Τα Καναδικά σχολεία Maple Bear, το μεγαλύτερο καναδικό franchise στον εκπαιδευτικό τομέα, εισέρχονται στην ελληνική αγορά - TheCaller

Αθήνα

31 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πέτρος Φιλιππίδης: Σοκαρισμένος πέρασε την πύλη των φυλακών Τρίπολης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

BUSINESS

Τα Καναδικά σχολεία Maple Bear, το μεγαλύτερο καναδικό franchise στον εκπαιδευτικό τομέα, εισέρχονται στην ελληνική αγορά

Τα Καναδικά σχολεία Maple Bear, το μεγαλύτερο καναδικό franchise στον εκπαιδευτικό τομέα, ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να εισέλθουν στην ελληνική αγορά, φέρνοντας στη χώρα ένα μοναδικό εκπαιδευτικό μοντέλο.

Στη βάση της καναδικής εκπαιδευτικής προσέγγισης, που έχει καταστήσει τον Καναδά έναν εκ των ηγετών στον τομέα της εκπαίδευσης παγκοσμίως, βρίσκονται η προετοιμασία των παιδιών για δια βίου μάθηση και επιτυχία, και η ώθηση να γίνουν πολίτες του κόσμου. Η προσέγγιση αυτή έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω των σχολείων Maple Bear και του εκπαιδευτικού μοντέλου που προσφέρει μέσω της δυνατότητας franchise. Το μοντέλο αυτό έχει σχεδιαστεί με στόχο την ολοκληρωμένη εκπαίδευση του παιδιού, τόσο από σωματικής, διανοητικής, και συναισθηματικής, όσο και από κοινωνικής πλευράς, όπου πρωταγωνιστούν τρία θεμελιώδη στοιχεία: η δημιουργικότητα, η συνεργασία και η κριτική σκέψη.

«Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για το Μέλλον (IFTF), πάνω από το 85% των θέσεων εργασίας για το 2030 δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα. Πώς μπορεί λοιπόν η εκπαίδευση να προετοιμάσει τα παιδιά για θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν; Τι είδους εκπαίδευση θα πρέπει να παρέχεται στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας για να εξασφαλίσουν ένα επιτυχημένο μέλλον; Δεδομένου ότι κανείς δε γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον, η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται στην προσέγγιση “μάθετε να μαθαίνετε”. Εάν δοθούν στα παιδιά οι δεξιότητες και η αγάπη για μάθηση και απόκτηση γνώσης, τότε θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση βρεθεί στο δρόμο τους με αυτοπεποίθηση στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο,» δήλωσε ο Yann  Bidan, Γενικός Διευθυντής  της Maple Bear Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

“Εισήλθαμε στην αγορά της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης το 2019 εξασφαλίζοντας συνεργασίες για την δημιουργία 3 νηπιαγωγείων στη Ρουμανία και 1 νηπιαγωγείου & δημοτικό σχολείου στη Βουλγαρία. Κατά τη διάρκεια του 2020 εδραιώσαμε ακόμη 2 συνεργασίες σε Ρουμανία και Βουλγαρία, ενώ παράλληλα επεκτείναμε με επιτυχία την παρουσία μας σε Αλβανία, Σερβία, Κροατία και Ουκρανία εγκαινιάζοντας νέα σχολεία για την περίοδο 2021/2022. Είμαστε πεπεισμένοι πως τα σχολεία Maple Bear θα εδραιωθούν με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στην ευρύτερη περιοχή.

Βρισκόμαστε σε αναζήτηση συνεργατών που επιθυμούν να επενδύσουν σε νηπιαγωγεία και σχολεία με την επωνυμία της Maple Bear σε τουλάχιστον 5 πόλεις της Ελλάδας. Συνήθως, οι συνεργάτες μας αποτελούν νεοεισερχόμενους επιχειρηματίες στον τομέα της Εκπαίδευσης που επιθυμούν να προσφέρουν στα παιδιά της χώρας τους ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά συστήματα και διδακτικές προσεγγίσεις στον κόσμο ή είναι ήδη ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων που επιθυμούν να διαφοροποιήσουν και βελτιώσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους. Τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία μας έχουν ένα ξεχωριστό positioning στην αγορά, καθώς τα Maple Bear δεν είναι διεθνή, αλλά τοπικά σχολεία. Προσφέρουν μια πλήρως καναδική δίγλωσση προσέγγιση και στρατηγικές διδασκαλίας, αξιοποιώντας τόσο το καναδικό, όσο και το τοπικό πρόγραμμα σπουδών. Αυτό ανοίγει ακόμα περισσότερες επιλογές εκπαίδευσης για τους μαθητές της Maple Bear, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε ο Yann  Bidan.

Παρά την παγκόσμια υγειονομική κρίση, παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους σχολεία από γονείς και επιχειρηματίες. Πράγματι, η συμμετοχή σε ένα τεράστιο παγκόσμιο δίκτυο σχολείων παρέχει μεγάλη σταθερότητα και εγγυάται στους γονείς πως τα παιδιά τους θα λάβουν τη μέγιστη δυνατή φροντίδα. Επιπλέον, η επαναδιαμόρφωση της εκπαιδευτικής αγοράς που επηρεάστηκε από το προσωρινό κλείσιμο των σχολείων έχει δημιουργήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες για την είσοδο νέων παικτών στον κλάδο.

