
BUSINESS
Η METLEN Energy & Metals ανακοίνωσε ότι προσκαλεί νέες και νέους αποφοίτους πολυτεχνικών σχολών στο 8ο κύκλο του προγράμματος Μηχανικοί στη Πράξη – ένα πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής εργασίας που αποτελεί πλέον θεσμό, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες για απόκτηση πρακτικής εμπειρίας σε πραγματικές συνθήκες απασχόλησης.
Οι Μηχανικοί στη Πράξη ξεκίνησαν το 2014 και αμέσως έγιναν σημείο αναφοράς. Οι συμμετέχοντες τονίζουν πως είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες μέσω της συμμετοχής τους σε πραγματικά έργα στους τομείς της ενέργειας, της μεταλλουργίας, αλλά και των υποδομών.
Κατερίνα Καρανδινού: Project Coordinator/Grid & Digital Solutions
«Μέσα από ευκαιρίες εναλλασσόμενων θέσεων, απέκτησα πολύτιμη εμπειρία σε διάφορες πτυχές της επιχείρησης, βοηθώντας με να προσδιορίσω την ιδανική επαγγελματική μου πορεία. Επιπλέον, βελτίωσα τις δεξιότητές μου στην αυτοδιαχείριση και τη συνεργασία μέσα από πρακτική εμπειρία, η οποία έχει συμβάλει καθοριστικά στην επαγγελματική μου εξέλιξη.»
Μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια, εξατομικευμένη εκπαίδευση και πρακτική εμπειρία σε διάφορα projects, ανέπτυξαν δεξιότητες όπως χρηματοοικονομική ανάλυση, διαχείριση κόστους, μοντελοποίηση πληροφοριών κτιρίων (BIM), καθώς και επίλυση προβλημάτων σε απαιτητικά περιβάλλοντα.
Το πρόγραμμα συνέβαλε σημαντικά στην επαγγελματική και προσωπική τους εξέλιξη, χτίζοντας παράλληλα την αυτοπεποίθηση και την προοπτική τους για το μέλλον.
Γιάννης Μπλέτσης: BIM Engineer/METKA ATE
«Ανάμεσα στις πολλές πολύτιμες εμπειρίες κατά τη διάρκεια του προγράμματος για απόφοιτους, οι εκπαιδευτικές συνεδρίες ένας-προς-έναν ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς επιτάχυναν σημαντικά την καμπύλη μάθησής μου και εμβάθυναν την εξειδίκευσή μου.
Επιπλέον, τα πολυάριθμα σεμινάρια στα οποία συμμετείχαμε παρείχαν πλούτο γνώσεων, ενισχύοντας περαιτέρω την κατανόησή μου για τον κλάδο.»
Τι προσφέρει το πρόγραμμα:
- Έμμισθη πρακτική απασχόληση, διάρκειας ενός έτους, σε μία κορυφαία εταιρεία με διεθνές προφίλ
- Συμμετοχή σε έργα με παγκόσμιο αντίκτυπο
- Εμπειρία σε πρωτοποριακά projects που αλλάζουν το μέλλον της ενέργειας και της βιομηχανίας
- Απόκτηση και ενίσχυση δεξιοτήτων σε πραγματικές συνθήκες και συνεχή καθοδήγηση από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
- Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρόσφατους πτυχιούχους Μηχανικούς με μέγιστη εργασιακή εμπειρία 2 ετών. Επιπλέον προϋποθέσεις αποτελούν:
- Ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο ως μηχανικός (Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Πολιτικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Τεχνολογία Πληροφοριών ή συναφείς τομείς)
- Δυνατότητα μετεγκατάστασης σε περιοχές της Ελλάδας, όπου δραστηριοποιείται η METLEN: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άγιος Νικόλαος Βοιωτίας, Κόρινθος (βιομηχανικές εγκαταστάσεις της METLEN)
- Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, για τους άνδρες υποψήφιους
- Άριστη γνώση τόσο της Ελληνικής όσο και της Αγγλικής Γλώσσας
Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή αιτήσεων από 16 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου, μπορείτε να επισκεφθείτε το σύνδεσμο: metlengroup.com/el/oi-anthrwpoi-mas/mixanikoi-sti-praksi/
Ροή Ειδήσεων
23/06/2025 | 20:50
Ζάκυνθος: Δύο συλλήψεις για διακεκριμένη κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
23/06/2025 | 20:40
Π. Μαρινάκης: Δεν γίνεται το ΠΑΣΟΚ να ισοπεδώνει όσα έχει κάνει η κυβερνηση τα τελευταία χρόνια

23/06/2025 | 20:30
Τρύφωνας Σαμαράς: «Συμπαθώ πολύ τη Βίκυ Καγιά, αλλά όλοι λένε ότι είχαν κακή συνεργασία μαζί της»
23/06/2025 | 20:26
Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι την Παρασκευή και μελτέμια στο Αιγαίο – Αναλυτική πρόγνωση
23/06/2025 | 20:24
Χατζηβασιλείου: Το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά – η αποκλιμάκωση απαιτεί διάλογο και αυτοσυγκράτηση

23/06/2025 | 20:18
Διεθνής καταδίκη για το αιματοκύλισμα στη Δαμασκό – Ανησυχία για τους ορθόδοξους της Συρίας
23/06/2025 | 20:18
Ολοκληρώνεται ένα τεράστιο deal: H Liberty Media μετά την F1 αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα και του MotoGP
23/06/2025 | 20:18
Σοκαριστικό εύρημα στη Γαύδο – Τουρίστες βρήκαν πτώμα σε αποσύνθεση δίπλα στο κύμα

23/06/2025 | 20:18
Εκρήξεις στη Ντόχα – «To Ιράν εκτόξευσε έξι πυραύλους προς τις βάσεις των ΗΠΑ στο Κατάρ»
23/06/2025 | 20:10
Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα – Eγκύκλιος από το Υπουργείο Υγείας

23/06/2025 | 19:50
Κικίλιας: «Η ασφάλεια στα λιμάνια είναι προτεραιότητα» – Οι ελεγχοι στα πλοία της ακτοπλοϊας θα εντατικοποιηθούν

22/06/2025 | 10:00
Ξεσπά ο Χρήστος Μενιδιάτης για τη Γλυκερία: «Με ποια λογική μπερδεύουμε τη μουσική με την πολιτική;»
22/06/2025 | 10:47
Ρύθμιση ΥΠΕΝ: Η λύση για τη δόμηση σε μικρούς οικισμούς – Απαντήσεις σε 10 «καυτά» ερωτήματα

22/06/2025 | 13:00
Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Έχω κάνει ελάχιστα πράγματα, βρίσκομαι σε αναμονή των εξελίξεων»
22/06/2025 | 06:51
Διάγγελμα Τραμπ: Εξαλείψαμε πλήρως τους στόχους στο Ιράν – Για 40 χρόνια λένε «θάνατο στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ»
22/06/2025 | 10:50
Κατερίνα Λιόλιου: «Αν θέλω να βγω έξω με τον άνθρωπό μου, να του δώσω μια αγκαλιά κι ένα φιλί, πλέον δεν θα το σκεφτώ»
22/06/2025 | 13:40
Αυτόνομα θαλάσσια οχήματα φιλοδοξούν να αλλάξουν την επιστημονική έρευνα σε δύσκολα περιβάλλοντα, όπως του Κολούμπου στη Σαντορίνη
22/06/2025 | 23:40
Μετακίνηση B-2 στο Γκουάμ: Η κίνηση αντιπερισπασμού που προηγήθηκε του βομβαρδισμού των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων

22/06/2025 | 11:50
Φορντό, Νατάνζ και Ισφαχάν: Οι 3 βασικές ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις που δέχτηκαν επίθεση από τις ΗΠΑ – Τι σηματοδοτούν
Σχετικά Άρθρα

Ηλεκτρονικά Ζυγιστικά Μηχανήματα, Ζυγαριές Ελαιοτριβείων και Παλετοποίηση σε Επιχειρήσεις. Τομάσης Χαράλαμπος & Γεώργιος ΑΧΑΪΚΗ ΠΛΑΣΤΙΓΓΟΠΟΙΪΑ
