Η Gizelis Robotics και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό - TheCaller

Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Επικός Αντετοκούνμπο: Tραγουδάει Χαρά Βέρρα και… «θα κάνω ζημιές» (ΒΙΝΤΕΟ)

BUSINESS

Η Gizelis Robotics και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

Μία συμμαχία που ανοίγει νέους δρόμους στη μάχη ενάντια στις γενικές μολύνσεις και τον κορονοϊό ξεκίνησε με όχημα τη σύγχρονη ρομποτική τεχνολογία.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο κορυφαίος Όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συνεργάστηκε με την Gizelis Robotics στην δοκιμή των πιστοποιημένων και αυτόνομων «Made in Greece» RobotSafe ρομπότ απολύμανσης, που έχει αναπτύξει η ελληνική εταιρία συστημάτων αυτοματισμού και ρομποτικών εφαρμογών Gizelis Robotics. Σύμφωνα με το σχετικό προγραμματισμό, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών προχώρησε σε μελέτη και λειτουργία εγκατάστασης των ρομπότ εκνέφωσης της Gizelis σε χώρους παροχής ιατρικών υπηρεσιών και στα χειρουργεία, καθώς και ρομπότ τεχνολογίας UV-C σε δωμάτια και άλλους κλειστούς χώρους του νοσοκομείου.

Το RobotSafe είναι το κορυφαίο ρομπότ απολύμανσης με τεχνολογίες εκνέφωσης και UV-C για την εξουδετέρωση μικροβίων, ιών, βακτηρίων και Covid-19, που ανέπτυξε η ελληνική ομάδα της Gizelis Robotics. Το ρομπότ αυτό έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να παραμένουν λειτουργικές, με στόχο την αποτελεσματική απολύμανση των χώρων τόσο των εργαζομένων όσο και επισκεπτών. Σύμφωνα, με τις τεχνικές μετρήσεις και πιστοποίηση του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ αλλά και του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, το RobotSafe εξασφαλίζει αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του, διασφαλίζοντας ένα περιβάλλον υγιεινής και ασφαλούς λειτουργίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες.

 

Σημειώνεται ότι η προηγμένη τεχνολογία και το ενσωματωμένο λογισμικό που έχει εφαρμοστεί, δίνουν τη δυνατότητα στο robot να αναγνωρίζει τη διαδρομή του, να αποφεύγει τυχόν εμπόδια, να επανασχεδιάζει δυναμικά τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει και να εκνεφώνει στα σημεία που χρήζουν απολύμανσης και μάλιστα με έλεγχο και αποτελέσματα πριν και μετά την απολυμαντική εκνέφωση.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές και επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι που αφορούν στην αποτελεσματικότητα του ρομπότ, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την ασφάλεια των ασθενών, των συνοδών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, προχώρησε στην επέκταση της συμφωνίας με την Gizelis Robotics. Μετά λοιπόν το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το RobotSafe επισκέφθηκε την κλινική του Ιατρικού Περιστερίου παρέχοντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του στην κλινική, προσφέροντας έναν ακόμη βαθμό θωράκισης στα ήδη ασφαλή νοσοκομεία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, το ρομπότ θα επισκεφθεί, σύντομα, και τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Ομίλου.

Πέραν της συνένωσης δυνάμεων με στόχο την ανάπτυξη ελληνικής ρομποτικής τεχνολογίας, η συνεργασία έχει στρατηγικό χαρακτήρα καθώς οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιριών είναι μέλη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε). Στόχος της Ένωσης είναι η ανάπτυξη πλούτου και υπεραξίας στην Ελλάδα, με ενίσχυση της παραγωγής, της καινοτομίας

και της ανταγωνιστικότητας. Αυτό τον κοινό στόχο υπηρέτησε έμπρακτα η συνεργασία που ξεκίνησε μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και της Gizelis Robotics, η οποία θα έχει διάρκεια και συνέχεια, προς όφελος της Ελληνικής Παραγωγής, επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας. Ένα ακόμα εργαλείο, με αιχμή την ελληνική τεχνογνωσία και τεχνολογία «made in Greece», μπαίνει στην φαρέτρα της χώρας και των επιχειρήσεων στην μάχη κατά της Πανδημίας.

Ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Gizelils Robotics τονίζει: «Η συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στο RobotSafe αποτελεί μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην τεχνολογία μας. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τη Gizelis Robotics ότι ένας κορυφαίος όμιλος του κλάδου υγείας που λειτουργεί με τα υψηλότερα διεθνή στάνταρντ ποιότητας και ασφάλειας, αγκαλιάζει το RobotSafe. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρόκληση της πανδημίας, η ανάγκη να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις που δημιουργούνται για ένα ασφαλές από επιμολύνσεις εργασιακό περιβάλλον και η ασφαλής επιστροφή στην κανονικότητα, σήμερα και στο προσεχές μέλλον, δημιουργεί ευκαιρίες για συμπράξεις και συμμαχίες με όχημα την καινοτομία και την ρομποτική τεχνολογία».

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών σημείωσε: «Αποτελεί στόχο μας στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής που συνδέονται με τον χώρο της υγείας, και η ρομποτική τεχνολογία αποτελεί, πλέον, και στον τομέα του ‘disinfection’ απολύμανσης, ένα καίριο εργαλείο για την προαγωγή της υγείας και έναν ακόμα χρήσιμο σύμμαχο στην μάχη κατά της πανδημίας. Οι ρομποτικές λύσεις είναι το μέλλον, και πιστοί στο μότο μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά, στηρίζοντας τις τεχνολογίες του αύριο και συμβάλλοντας στην ανάπτυξή τους. Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά δε, να συνεργαζόμαστε με Ελληνικές επιχειρήσεις που μοιράζονται το ίδιο όραμα, και να στηρίζουμε το έργο ελληνικών μυαλών, επιστημόνων, μηχανικών και επιχειρηματιών, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στις ομάδες εργασίας, εκατέρωθεν, για το σημαντικό τους έργο και την επιτυχία τους.»

