Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

30 χρόνια MEGA: Νέο βίντεο αφήνει και πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο ότι θα λειτουργήσει ξανά - Δείτε το πρόγραμμα και την τηλεθέαση της πρώτης μέρας

Έχουν περάσει 30 χρόνια όταν στις 20 Νοεμβρίου του 1989 στις 3.00 το μεσημέρι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους τηλεοπτικούς δέκτες το τρισδιάστατο σήμα του Mega Channel και το χαρακτηριστικό του μουσικό χαλί.

Έχουν περάσει 30 χρόνια όταν στις 20 Νοεμβρίου του 1989 στις 3.00 το μεσημέρι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους τηλεοπτικούς δέκτες το τρισδιάστατο σήμα του Mega Channel και το χαρακτηριστικό του μουσικό χαλί.

Φυσικά τα γραφικά ήταν έντονα και λαμπερά και η μουσική θα έμενε χαραγμένη στη μνήμη των τηλεθεατών για πολλά χρόνια.

Αυτές τις μέρες κι έπειτα από την αγορά της ταινιοθήκης, του αρχείου ειδήσεων και του σήματος του MEGA από τον Βαγγέλη Μαρινάκη οι εργαζόμενοι του Mega ανέβασαν στο Youtube ένα βίντεο με το οποίο ανακοινώνουν την επιστροφή του καναλιού στις οθόνες μας σε λίγες ημέρες!

Στο τελευταίο βίντεο που αναρτήθηκε την Τρίτη στο Facebook για τα 30ά γενέθλιά του αφήνεεται και απάλι να εννοηθεί ότι το Μεγάλο Κανάλι θα λειτουργήσει και πάλι μέσα από ατάκες παλαιών σήριαλ.

Υπενθυμίζεται ότι τo Mega Channel έμεινε στον τηλεοπτικό αέρα για 29 χρόνια. Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 2018, ο σταθμός έριξε «μαύρο», σκορπώντας στεναχώρια σε εργαζόμενους αλλά και τηλεθεατές που απόλαυσαν τις επιτυχημένες σειρές του. Τη στιγμή που το σήμερα του Mega έπεσε και η οθόνη μαύρισε, προβάλλονταν οι θρυλικοί «Απαράδεκτοι».

Πλέον, μετά την απόκτηση του σήματος, της ταινιοθήκης και του αρχείου ειδήσεων από την Alter Ego έναντι του ποσού των 33.999.999 ευρώ, μια νέα εποχή πρόκειται να ξεκινήσει για το Mega Channel.

Ποιο ήταν όμως το πρόγραμμα του Mega Channel, 30 χρόνια πριν, την πρώτη μέρα λειτουργίας του και ποιος καλωσόρισε το τηλεοπτικό κοινό;

Το σύνθημα έναρξης το έδωσε ο πρώτος γενικός διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού ο Νίκος Σκουλάς ο οποίος έδωσε στους τηλεθεατές την υπόσχεση πως το Mega Channel «θα προσφέρει ποιότητα στην ψυχαγωγία και αντικειμενικότητα στην ενημέρωση».

Στη συνέχεια έγινε η εκφώνηση του προγράμματος και η πρώτη εκπομπή που είδαν ήταν η ξένη σειρά «Διάστημα».

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας

15:00 Διάστημα 1999 (Σειρά επιστημονικής φαντασίας) 1

16:00 Μπάτμαν (Παιδική σειρά)

16:30 MEGA HITS (μουσικό πρόγραμμα)

17:30 Δικαίωμα στην αγάπη (βραζιλιάνικη σειρά)

18:00 Ειδήσεις

18:05 Σλεντζ Χάμερ (αστυνομική κωμική σειρά)

18:30 Κάπιτολ (αμερικάνικη σαπουνόπερα)

19:00 Σύντομες ειδήσεις

19:01 Φάλκον Κρεστ (κοινωνική δραματική σειρά)

20:00 Γράμματα και αριθμοί (Τηλεπαιχνίδι με τον Κώστα Παπαντωνόπουλο)

20:30 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων

21:00 Ελληνική ταινία: Θανάση, πάρε τ’ όπλο σου

22:00 Ειδήσεις

22:05 Συνέχεια της ελληνικής ταινίας

23:00 Ιδιωτικός ντεντέκτιβ Σπένσερ (αστυνομική σειρά)

00:00 Ειδήσεις

00:05 Οι αντίζηλοι (αστυνομική σειρά)

Τι τηλεθέαση σημείωσε ο σταθμός την πρώτη του μέρα

Ο σταθμός βγήκε στον «αέρα» και η επόμενη μέρα τα δημοσιεύματα ήταν αποθεωτικά για τον σταθμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 26.11.1990, η τηλεθέαση του καναλιού την πρώτη του μέρα ξεπέρασε το 30%.

Send this to a friend