Τα οφέλη του Καναδικού εκπαιδευτικού συστήματος

Το καναδικό εκπαιδευτικό σύστημα κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των πέντε κορυφαίων στον κόσμο σύμφωνα με την αξιολόγηση PISA του ΟΟΣΑ. Η αξιολόγηση PISA απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα: Τι είναι σημαντικό να γνωρίζουν και να είναι σε θέση να κάνουν τα παιδιά ώστε να πετύχουν στην πραγματική ζωή; Πώς εφαρμόζουν αυτά που έχουν μάθει στο σχολείο στα πραγματικά ζητήματα της ζωής;

Επίσης, το καναδικό εκπαιδευτικό σύστημα καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των αγγλόφωνων χωρών στον κόσμο και βρίσκεται σταθερά μεταξύ των κορυφαίων σε απόδοση παγκοσμίως, προπορευόμενο από ηγετικές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Καναδάς είναι πρωτοπόρος μεταξύ των χωρών που προσαρμόζουν διαρκώς το εκπαιδευτικό τους σύστημα στις δεξιότητες που απαιτεί ο 21ος αιώνας.

Τα οφέλη της δίγλωσσης εκπαίδευσης

Παράλληλα με τη μεθοδολογία, ο Καναδάς είναι παγκόσμιος ηγέτης και στην παροχή δίγλωσσης εκπαίδευσης.  Έρευνες δείχνουν ότι όσο νωρίτερα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μία δεύτερη γλώσσα,  τόσο καλύτερα θα είναι τα εφόδια στη ζωή τους. Ωστόσο, η διγλωσσία δεν δίνει μόνο το πλεονέκτημα του να μιλά κάποιος άπταιστα δύο γλώσσες. Βελτιώνει διάφορες νοητικές λειτουργίες και ενισχύει τις κοινωνικές  δεξιότητες.

Ροή Ειδήσεων

28/07/2021 | 23:39

Παύλος Ευαγγελόπουλος: Τύφλα να ‘χουν οι 20αρηδες! – Εντυπωσιακό το κορμί του 59χρονου ηθοποιού

28/07/2021 | 23:31

Κορονοϊός: Τα σημεία που γίνονται δωρεάν τεστ αύριο Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ

28/07/2021 | 23:19

Ολυμπιακός: Με Λουντογκόρετς στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League

28/07/2021 | 22:58

Dusty Hill: Πέθανε ο θρυλικός μπασίστας των ZZ Top (ΒΙΝΤΕΟ)

28/07/2021 | 22:42

Μητσοτάκης σε συνέδριο AHEPA:H όσμωση μεταξύ Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό δημιουργεί τεράστιο δυναμισμό

28/07/2021 | 22:36

Φιλιππίδης: Τα κλάματα και οι φωνές της γυναίκας του – «Μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί!»

28/07/2021 | 22:21

Ξεσπά ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για τον Πέτρο Φιλιππίδη: Να αποδοθούν ευθύνες και στα κυκλώματα

28/07/2021 | 21:57

Μίλα Κούνις – Άστον Κούτσερ αποκάλυψαν πως δεν κάνουν συχνά μπάνιο ούτε οι ίδιοι ούτε τα παιδιά τους

28/07/2021 | 21:53

Ολυμπιακός: Νίκησε τις απουσίες, τη Νέφτσι Μπακού και προκρίθηκε (ΒΙΝΤΕΟ)

28/07/2021 | 21:43

Πάτρα: Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή Ελεκίστρα – Μαίνεται η πυρκαγιά στη Δροσιά

28/07/2021 | 21:43

Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι δύο άνδρες για το βιασμό και την κακοποίηση του 18χρονου με νοητική υστέρηση

28/07/2021 | 21:21

Συγκινεί το βίντεο από αεροδιακομιδή 82χρονης με κορονοϊό από την Πάρο

28/07/2021 | 21:15

Η αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα με την Βελέζ Μόσταρ

28/07/2021 | 21:10

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο

28/07/2021 | 20:52

Ισραήλ-Covid-19: Το Ισραήλ ενέκρινε τον εμβολιασμό ευάλωτων παιδιών ηλικιών 5 έως 11 ετών
Δήμαρχος Λέρου: ναι στο «Αιγαίο Project», όχι στη νησιωτική απομόνωση
Διακρίσεις του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη στα Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας
Lamda: Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη παρουσίαση για το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τη Marina Galleria
Συνεδρίο Ε.Ε.Α.: «Ανάγκη ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, το βασικό μήνυμα»
Συμφωνία LAMDA Development και Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ για μεταφορά των κεντρικών γραφείων διοίκησης στο Ελληνικό
Η Κωτσόβολος υποστηρίζει την ιδέα του Ολυμπισμού και την ισότιμη συμμετοχή όλων των αθλητών, χωρίς διακρίσεις