Δείτε εδώ το σχετικό video

GIZELIS ROBOTICS: Βιομηχανική & επιχειρηματική αριστεία ρομποτικής

Η Gizelis Robotics είναι η πιο σύγχρονη εταιρία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα. Παρέχει τόσο μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και αγορές του εξωτερικού.

www.grobotics.eu

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ιδρύθηκε το 1984 από το Δρ. Γ. Αποστολόπουλο. Σήμερα, 36 χρόνια μετά, ο Όμιλος διαθέτει 8 υπερσύγχρονα νοσοκομεία με χωρητικότητα 1.200 νοσηλευτικών κλινών και συνεργάζεται με περισσότερους από 2.800 άρτια καταρτισμένους κι εξειδικευμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζομένους, σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ενώ παράλληλα, διαθέτει 4 ιδιόκτητα διαγνωστικά κέντρα στη Ρουμανία, με την επωνυμία MEDSANA. Μέσω του στρατηγικού

πλάνου επενδύσεων έχει εξασφαλίσει καινοτόμο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπει στο ιατρικό του προσωπικό, να προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες σε πολλούς τομείς, όπως η ρομποτική χειρουργική, η καρδιοχειρουργική, η επεμβατική καρδιολογία, η ογκολογία, η νευρολογία, η νευροχειρουργική, η επεμβατική νευροακτινολογία, η γενική χειρουργική, η ουρολογία, η γυναικολογία, η ορθοπαιδική, η μικροχειρουργική, η πλαστική χειρουργική και η τεχνητή γονιμοποίηση (IVF).

Όλα τα νέα του Ομίλου στο website www.iatriko.gr και στα accounts του Ομίλου σε Facebook Instagram Linkedin YouTube

Ροή Ειδήσεων

24/07/2021 | 07:57

Φολέγανδρος: Aνακριτής για δολοφόνο Γαρυφαλλιάς – «Δεν διστάζει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή οικείου του με σκληρότητα»

24/07/2021 | 07:46

Καιρός σήμερα: Tοπικές μπόρες και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

23/07/2021 | 23:37

Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Πατέρας ενός βρέφους ο οδηγός της μηχανής – Μάνα και γιος τα άλλα δύο θύματα

23/07/2021 | 23:21

Γιάννης Μαντζουράνης: Ο «Εθνικάρας» νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κορονοϊό

23/07/2021 | 22:59

«Πήγε να βοηθήσει και μου τον έφεραν νεκρό» – Θρήνος στο τελευταίο «αντίο» στον 48χρονο Dj που πέθανε από ηλεκτροπληξία

23/07/2021 | 22:45

Κορονοϊός: 150% αύξηση νοσηλειών σε ένα μήνα στα νοσοκομεία της Κρήτης – 7 ακόμα νησιά στο μικροσκόπιο

23/07/2021 | 22:34

Πνιγμοί, η “πληγή” καλοκαιριού

23/07/2021 | 22:21

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

23/07/2021 | 21:58

Σοκαριστικό τροχαίο στην Καβάλα με τρεις νεκρούς – Προσοχή! Σκληρές εικόνες

23/07/2021 | 21:46

Μυρτώ της Πάρου – Συγκλονίζει η μητέρα της: «Κάποτε ευχόμουν να μην υπάρξει άλλη Μυρτώ»

23/07/2021 | 21:35

Σάλος με τις δηλώσεις της Λίτσας Πατέρα για την Καρολάιν: «Είχε χτυπημένη Αφροδίτη – Θα το πάθαινε σε όποια χώρα κι αν ήταν»

23/07/2021 | 20:50

Έγκλημα στη Φολέγανδρο – Κούγιας: «Ο δράστης είναι υγιέστατος – Σχεδίασε με ηρεμία τη δολοφονία»

23/07/2021 | 20:33

Μαρία Κορινθίου: Τι απαντά στα επίμαχα σχόλια για τη φωτογραφία δίπλα από την Παναγία

23/07/2021 | 20:23

Μείωση ενοικίου τον Ιούλιο: Αυτοί είναι οι ΚΑΔ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

23/07/2021 | 20:19

Φολέγανδρος: «Κόλαφος» η ιατροδικαστική έκθεση – Μαρτυρικές οι τελευταίες στιγμές της Γαρυφαλλιάς
Lamda: Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη παρουσίαση για το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τη Marina Galleria
Συνεδρίο Ε.Ε.Α.: «Ανάγκη ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, το βασικό μήνυμα»
Συμφωνία LAMDA Development και Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ για μεταφορά των κεντρικών γραφείων διοίκησης στο Ελληνικό
Η Κωτσόβολος υποστηρίζει την ιδέα του Ολυμπισμού και την ισότιμη συμμετοχή όλων των αθλητών, χωρίς διακρίσεις
ΑΒ Βασιλόπουλος: Πώς αναγνωρίζεται η ανώτερη γεύση των ελληνικών προϊόντων «ΑΒ Επιλογή»;
ΔΕΠΑ Εμπορίας: Ιδρύεται το πρώτο Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων στην Ελλάδα