Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Τι είπε ο Mr. Jumbo για Σκλαβενίτη και Folli - Follie - Η ομιλία Βακάκη στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία παρέθεσε ο Απόστολος Βακάκης, γνωστός ως mr Jumbo στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. 

Ο γνωστός επιχειρηματίας απάντησε σε ερωτήσεις επενδυτών κ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εξαγορά Μαρινόπουλου από την Σκλαβενίτης, την Folli - Follie αλλά και για τους μισθούς και συντάξεις.

Για Σκλαβενίτη και λιανεμπόριο

Πριν από δύο χρόνια στην ίδια εκδήλωση ο Απόστολος Βακάκης είχε δηλώσει ότι ότι η οικογένεια Σκλαβενίτη είχε πάρει τα λάθος χάπια και προχώρησε στην εξαγορά της Μαρινόπουλος. Η δήλωση του είχε προκαλέσει αίσθηση και φέτος είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει τι ήθελε να πει:  "ο Σκλαβενίτης είναι μια υγιέστατη ελληνική επιχείρηση, νοικοκυρεμένη και πρότυπο η οποία μπήκε σε έναν κυκεώνα 400 νέων μαγαζιών και σε μια αγωνία επιβίωσης, που σε μια αναπτυσσόμενη Ελλάδα θα είχε κάποια λογική. Σε μια στάσιμη Ελλάδα εγώ θεώρησα ότι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σκάνδαλο της Folli Follie:  "Δεν ξέρω το κίνητρο του ανθρώπου που έκανε αυτό το πράγμα, ο ίδιος λέει ότι το έκανε για το καλό της εταιρείας και των ανθρώπων που δουλεύουν στην εταιρεία αυτό όμως θα το κρίνουν άλλοι, δεν θα το κρίνω εγώ. Σίγουρα όμως είναι η εξαίρεση, δεν είναι ο κανόνας.”

Ο κ. Βακάκης σχολίασε και το θέμα των συντάξεων. λέγοντας πως "πρέπει να αισθανόμαστε ντροπή γιατί επιθυμούμε τη διατήρηση των παλαιών συντάξεων, την ώρα που έχουμε αποδεχθεί οι νέες συντάξεις να είναι κατοχυρωμένα μικρότερες" και αναφέρθηκε στους μισθούς: "το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και για το οποίο πρέπει όλοι να ντρεπόμαστε, είναι ότι για την ίδια δουλειά πληρώνονται δύο διαφορετικοί μισθοί. Πρέπει δύο άνθρωποι που δουλεύουν το ίδιο να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό." .

Αναφορικά με τα Jumbo δήλωσε:  "Πριν από κάποια χρόνια φύγαμε από τα ηλεκτρονικά παιγνίδια, αυτό σήμαινε για εμάς ότι κοβόταν το 13% του τζίρου μας αλλά είναι μια επιλογή σαν αυτές που χρειάζεται να λαμβάνουμε στην Ελλάδα για να μπορέσει να μπει σε έναν άλλο τρόπο σκέπτεσθαι ο ελληνικός λαός. Kαι εγώ όταν πήρα αυτή την επιλογή με θεωρούσαν παλαβό, αλλά απλώς έλεγα αφού κάτι θα πεθάνει γιατί να μην πεθάνει γρηγορότερα και γιατί να μην εστιαστούμε σε αυτό που θα ζήσει. Όσο και αν τον αγαπάμε τον νεκρό άμα τον έχουμε στο σαλόνι από μια στιγμή και μετά θα αρχίσει να μυρίζει. Η ζωή συνεχίζεται πρέπει να προσαρμόζεται ο κόσμος. Εμείς εδώ έχουμε πρόβλημα προσαρμοστικότητας. Τώρα πλέον προσαρμόζεται το σύμπαν. Απλώς το ερώτημα είναι αν έχουμε τον χρόνο να το προλάβουμε σαν έννοια, εκεί διίστανται οι απόψεις έχουμε αργήσει. Έχει μεγαλώσει πολύ το πρόβλημα και όλοι έχουν δίκιο. Όταν όλοι έχουν δίκιο πως το μοιράζεις αυτό;"

Send this to a friend