Αθήνα

 

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Προαστιακός: Στραβωμένες ράγες στο δρομολόγιο Πάτρα – Ρίο – Εκκενώθηκε τρένο
pap

BUSINESS

Παπαστράτος: Απολογισμός του 1ου ολοκληρωμένου προγράμματος αναδάσωσης στην Αττική, 1 χρόνο μετά την έναρξή του

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του 1ου ολοκληρωμένου προγράμματος Αναδάσωσης που ξεκίνησε στην Ελλάδα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, η Παπαστράτος επέστρεψε στον Άγιο Στέφανο και πραγματοποίησε τον πρώτο δημόσιο απολογισμό.

Δείτε επίσης

Παπαστράτος και Stevia Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους- Φέρνουν την καλλιέργεια στέβιας αντί του καπνού

Στην περιοχή βρέθηκε ο κ. Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, ο οποίος, μαζί με στελέχη της εταιρείας, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα και τον Υφυπουργό κ. Αμυρά για την πορεία του προγράμματος.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της Παπαστράτος και περιλαμβάνει τη φύτευση 70.000 δέντρων, σε 1.000 στρέμματα πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής. Το έργο, ύψους 1 εκατ. ευρώ, θεωρείται αναγκαίο για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής γης, καθώς η Παπαστράτος εκτός από τη φύτευση των δέντρων έχει αναλάβει και την ολοκληρωμένη φροντίδα τους μέχρι το 2026.

Βασικό κριτήριο επιτυχίας του προγράμματος είναι το ποσοστό επιβίωσης των νέων δέντρων. Στόχος είναι τουλάχιστον το 75% των δέντρων που θα φυτευτούν να καταφέρουν να επιβιώσουν, ποσοστό υψηλό που απαιτεί επιστημονική καθοδήγηση, σταθερή παρακολούθηση και διαρκή φροντίδα των αναδασωμένων περιοχών.

Μέχρι σήμερα, στον Άγιο Στέφανο, τη μία από τις 2 περιοχές που είχαν επιλεχθεί αρχικά, έχουν φυτευτεί 5.000 δέντρα, ενώ 30.000 ακόμη θα δώσουν πνοή στο δάσος της περιοχής, έως την ολοκλήρωση της φυτευτικής περιόδου, στα τέλη Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου, οι εργασίες της Παπαστράτος ήταν διαρκείς και, εκτός από τη φύτευση, αφορούσαν τον καθαρισμό καμένων εκτάσεων, καθώς και τη φροντίδα των νέων δέντρων.

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, τη δεύτερη επιλεγμένη περιοχή, η φύση επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη: ξεκίνησε η φυσική αναγέννηση του καμένου δάσους. Για τον λόγο αυτό η επιστημονική ομάδα του έργου επέλεξε νέα έκταση 500 στρεμμάτων στην Πεντέλη, η οποία έχει δοκιμαστεί σκληρά από πυρκαγιές. Οι εν λόγω δράσεις βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης και η φύτευση των δέντρων θα ξεκινήσει εντός του 2023.

30

O Διευθυντής έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Sympraxis Team, κ. Θάνος Μπελαλίδης, ο Δήμαρχος Διονύσου, κ. Γιάννης Καλαφατέλης, ο Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, κ. Ιάκωβος Καργαρώτος, ο Γενικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Αραβώσης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Βιωσιμότητας, κα. Μαρία Δημοπούλου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, η Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας της Παπαστράτος, κα. Λένα Πλαΐτη, ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευάγγελος Γκουντούφας, ο Διευθυντής Βιωσιμότητας της Παπαστράτος, Γιώργος Κωσταρέλης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Τσιλίκουνας

