος που προκάλεσε το τροχαίο με θύμα την 50χρονη – Ξανά φρουρούμενος στο νοσοκομείο

28/03/2025 | 13:34

Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων στη μονάδα της ΔΕΗ στη Μελίτη Φλώρινας
gsee logotupo 1021x580 1

28/03/2025 | 13:19

ΓΣΕΕ: Περί όνου σκιάς οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό, μόνη «θεραπεία» για αξιοπρεπείς αποδοχές οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις

28/03/2025 | 13:14

Λάκης Λαζόπουλος: Παραιτήθηκε από την αστική αξίωση στην υπόθεση με τον Αλέξη Κούγια

28/03/2025 | 12:50

Εξερράγη η Φαίη Σκορδά μετά τα σχόλια του Ανδρέα Μικρούτσικου: «Είσαι εγωιστής, δημόσια δεν μπορείς να λες τέτοια πράγματα»
screenshot 18

28/03/2025 | 12:36

Άδωνις Γεωργιάδης: Προχωράμε με μεγάλη ταχύτητα τα μητρώα σπανίων παθήσεων

28/03/2025 | 12:05

Πορτοσάλτε για την επίθεση από Κωνσταντοπούλου: Τέτοια δολοφονία χαρακτήρα έχω υποστεί από Χρυσαυγίτες – Έχει μάρκετινγκ το μίσος

28/03/2025 | 11:51

Γιώργος Καρκάς – Ξεσπά ο πατέρας του εναντίον του Σπύρου Μπιμπίλα: «Έχει εμμονή, δεν άφηνε τον γιο μου σε χλωρό κλαρί»
tempi dystixima 3 1

28/03/2025 | 11:26

Πραγματογνωμοσύνη για τη μεταφορά παράνομου εύφλεκτου υλικού στα Τέμπη: Δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία, είναι απίθανο, μόνο θεωρητικά δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς – Τη ζήτησε η οικογένεια Πλακιά

28/03/2025 | 11:01

Σεισμός στη Μιανμάρ: Τουλάχιστον 15 νεκροί ανάμεσά τους και παιδιά από την κατάρρευση τεμένους – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μπανγκόκ

28/03/2025 | 10:41

Φωτεινή Ντεμίρη για τον χωρισμό από τον Χάρη Γρηγορόπουλο: «Οι άνθρωποι χωρίζουν για πάρα πολλούς λόγους, ευχάριστους»
210207194100 screenshot 2 5

28/03/2025 | 10:35

Βάνα Μπάρμπα για Απόστολο Γκλέτσο: Του είχαν ανοίξει τη μύτη και εμένα με έκρυβαν στα ψυγεία

28/03/2025 | 10:27

Χατζηβασιλείου: Ψήφος εμπιστοσύνης το ενδιαφέρον ενεργειακών κολοσσών – Δεν υπάρχουν σκέψεις για ελληνικά στρατεύματα στην Ουκρανία

28/03/2025 | 10:23

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Οι φωτογραφίες με τη Χάρις Αλεξίου – «Κάποιοι άνθρωποι είναι όμορφοι μέσα κι έξω»
unnamed (7)
Η ERGO Ασφαλιστική Μέγας Χορηγός του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2025
luggage drop
9+1 Λόγοι που το Κουκάκι είναι η Καλύτερη Επιλογή για Luggage Storage in Athens
3 ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΝΔΗΚ
Γενική Συνέλευση της ΕΝΔΗΚ
screenshot 46
Νέες τεχνολογίες στο ελληνικό στοίχημα και οι ζωντανές ενημερώσεις που διαμορφώνουν τις επιλογές των φιλάθλων
robin key visual (1)
Νέο σύστημα πληρωμών στο Salesforce από τη Robin Consulting
screenshot 20
Alter Ego Media: Γνωστοποίηση διορισμού Ειδικού Διαπραγματευτή