Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Λιάρος για Βατοπέδι: Να γιατί ο Καραμανλης θα έπρεπε να πανηγυρίζει λιγότερο"

Λιάρος για Βατοπέδι: Να γιατί ο Καραμανλης θα έπρεπε να πανηγυρίζει λιγότερο"

Την δικαστική απόφαση για το Βατοπέδι σχολίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Λιάρος, στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, τονίζοντας το ρόλο Αλογοσκούφη στην υπόθεση αλλά και το γιατί ο Κ. Καραμανλής θα έπρεπε να πανηγυρίζει... λιγότερο.

Διαβάστε την ανάρτησή του:

Λοιπόν, για να συνεννοούμαστε: το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου το "καθάρισε" ο Γ. Αλογοσκούφης,!

Όταν κατάλαβε τι πήγε να γίνει και αφου ειχαν αποκαλυφθεί κατι διπλά συμβόλαια ( η αγορά έλεγε ότι έτσι εξοφλούνται οι προμήθειες στις μεταβιβάσεις ακινήτων) και άλλα πολλά και σκανδαλώδη.

Ο τοτε τσάρος της Οικονομίας με μια καταλυτική απόφαση ακύρωσε όλες τις μεταβιβάσεις και έτσι εξέλιπαν οι κατηγορίες για απιστία , μαύρο χρήμα κλπ. Γιατί απλά δεν έγιναν οι οικονομικές πράξεις.
Πολιτικό σκάνδαλο όμως υπήρξε!

Τα τηλέφωνα απο το Μαξίμου σε υπουργούς έγιναν. Η κρατική μηχανή κινήθηκε με ρυθμούς ζηλευτούς ακόμα και για fast track, στο γνωστό βραδυκίνητο και παρελκυστικό δημόσιο. Ο Πετρος Δουκας έδωσε την εντολή να μην παραστεί το δημόσιο στη δίκη. Αν όλα αυτα δεν είναι σκάνδαλο, τότε ποιά είναι;

Γιατί αλλωστε ο Καραμανλής, που σήμερα μιλά για σκευωρία εκλεισε τη Βουλη, άν όχι για να εξασφαλίσει την παραγραφή; Γιατί πήρε την πολιτική ευθύνη στη Βουλή; Για την σκευωρία; Γιατι καθάρισε σαν αυγό τον Ρουσσόπουλο και τον Βουλγαράκη;

Ο πρώτος δεν είχε φανερή ανάμιξη, αλλά γιατί δεν πήρε αποστάσεις εγκαιρα όταν έμαθε ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά του; Ο Βουλγαράκης πάλι, πλήρωσε την πολιτική του αφέλεια (νόμιμο και ηθικό), αλλά και την οικογενειακή ευθύνη (κακώς) απο την εμπλοκή της συζυγου και του πεθερού του.

Ο Καραμανλης λοιπόν θα έπρεπε να πανηγυρίζει λιγότερο. Οι πολιτικές ευθύνες που ανέλαβε δεν παραγράφηκαν απο την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι εκλογές και η ψήφος των πολιτών τις καταλόγισαν.

Και η ιστορία τις κατέγραψε στο πολιτικό του βιογραφικό. Όχι ως αυτουργού αλλά ως άβουλου κυβερνήτη.

Τα περι πολιτικοδημοσιογραφικής σκευωρίας είναι της ίδιας αξίας με τα σενάρια απόπειρας δολοφονίας του. Όχι ότι δεν γράφτηκαν και ακουστηκαν τέρατα. Δυστυχώς στις αποκαλύψεις σκανδάλων δεν λείπουν και οι υπερβολές. Ούτε η πολτική καπηλεία. Είναι γεγονός οτι σπιλώθηκαν και αθώοι. Αλλά μην τα ρίχνουμε όλα στα... χαλκεία!

Αντίθετα, ο νεώτερος Καραμανλής, πρέπει να μιλήσει για πολλά άλλα και πολύ στενάχωρα. Όχι μονο για τον ίδιο, αλλά και για τον ελληνικό λαό που υφίσταται τις συνέπειες. Όχι μόνο τις δικές του, αλλά και αρκετών άλλων, πριν απο εκείνον , αλλά και μετα...

Send this to a friend