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης δήλωσε με αφορμή τον πρώτο απολογισμό: «Πριν από έναν χρόνο ξεκινήσαμε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, αναλαμβάνοντας παράλληλα τη δέσμευση να δίνουμε λόγο, δημόσια και με διαφάνεια, για την πορεία του προγράμματος. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, οι εργασίες προχωρούν με ταχύτητα και επιτυχία. Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο να βλέπεις ένα τοπίο, που έμοιαζε βγαλμένο από την κόλαση να ξαναγεννιέται. Είναι ταυτόχρονα και μια υπενθύμιση πως το μέλλον δεν το καθορίζει η τύχη αλλά οι πράξεις μας».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Βρεθήκαμε σήμερα με τον Γιώργο Αμυρά και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ στον Άγιο Στέφανο, όπου η εταιρεία Παπαστράτος προχωρά στην αναδάσωση 500 στρεμμάτων σε εδάφη που έχουν πληγεί από πυρκαγιές. Toυς ευχαριστούμε που με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας στηρίζουν τον θεσμό του «Αναδόχου Αποκατάστασης και Αναδάσωσης», που πρώτη η Κυβέρνησή μας δημιούργησε. Συμμαχούμε για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και τη μεγιστοποίηση της ανθεκτικότητάς του απέναντι στην κλιματική κρίση».

31

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευάγγελος Γκουντούφας, ο Γενικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Αραβώσης και ο Διευθυντής έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Sympraxis Team, κ. Θάνος Μπελαλίδης.

Ροή Ειδήσεων

01/04/2023 | 17:06

Φθιώτιδα: Τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγες ώρες σε 4 διαφορετικά σημεία- Σηκώθηκαν εναέρια Μέσα

01/04/2023 | 16:54

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης ανέβηκε στο δέντρο! «Περνάω δύσκολη περίοδο-Τα όπλα μου για τον φόβο η προσευχή μου και οι φωνές των προγόνων μου»

01/04/2023 | 16:31

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η ατάκα «αυτοί είστε», η οικογένειά του και η… καθηγήτρια Γαλλικών!

01/04/2023 | 16:17

Παιδεία: Πηγή Δημιουργίας και Προόδου

01/04/2023 | 16:07

Δημοσκόπηση Marc: Αυξήθηκε στις 5,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 9,7% το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες στην πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό

01/04/2023 | 15:30

Πρωταπριλιά: Αναστάτωση με την ανάρτηση του Τσελέντη για το ηφαίστειο της Σαντορίνης

01/04/2023 | 15:18

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 15χρονο που κατηγορείται για βιασμό 12χρονου

01/04/2023 | 14:59

Κωστής Σαββιδάκης: «Θα έπρεπε οι γυναίκες να μην είναι τόσο δυναμικές απέναντι στους άντρες»

01/04/2023 | 14:47

Ο Δημητρίου μιλά πρώτη φορά για το διαζύγιό του από την Ζουγανέλη: Έπεσα και εγώ στον κανόνα- Γίνεται να ξε-ερωτευτείς

01/04/2023 | 14:33

Χρύσλα Γεωργακοπούλου για Νίκο Μουτσινά: «Φριχτοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν κακά σχόλια, δεν είναι οι εκπομπές»

01/04/2023 | 14:09

Συναγερμός για πυροβολισμούς στο Μαρκόπουλο: Τραυματίστηκε 27χρονος από τα πυρά

01/04/2023 | 13:52

Η πληρωμένη απάντηση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου σε γυναίκα που χαρακτήρισε «παρείσακτο» το παιδί της
athanasiou

01/04/2023 | 13:36

Μάριος Αθανασίου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα δικά μου οράματα»

01/04/2023 | 13:15

Αλέξης Τσίπρας από Αγία Παρασκευή: Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία

01/04/2023 | 13:02

Ποιος Μπισμπίκης; Ο Αλέξης Κούγιας χόρεψε επικό ζεϊμπέκικο στον Νίκο Μακρόπουλο
vafles ikea 2903
Η καρδιά της ΙΚΕΑ χτυπάει για βάφλες
230328140119
efood: Με σταθερά διευρυμένο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το 2022
230323145225
Α. Παπαγεωργίου (ΕΧΕ): Έρχονται νέες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου
fotojet (46)
Μια βραδιά γεμάτη μοναδικές γεύσεις και ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό ΔΟΥΜΠΙΑ στο Βαρούλκο Seaside
Ακυρώσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air την Πέμπτη λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
elliniko3 1403
LAMDA Development: Το σχέδιο για την πολιτιστική διαδρομή του Ελληνικού- περίπατος μήκους 12 χιλιομέτρων- εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού