Αθήνα

11 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συγκλονίζει η Χριστίνα Βίδου: Η 13χρονη κόρη μου με ρώτησε «μαμά, θα πεθάνει ο μπαμπάς;»

BUSINESS

ResNovae: Η startup εταιρεία που πρωταγωνιστεί στο ESG

Ανακηρύχτηκε πρόσφατα νικήτρια στο διαγωνισμό ESG Innovation Challenge που διοργάνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB σε συνεργασία με το μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων «Elevate Greece», στη θεματική ενότητα ESG.

O λόγος για την startup εταιρεία ResNovae PC (Ρεσνόβε ΙΚΕ), μέλος του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece και δραστηριοποιείται στο investment consulting τα τελευταία 6 έτη. Τα στελέχη της είναι μηχανικοί ελληνικών πολυτεχνικών σχολών με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε τομείς του περιβάλλοντος και της οικονομίας.

Σήμερα η Ομάδα της ResNovae αποτελείται από τον Dr. Nικόλαο Κακογιάννη, απόφοιτο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακά διπλώματα στο τομέα της οικονομίας, της νομικής και διδακτορική διατριβή στη θεωρία παιγνίων ενώ υπόλοιπη ομάδα αποτελείται από νέες και νέους απόφοιτους ελληνικών πολυτεχνείων και πανεπιστημιακών σχολών, στελέχη που επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση της εταιρείας να συμμετάσχουν σε αυτό το ελπιδοφόρο εγχείρημα.

ResNovae: Η startup εταιρεία που πρωταγωνιστεί στο ESG

Τι είναι το ESG

Tι είναι όμως το ESG; Το ESG, η αξιολόγηση δηλαδή μιας εταιρείας ή μιας επένδυσης με βάση Περιβαλλοντικά , Κοινωνικά και κριτήρια Διακυβέρνησης (Environmental – Social – Governance, ESG), διέπει οριζόντια όλες τις οικονομικές δραστηριότητες και ροή χρηματοδοτήσεων και κάθετα τη δομή και λειτουργία των Επιχειρήσεων – Οργανισμών ανεξαρτήτως μεγέθους.

Στόχος του αποτελεί η βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη των επιχειρήσεων με γνώμονα όχι μόνο την προστασία του περιβάλλοντος αλλά την υπεράσπιση των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, τη διαφάνεια και την ανταπόδοση στη κοινωνία για μια διαμοιρασμένη οικονομική ευμάρεια.

ResNovae: Η startup εταιρεία που πρωταγωνιστεί στο ESG

Το 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική έκθεση βιώσιμης χρηματοδότησης για την Ε.Ε. ανέφερε ότι υπάρχουν δύο επείγοντα ζητήματα:

1) Η βελτίωση της συμβολής της χρηματοδότησης στη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη μέσω της χρηματοδότησης των μακροπρόθεσμων αναγκών της κοινωνίας και

2) Η ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας με την ενσωμάτωση περιβαλλοντικών, κοινωνικών παραγόντων και παραγόντων διακυβέρνησης (Environmental – Social – Governance, ESG) στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.

Με γνώμονα αυτό το πλαίσιο η ResNovae PC αποφάσισε πριν 3 έτη να επενδύσει στο ESG, όταν ήταν άγνωστη λέξη ακόμα και σε εξειδικευμένα κοινά.

Το νέο καινοτόμο προϊόν

Το προϊόν που ανάπτυξε η εταιρεία είναι το ESGenius! ( www.esgenius.eu ), μία online πλατφόρμα ευφυούς, αδιάβλητης αξιολόγησης εταιρειών και οργανισμών κατά ESG ενώ μέσω εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης προτείνει αυτόματα κοστολογημένες λύσεις βελτίωσης του ESG Rating.

Η δομημένη μεθοδολογία και το σχετικό λογισμικό είναι βασισμένο σε μεθόδους Robotic Proccess Aytomation και τεχνητής νοημοσύνης στην ανάγνωση εγγράφων ώστε να τεκμαίρεται η αντικειμενικότητά του, να εξαλείφει το Greenwashing και να αποτελέσει προστιθέμενη αξία για την ελληνική χρηματοπιστωτική αγορά, πλήρως εναρμονισμένο με όλα τα διεθνώς αποδεκτά frameworks και standards.

Το ESGenius! πρωτοπορεί παρέχοντας έναν απλό, ρεαλιστικό, αυτοματοποιημένο και αδιάβλητο τρόπο αξιολόγησης των επιχειρήσεων σχετικά με τα κριτήρια ESG, καθώς αποκλείει τον ανθρώπινο παράγοντα από την επαλήθευση δεδομένων και την βαθμολόγηση ESG.

Τα στελέχη της ResNovae PC προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης επιδόσεων ESG για πελάτες που επιθυμούν μια λεπτομερή προσέγγιση, προσαρμοσμένη στον τρόπο λειτουργίας, την διάρθρωση και τις ανάγκες τους, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως κοστολογημένου Σχεδίου Δράσης (Action Plan), για την βελτίωση της απόδοσης ESG βασισμένο σε ανάλυση Κόστους – Οφέλους (Cost-Benefit Analysis – CBA).

H διάκριση και οι πελάτες της

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB), πρόσφατα βράβευσε το ESGenius! και την ResNovae PC, στα πλαίσια του διαγωνισμού καινοτομίας που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Elevate Greece, και προτίθεται να αξιοποιήσει την πλατφόρμα του ESGenius! για την αξιολόγηση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής απόδοσης των επιχειρήσεων που χρηματοδοτεί σύμφωνα με τα κριτήρια ESG. Παράλληλα προχώρησε σε συνεργασία με την ResNovae για αξιολόγηση χρηματοδοτήσεων και επιδοτήσεων μέσω ESG για πρώτη φορά στη χρηματοπιστωτική αγορά της Ελλάδος , εμπιστευόμενη μία Ελληνική Start Up νέων Ελλήνων Επιστημόνων.

ResNovae: Η startup εταιρεία που πρωταγωνιστεί στο ESG
ResNovae: Η startup εταιρεία που πρωταγωνιστεί στο ESG

Η ResNovae PC παρέχει υπηρεσίες συμβούλου σε θέματα που αφορούν την βιωσιμότητα και την βιώσιμη χρηματοδότηση, και εξειδικεύεται στους παρακάτω τομείς:

– Εκθέσεις βιωσιμότητας (Sustainability Reporting)

– Αξιολόγηση επιδόσεων ESG και εκθέσεις ESG (ESG Evaluation – ESG Reporting)

– Υπολογισμός Ανθρακικού Αποτυπώματος (Carbon Footprint Reporting) σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 14064, 14065, and 14066.

Η ResNovae PC έχει στο πελατολόγιο της σημαντικούς πελάτες που τους παρέχει τις άνωθι υπηρεσίες και ενδεικτικά αναφέρονται:

• Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

• Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ)

• Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

• Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΣΔΝΑ)

• Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)

• 30 Ιδιωτικές Εταιρείες

Τέλος για την ανάπτυξη της πλατφόρμας ESGenius! έχει υπογραφεί Επιστημονικό Σύμφωνο Συνεργασίας – MOU με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) ενώ σε άμεσα θα ανακοινωθεί μια Επιστημονική Γνωμοδοτική Πλατφόρμα της Πλατφόρμας με Καθηγητές Διεθνούς κύρους και αναγνώρισης.

Το ESG, η βιώσιμη λειτουργία της οικονομίας με σεβασμό στο Περιβάλλον, τον Άνθρωπο και τους Θεσμούς για τα στελέχη της ResNovae δεν αποτελεί ένα επαγγελματικό ακόμα στίβο, αλλά στάση ζωής που πρέπει να ενσωματωθεί στο DNA του διεθνούς επιχειρείν. Το ESGenius! φιλοδοξεί να αποτελέσει το “Genius” όχημα για την πραγματιστική, τεκμηριωμένη αλλά πάνω από όλα αντικειμενική διείσδυση του ESG στο χρηματοπιστωτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Ροή Ειδήσεων

21/01/2022 | 23:58

Καιρός 22/01: Η πρόγνωση για το Σάββατο

21/01/2022 | 23:47

Σοφοκλής Τραχανέλλης: Η φλεβική ανεπάρκεια «κόβει» ποιότητα ζωής

21/01/2022 | 23:34

Rapid Test: Που θα γίνουν αύριο οι δωρεάν έλεγχοι

21/01/2022 | 23:15

Αθηναΐς Νέγκα: «Τα πήρε» με την Ανθή Βούλγαρη για το… αστείο στην Παγώνη με τα κόλλυβα

21/01/2022 | 23:01

Φρίκη στο Τέξας: Υποχρέωνε την κόρη της να ζει με το πτώμα του συζύγου της

21/01/2022 | 22:58

Αλέξανδρος Κοψιάλης: Αδίκως μπλέχτηκε το όνομά μου με τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη

21/01/2022 | 22:42

Πανελλαδικές 2022: Από καλοκαίρι μόνο ένα μηχανογραφικό θα υποβάλουν οι υποψήφιοι

21/01/2022 | 22:37

Ο 37χρονος ιερέας «ψάρευε» τα θύματά του στο κατηχητικό – Εκβίαζε την ανήλικη πως θα διαρρεύσει προσωπικά βίντεο

21/01/2022 | 22:28

Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός 82-81: Ένα τρίποντο έκρινε τον αγώνα

21/01/2022 | 22:09

Εκλογή από τη βάση στον ΣΥΡΙΖΑ; Έπεσε και το τελευταίο οχυρό

21/01/2022 | 22:08

Γκίκας Μαγιορκίνης: “Ξορκίζει” τα lockdown και μιλάει για τα εμβόλια

21/01/2022 | 21:55

Σταύρος Μπαλάσκας: Επιστρέφει στην υπηρεσία μετά τα σχόλια για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και τη δολοφονία της Κάρολαιν

21/01/2022 | 21:54

Νεκρό βρέφος: Τα έχασαν οι γιατροί όταν είδαν τα εγκαύματα

21/01/2022 | 21:44

Παρασκευής: Αξιόπιστα όλα τα τεστ για την Όμικρον 2

21/01/2022 | 21:43

Σάκης Ρουβάς: Προχώρησε επενδύσεις και στα Τρίκαλα – Το γεύμα και οι… business (ΦΩΤΟ)
Ποιοι υπέβαλλαν προσφορες στο διαγωνισμό για τον ΕΥΣ
Τα Bread Factory κοντά στους κατοίκους των Γουβών Ευβοίας
Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στο 5ο Ecomobility Conference: Η ηλεκτροκίνηση είναι μονόδρομος για το μέλλον
Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο Play on Early Education, 27-30 Απριλίου, 2022 – Η Αθήνα ξανά στο επίκεντρο της παιδαγωγικής επιστήμης!
Η Bayer προσκαλεί ερευνητές από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμαTesting4Ag
ΚΕΑΝ: Προκήρυξη δύο θέσεων εργασίας